WordPress inlogpagina maken met Elementor Pro

Inhoud van dit artikel:

Een WordPress inlogpagina maken? Standaard loggen WordPress gebruikers in via /wp-admin. Deze pagina ziet er vrij standaard uit. Wil je de WordPress inlogpagina aanpassen voor je gebruikers? Dit kun je eenvoudig doen met Elementor Pro!

Een WordPress inlogpagina maken: zo doe je dat!

Stap 1: Maak een nieuwe pagina

Inderdaad, zo simpel is het. Een WordPress inlogpagina maken kan gewoon via het maken van een nieuwe pagina. Geef de pagina een naam, bijvoorbeeld ‘Inloggen’ en sla de pagina op. Let op: de titel is bepalend voor de login url. In dit geval wordt de inlogpagina /inloggen. Eventueel kun je de permalink ook aanpassen.

Stap 2: inlogpagina maken met Elementor

Als je de pagina hebt aangemaakt klik je op ‘Bewerk met Elementor’. Om de inlogfunctie toe te voegen maak je gebruik van de Login widget van Elementor Pro.

Wat betreft vormgeving hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, Elementor biedt namelijk al twee templates die je kunt gebruiken:

  • Klik op het map icoon om naar de Elementor bibliotheek te gaan
  • Zoek op ‘login’ en voeg één van de templates in

De templates kun je naar wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen logo toevoegen, kleuren aanpassen, een (achtergrond)afbeelding invoegen of social media buttons toevoegen.

  • Zet de pagina lay-out op ‘Canvas’
    Je gebruikers zonder afleiding laten inloggen? Zet de pagina lay-out dan op Elementor Canvas. Hiermee schakel je de header en footer van de website uit en zien gebruikers alleen het inlogscherm.

    • Klik linksonderin op het tandwieltje
    • Zet pagina lay-out op ‘Elementor canvas’

Elementor canvas

Stap 3: WordPress inlogpagina aanpassen met Elementor

De login widget biedt nog een aantal opties:

Velden aanpassen

Stel in of je wel of geen labels bij de velden wilt tonen. Of pas de grootte van de velden aan.

Inlogformulier wordpress aanpassen elementor

Button aanpassen

Geef aan welke tekst op de inlogbutton moet komen te staan, hoe groot de button moet zijn en welke uitlijning je wilt gebruiken.

inlog button aanpassen wordpress elementor

Redirecten na inloggen

Wil je gebruikers naar een specifieke pagina leiden zodra ze zijn ingelogd? (bijvoorbeeld naar de homepage of webshop pagina), stel dan een redirect in. Je kunt ook een redirect instellen nadat ze zijn uitgelogd.

Labels aanpassen naar Nederlands

Het loginformulier staat standaard op Engels. Dit kunt je aanpassen door ‘Custom label’ op ‘ja’ te zetten. Vervolgens voer je nieuwe labels in. Jammer genoeg is er nog geen optie om ‘Remember me’ aan te passen naar Nederlands.

Wordpress inlogpagina maken login widget elementor

Standaard inlogpagina verbergen

Let op: de /wp-admin inlogpagina blijft met deze methode nog steeds bestaan. Wil je er zeker van zijn dat je gebruikers niet meer inloggen via deze pagina. Gebruik dan de WPS Hide Login plugin en wijzig de /wp-admin naar een andere variant (niet de naam die je zojuist voor je nieuwe inlogpagina hebt gebruikt). Deze plugin is sowieso handig om te gebruiken voor de beveiliging van je website.

Tip: Verwijzing WordPress inlogpagina in footer

Heb je een membership website of een webshop? Of een ander soort openbare websites waarop gebruikers zich kunnen registreren of abonneren? Zet dan ook een link naar inlogpagina in de footer van je website.

Liever een popup gebruiken dan een pagina? Dat kan ook.

Deze vind je misschien ook interessant:

Lees meer knop toevoegen met Elementor op 4 manieren

Te lange tekst op een pagina? Dan is het handig om gebruik te maken van de ‘Lees meer’ functie. Er zijn verschillende manieren waarop je

Wat is een Sticky Sidebar en hoe stel je dit in?

Een sticky sidebar is een sidebar die blijft staan terwijl je scrollt. Een sticky sidebar stel je in als je content langer is dan de

Blogpagina maken in WordPress met Elementor in 3 stappen

Een blogpagina maken in WordPress kun je op verschillende manieren doen. Deze optie vind je meestal in het thema waar je mee werkt, maar je