MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Welke thema’s werken goed met Elementor?

Inhoud van dit artikel:

Tot 25% korting op Elementor Pro
Pssst...! Nog geen Elementor Pro? Of wil je jouw licentie upgraden? Profiteer nu van de CyberMonday sales met kortingen tot 25%
Korting

‘Heb je nog wel een thema nodig met Elementor?’ Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Zeker met de komst van de Theme Builder van Elementor Pro, lijkt een thema bijna overbodig. Maar het antwoord is ‘ja’. WordPress werkt niet zonder thema, dus je hebt altijd een thema nodig. De vraag is alleen: welk thema kun je het beste kiezen als je je website bouwt met Elementor Pro?

In principe werkt bijna ieder thema goed met Elementor. Om de keuze te beperken noemen we in dit artikel de 4 thema’s die het meest gebruikt worden door de Elementor community. Het beste nieuws? Het zijn gratis thema’s! Overweeg je toch een premium thema? Lees dan de voor- en nadelen van premium Elementor thema’s.

1) Hello theme

Hello theme is gemaakt door de developers van Elementor en is het meest ‘light’ thema dat je kunt gebruiken wanneer je werkt met Elementor. Dit thema is compleet gestript en biedt alleen de standaard instellingen (logo en favicon uploaden, homepage instellen). Dit thema is hét antwoord op de vraag ‘Heb je nog wel een thema nodig met Elementor?’. Dit thema laat zien dat je steeds minder thema opties nodig hebt om een website te bouwen. Het thema is uiteraard gratis en te downloaden via je WordPress admin (net als andere gratis thema’s).

Thema's Elementor Hello theme

Klein nadeel van dit thema (en de reden waarom we het zelf niet gebruiken): je kunt nog geen kleuren instellen voor headings, hyperlinks en hovers. Uiteraard kun je dit wel realiseren met custom css. We kunnen wel alvast verklappen dat Elementor wel bezig is om deze mogelijkheden te integreren in de pagebuilder. Als het zover is, stappen wij zeker over (en delen we dit op onze website).

UPDATE: onlangs is Elementor update 2.9 uitgebracht met een Theme Style functie. Hiermee kun je stijlen instellen voor de body, headings, buttons, afbeeldingen en formulieren. Ideaal! Dit maakt het Hello thema hét beste thema als je wilt werken met Elementor. Meer weten?

De video hieronder (alweer een jaar oud) gaat ook in op de vraag of je nog een thema nodig hebt en gaat ook dieper in op het thema Hello:

2) Astra theme

Het Astra theme is het meest populair onder de heavy Elementor gebruikers. Het is een lichtgewicht thema en daarmee dus ook razendsnel. Het thema is gemaakt voor pagebuilders zoals Elementor. Maar werkt ook goed met Divi, WPBakery en Beaver Builder.

Astra biedt zowel een gratis als een pro versie. Als je gaat voor een eenvoudige website, zonder WooCommerce kun je gewoon de gratis versie gebruiken.

3) OceanWP

Op nummer 2 staat OceanWP. Met dit thema hebben we onze eigen website gebouwd. De reden; we zochten een thema waarmee je eenvoudig een verticale header kunt maken (maar inmiddels kun je dit ook met popups realiseren). Ook biedt OceanWP interessant opties wanneer je werkt met WooCommerce (zoals productfilters). Daarnaast staat OceanWP bekend als een snel thema. Wat ook handig is; je kunt het thema eenvoudig sneller maken door bepaalde scripts en styles uit te schakelen die je toch niet gebruikt. Dit verbetert de snelheid van je website.

OceanWP is gratis, maar biedt ook extensies die je tegen betaling kunt installeren (hoewel je deze bijna niet nodig hebt met Elementor Pro).

 

4) GeneratePress

GeneratePress is ook een enorm populair thema en niet per se onder Elementor gebruikers. GeneratePress is ook handig ingesprongen op de populariteit van Elementor. Als je al werkte met GeneratePress, dan kun je deze dus gewoon blijven gebruiken als je werkt met Elementor.

Premium thema’s

Het is premium thema’s ook niet onopgemerkt gebleven dat Elementor toeneemt aan populariteit. Zo is één van de meeste populaire thema’s op Themeforest, Jupiter X,  onlangs helemaal omgebouwd met Elementor. Maar persoonlijk zie ik niet direct redenen om een premium thema aan te schaffen. Als je iets specifieks wilt met Elementor kun je wellicht beter op zoek naar Elementor add-ons waarmee je dit kunt realiseren.

Waarom wel kiezen voor premium  of uitgebreide thema’s?

Demo’s importeren

Veel thema’s bieden branche specifieke demo’s die je zo kunt importeren. Dit kan je een hoop tijd besparen (maar zorgt er ook voor dat websites er steeds meer hetzelfde uitzien). Ook als je nog weinig ervaring hebt met Elementor, kan een demo helpen om snel een website op te zetten.

WooCommerce functies

Hoewel Elementor ook veel mogelijkheden biedt voor WooCommerce, is mijn ervaring dat dit niet altijd even goed werkt. Hier gaat het met name om de stylingopties. Dit kun je toch beter via een thema kunt instellen. Heb je een shop op je website? Dan zou ik kiezen voor een thema met uitgebreide mogelijkheden voor je webshop.

Vervangt Elementor straks alle thema’s?

Met het Hello theme laten ze al zien dat het eigenlijk niet uitmaakt welk thema je gebruikt; je kunt namelijk (bijna) alles met Elementor. En zoals ze zelf zeggen: ‘If you’re missing something, we’re probably working on it’. Ook staan ze enorm open voor nieuwe suggesties en features. Ik geloof dat ze hard op weg zijn om WordPress thema’s te vervangen, maar dat zal misschien enige tijd duren…

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook:

Meer handige tips ontvangen?

Hulp nodig?

SIJ Web biedt support bij de bouw van jouw website.
Tot 25% korting op Elementor Pro
Pssst...! Nog geen Elementor Pro? Of wil je jouw licentie upgraden? Profiteer nu van de CyberMonday sales met kortingen tot 25%
Korting

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.