WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

Inhoud van dit artikel:

Een WordPress paginatitel aanpassen kun je meestal doen via het thema waar je mee werkt. Maar als je werkt met Elementor Pro, kun je er ook voor kiezen om de paginatitel aan te passen met behulp van de Theme Builder. Op deze manier heb je meer vrijheid om de stijl van de paginatitel volledig naar wens in te stellen.

Lees ook: WordPress paginatitel verbergen met Elementor

Stap 1: Maak een nieuw single template

Ga naar Elementor -> Theme Builder -> Nieuwe toevoegen

Selecteer het type ‘Single’ en bij Post type ‘Pagina’ (als je een aparte paginatitel voor berichten wilt maken, kun je hier ook kiezen voor ‘Berichten’). en geef het template een naam.

Stap 2: Paginatitel aanpassen

Als je een nieuw template aanmaakt, krijg je direct een aantal templates te zien waar je uit kunt kiezen. Om te beginnen kun je één van deze templates selecteren, maar je kunt ook zelf de paginatitel gaan vormgeven.

Wordpress paginatitel aanpassen met elementor templates

Pagina instellingen

Om te beginnen moet je eerst de pagina layout op ‘Elementor volledige breedte’ zetten. Dit doe je bij de pagina instellingen. Klik hiervoor linksonderin op het tandwieltje.

Video achtergrond toevoegen over volledige breedte

Post Title widget

Om ervoor te zorgen dat de paginatitel altijd automatisch wordt ingeladen in het template, moet je gebruik maken van dynamische content. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt doen, maar in dit geval kun je het beste gebruik maken van de Post title widget. Deze toont automatisch de paginatitel van de pagina waar het template wordt ingeladen:

Paginatitel vormgeven

Verder kun je in dit template alles doen wat je wilt; verander de achtergrondkleur, voeg een achtergrondafbeelding toe of maak gebruik van vormscheidingen.

Belangrijk! Post content widget toevoegen

Tot slot moet je de ‘Post content’ widget toevoegen aan het template. Hiermee zorg je ervoor dat de content van een pagina wordt ingeladen. Als je een Elementor template hebt gekozen, staat deze er automatisch.

Let op: als je deze niet hebt toegevoegd kun je de pagina’s waarop je het template publiceert (zie stap 3) NIET bewerken.

Post content Elementor dynamische content single template

Stap 3: Paginatitel publiceren

Als je klaar bent, kun je de nieuwe paginatitel publiceren. Klik hiervoor onderin op ‘Publiceren’. Je kunt nu de publicatie condities gaan instellen. We stellen deze in op ‘All singular’. Dit betekent dat de paginatitel op alle losse pagina’s wordt getoond. Eventueel kun je hier ook nog pagina’s uitsluiten.

Het is niet handig om de paginatitel in te stellen voor de hele website. Over het algemeen gebruik je de paginatitel bijvoorbeeld niet op de homepage of bepaalde product- of landingspagina’s.

Stap 4: Testen

Als je de paginatitel hebt gepubliceerd, kun je hem gaan testen door een nieuwe pagina aan te maken. Zie je de paginatitel staan? Dan is het goed gelukt. Zie je hem niet? Dan moet je waarschijnlijk even de layout van de pagina instellen op ‘standaard’.

Zo makkelijk kun je dus een WordPress paginatitel aanpassen met Elementor!

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.