Het is erg fijn werken wanneer je de templates die je hebt gemaakt met WPBakery (voorheen Visual Composer) eenvoudig kunt bekijken en bewerken vanuit één plek. Maar hoe doe je dat?

In de standaard versie van WPBakery (inbegrepen bij je thema of los aangeschaft) kun je in je template bibliotheek zien welke templates je hebt opgeslagen.  Maar als je deze niet zo vaak gebruikt, weet je misschien niet meer hoe deze eruit ziet. Je moet hem dan eerst inladen om te bekijken en als het niet de juiste is alles weer verwijderen (of nieuwe pagina gebruiken) en een ander template toevoegen. Niet zo handig dus. Wat is de oplossing?

Templates bekijken en bewerken vanuit één plek met plugin Templaterra

WPBakery biedt een extra plugin Templaterra voor het beheren van je templates. Jammer genoeg zit deze functie dus niet standaard in WPBakery, maar betaal je voor deze functionaliteit eenmalig 13 dollar. Als je regelmatig nieuwe pagina’s aanmaakt, waarvoor je gebruik wilt maken van bepaalde templates is het zinvol om deze plugin aan te schaffen. In de video hieronder leggen de maker uit hoe deze plugin precies werkt:

Template bekijken via back-end met standaard versie

Wil je geen plugin aanschaffen? Dan is er nog een andere optie:

Je kunt nu zien hoe het template er aan de achterkant uitziet:

Zie je deze functionaliteit niet terug in WPBakery? Dan moet je waarschijnlijk de plugin updaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *