WordPress paginatitel verbergen met Elementor of via thema

Inhoud van dit artikel:

Hoe verberg je een paginatitel in een WordPress website? Als je een nieuwe pagina gaat bouwen met Elementor, zie je vaak standaard een paginatitel bovenaan de pagina staan. Als je de paginatitel wilt verbergen, zijn er een aantal methodes om dit te doen.

1. WordPress paginatitel verbergen via het thema

Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kun je de pagina titel (voor de standaard layout) aan of uitzetten. Zo werken wij bijvoorbeeld met OceanWP die de mogelijkheid biedt om paginatitels uit te schakelen voor alle pagina’s. Dit werkt als volgt:

Ga naar Customizer -> Algemene opties -> paginatitel. Zet vervolgens de stijl op ‘verborgen’.

paginatitel verbergen oceanwp

2. paginatitel verbergen via Elementor

Elementor biedt sinds enige tijd ook de mogelijkheid om handmatig de paginatitel uit te schakelen voor een pagina. Een nadeel van deze methode is dat het niet op globaal niveau (voor je hele website) wordt toegepast. Je moet dan dus iedere keer als je een nieuwe pagina maakt deze optie aanvinken.

Klik linksonderin op het tandwieltje om naar de pagina instellingen te gaan. Zet vervolgens de optie om de titel te verbergen aan.

Titel verbergen elementor

3. Paginatitel verbergen via CSS

Wil je de paginatitel standaard op je hele website verbergen en biedt je thema niet de mogelijkheid? Dan kun je gebruik maken van custom css. Deze plaats je in het child theme van je website. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit precies doet:

Redenen om de paginatitel niet te verbergen

Een WordPress paginatitel verbergen is handig wanneer je zelf een pagina compleet wilt opmaken en stylen. Maar als je een bepaalde styling gebruikt voor het weergeven van de paginatitel, bijvoorbeeld met een achtergrondkleur of grootte, is het voor de consistentie op je website beter als de paginatitel standaard is ingeschakeld.  Je weet dat zeker dat de paginatitel er op iedere pagina hetzelfde uitziet. En nog veel belangrijker: als je aanpassingen doet in de styling wordt dit overal toegepast.

Styling aanpassen

Je kunt de styling van de paginatitel meestal aanpassen via het thema waarmee je werkt. Maar met Elementor Pro Kun je ook een WordPress paginatitel instellen en naar wens vormgeven.

Deze vind je misschien ook interessant:

Standaard kleuren Elementor instellen: werk met globale kleuren!

Standaard kleuren Elementor gebruiken kun je eenvoudig doen. Het is een van de dingen die ik echt super fijn vind aan het werken met Elementor:...

Welke thema’s werken goed met Elementor?

‘Heb je nog wel een thema nodig met Elementor?’ Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Zeker met de komst van de Theme Builder van Elementor...

Elementor site instellingen: stijlen zonder thema

Hoe gebruik je Elementor site-instellingen? Sinds Elementor 3.0 kun je via Site-instellingen de styling van je website instellen. Waarom is dit handig? Voorheen moest je...