Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

WPBakery niet zichtbaar bij alle post types?

Inhoud van dit artikel:

PSSST!

Wij werken niet langer met WPBakery maar bouwen websites met Elementor Pro. Benieuwd waarom? Ontdek de verschillen of lees onze review van Elementor Pro

Dit is één van de dingen waar ik tegenaan liep toen ik net WPBakery (toen nog Visual Composer) ging gebruiken. Het werkte prima voor de pagina’s, maar in andere posttypes, zoals Portfolio, werd de Backend Editor en Frontend Editor niet getoond. Ik kwam er al snel achter dat dit te maken heeft met de ‘role instellingen’ van WPBakery en het is eenvoudig aan te passen! Je kunt namelijk zelf kiezen voor welke post types je WPBakery wel of niet wilt gebruiken. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar WPBakery Page Builder –> Role Manager. Je kunt hier voor alle WordPress gebruikersrollen de instellingen aanpassingen. Ik beperk me hier even tot de beheerdersrol.

In de meeste gevallen staat deze standaard ingesteld op ‘Pages only’. Om WPBakery ook te gebruiken voor andere posttypes klik je op ‘Aangepaste’. Je ziet dat nu alle post types verschijnen die je gebruikt op je WordPress website. Je kunt hier aanvinken voor welke post types je WPBakery wilt gebruiken.

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.

Offerte aanvragen

Een nieuwe website laten bouwen? Of hulp nodig bij een probleem of het bouwen van je website? Laat ons weten wat je precies nodig hebt en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsindicatie: