MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Website omzetten naar Elementor? Er is maar 1 manier…

Inhoud van dit artikel:

Tot 25% korting op Elementor Pro
Pssst...! Nog geen Elementor Pro? Of wil je jouw licentie upgraden? Profiteer nu van de Black Friday sales met kortingen tot 25%
Korting
Hoe kun je je (WordPress) website omzetten naar Elementor? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. En dat is niet zo gek. Elementor neemt tot aan populariteit. De pagebuilder tool is inmiddels 5+ miljoen keer geïnstalleerd op WordPress websites verspreid over de hele wereld. Hiermee behoort Elementor tot de top 15 plugins voor WordPress. Dat is echt een enorme prestatie!

Steeds meer webbouwers stappen over…

Steeds meer webbouwers overwegen over te stappen van pagebuilders tools als Divi, WPBakery of Beaver Builder. Zo bouwden wij eerst ook websites met WPBakery, maar sinds we kennis hebben gemaakt met Elementor Pro willen we niets anders meer. Er was nog nooit zóveel mogelijk, zonder kennis van code te hebben. Maar nu komt de belangrijkste vraag: hoe kun je je huidige WordPress website omzetten naar Elementor? website omzetten naar elementor

Website omzetten naar Elementor

Helaas kan ik daar maar één antwoord op geven: je moet helemaal opnieuw beginnen. Maar.. this is a good thing! Je krijgt er een snellere en opgeruimde website voor terug. Daarnaast is het van bouwen van websites met Elementor een feestje; je bent er namelijk 10 keer sneller mee dan met andere tools. Dankzij ingebouwde features waarmee je een hoop tijd bespaart, maar ook het gebruiksgemak van de Elementor editor zorgt ervoor dat je in no-time een template hebt nagebouwd.

Nieuwe omgeving opzetten

Om de website over te zetten naar Elementor raden we je aan om hiervoor een nieuwe omgeving op te zetten. Op zich is het mogelijk om Elementor ook te gebruiken op je huidige website, ook als je al andere pagebuilders gebruikt, Maar als je een beetje bent zoals wij, dan vind je het fijner werken in een ‘schone’ omgeving. Daarnaast heb je ook minder kans op conflicten als je alles in een nieuwe omgeving opzet.

Waarom overstappen op Elementor?

  1. Meer gebruiksgemak
  2. Veel tijdbesparende features
  3. Je hebt minder plugins nodig
  4. Snellere website
  5. 5+ miljoen installaties
  6. Top 15 meest populaire WordPress plugins
  7. 3500+ vijf sterren beoordelingen op WP
  8. Tool ontwikkelt zich continu
  9. Loopt ver vooruit op andere page builders
Lees meer over de voordelen van Elementor Pro.

Hoeveel tijd kost website omzetten naar Elementor?

We zeggen wel dat je 10 keer sneller met Elementor een website nabouwt, maar het is natuurlijk wel handig als je al de nodige ervaring hebt met de tool. Het is daarom voor ons moeilijk om een inschatting te geven als je er zelf mee bezig gaat. Onze ervaring is wel dat als je al ervaring met pagebuilders, je Elementor ook vrij snel onder de knie hebt. Desalniettemin zal je de nodige tijd moeten investeren om leren werken met de tool en alle mogelijkheden te ontdekken. Maar we beloven je.. het is die tijd meer dan waard! Pagina’s opgemaakt met andere pagebuilders? Daarnaast is het ook afhankelijk van het aantal pagina’s dat je wilt overzetten en hoe die pagina’s zijn opgemaakt. Als je geen pagebuilder tool hebt gebruikt, maar alleen de WordPress editor heb, ben je al een stuk sneller klaar. Deze pagina’s kun je gewoon exporteren en importeren naar een nieuwe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan je blogartikelen / berichten op de website. Deze kun je vrij snel overzetten. In Elementor kun je dan vervolgens een template (na)bouwen voor je blogs. Ook kun je alle media bestanden gewoon exporteren en importeren in je nieuwe omgeving. Dat scheelt alweer. De meeste tijd gaat dus zitten in pagina’s die je hebt opgemaakt met behulp van een andere pagebuilder tool.

Website omzetten naar Elementor uitbesteden?

Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor het omzetten van je website naar Elementor. We werken dagelijks met de tool en kunnen websites hierdoor snel(ler) overzetten. Benieuwd wat dit kost? Laat hieronder je gegevens en website url achter en we geven je zo snel mogelijk een prijsindicatie voor het omzetten naar Elementor.

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook:

Meer handige tips ontvangen?

Hulp nodig?

SIJ Web biedt support bij de bouw van jouw website.
Tot 25% korting op Elementor Pro
Pssst...! Nog geen Elementor Pro? Of wil je jouw licentie upgraden? Profiteer nu van de Black Friday sales met kortingen tot 25%
Korting

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.