WordPress paginatitel verbergen met Elementor of via thema

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Hoe verberg je een paginatitel in een WordPress website? Als je een nieuwe pagina gaat bouwen met Elementor, zie je vaak standaard een paginatitel bovenaan de pagina staan. Als je de paginatitel wilt verbergen, zijn er een aantal methodes om dit te doen.

1. WordPress paginatitel verbergen via het thema

Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kun je de pagina titel (voor de standaard layout) aan of uitzetten. Zo werken wij bijvoorbeeld met OceanWP die de mogelijkheid biedt om paginatitels uit te schakelen voor alle pagina’s. Dit werkt als volgt:

Ga naar Customizer -> Algemene opties -> paginatitel. Zet vervolgens de stijl op ‘verborgen’.

paginatitel verbergen oceanwp

2. paginatitel verbergen via Elementor

Elementor biedt sinds enige tijd ook de mogelijkheid om handmatig de paginatitel uit te schakelen voor een pagina. Een nadeel van deze methode is dat het niet op globaal niveau (voor je hele website) wordt toegepast. Je moet dan dus iedere keer als je een nieuwe pagina maakt deze optie aanvinken.

Klik linksonderin op het tandwieltje om naar de pagina instellingen te gaan. Zet vervolgens de optie om de titel te verbergen aan.

Titel verbergen elementor

3. Paginatitel verbergen via CSS

Wil je de paginatitel standaard op je hele website verbergen en biedt je thema niet de mogelijkheid? Dan kun je gebruik maken van custom css. Deze plaats je in het child theme van je website. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit precies doet:

Redenen om de paginatitel niet te verbergen

Een WordPress paginatitel verbergen is handig wanneer je zelf een pagina compleet wilt opmaken en stylen. Maar als je een bepaalde styling gebruikt voor het weergeven van de paginatitel, bijvoorbeeld met een achtergrondkleur of grootte, is het voor de consistentie op je website beter als de paginatitel standaard is ingeschakeld.  Je weet dat zeker dat de paginatitel er op iedere pagina hetzelfde uitziet. En nog veel belangrijker: als je aanpassingen doet in de styling wordt dit overal toegepast.

Styling aanpassen

Je kunt de styling van de paginatitel meestal aanpassen via het thema waarmee je werkt. Maar met Elementor Pro Kun je ook een WordPress paginatitel instellen en naar wens vormgeven.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Achtergrondafbeelding aanpassen in Elementor

Met Elementor kun je eenvoudig een achtergrondafbeelding instellen voor een sectie, kolom of widget. Zo kun je bijvoorbeeld de header een achtergrondafbeelding geven, een pop-up

Video achtergrond toevoegen in WordPress met Elementor

Een video achtergrond toevoegen aan je WordPress website kun je eenvoudig doen met Elementor Pro. Ook kun je een overlay instellen voor je videoachtergrond, de

13 Elementor tips waarmee je veel tijd bespaart

Als je een manier zoekt om minder tijd kwijt te zijn aan het bouwen van een website, dan heb ik een paar Elementor tips voor