WordPress & Elementor kennisbank

Website omzetten naar Elementor? Er is maar 1 manier…

Inhoud van dit artikel:

Hoe kun je je (WordPress) website omzetten naar Elementor? Die vraag wordt steeds vaker gesteld. En dat is niet zo gek. Elementor neemt tot aan populariteit. De pagebuilder tool is inmiddels 10+ miljoen keer geïnstalleerd op WordPress websites verspreid over de hele wereld. Hiermee behoort Elementor tot de top 15 plugins voor WordPress. Dat is echt een enorme prestatie!

Steeds meer webbouwers stappen over…

Steeds meer webbouwers overwegen over te stappen van pagebuilders tools als Divi, WPBakery of Beaver Builder. Zo bouwden wij eerst ook websites met WPBakery, maar sinds we kennis hebben gemaakt met Elementor Pro willen we niets anders meer. Er was nog nooit zóveel mogelijk, zonder kennis van code te hebben. Maar nu komt de belangrijkste vraag: hoe kun je je huidige WordPress website omzetten naar Elementor?

website omzetten naar elementor

Website omzetten naar Elementor

Helaas kan ik daar maar één antwoord op geven: je moet helemaal opnieuw beginnen. Maar.. this is a good thing! Je krijgt er een snellere en opgeruimde website voor terug. Daarnaast is het van bouwen van websites met Elementor een feestje; je bent er namelijk 10 keer sneller mee dan met andere tools. Dankzij ingebouwde features waarmee je een hoop tijd bespaart, maar ook het gebruiksgemak van de Elementor editor zorgt ervoor dat je in no-time een template hebt nagebouwd.

Nieuwe omgeving opzetten

Om de website over te zetten naar Elementor raden we je aan om hiervoor een nieuwe omgeving op te zetten. Op zich is het mogelijk om Elementor ook te gebruiken op je huidige website, ook als je al andere pagebuilders gebruikt, Maar als je een beetje bent zoals wij, dan vind je het fijner werken in een ‘schone’ omgeving. Daarnaast heb je ook minder kans op conflicten als je alles in een nieuwe omgeving opzet.

Waarom overstappen op Elementor?

  1. Meer gebruiksgemak
  2. Veel tijdbesparende features
  3. Je hebt minder plugins nodig
  4. Snellere website
  5. 10+ miljoen installaties
  6. Top 15 meest populaire WordPress plugins
  7. 3500+ vijf sterren beoordelingen op WP
  8. Tool ontwikkelt zich continu
  9. Loopt ver vooruit op andere page builders

Lees meer over de voordelen van Elementor Pro.

Hoeveel tijd kost website omzetten naar Elementor?

We zeggen wel dat je 10 keer sneller met Elementor een website nabouwt, maar het is natuurlijk wel handig als je al de nodige ervaring hebt met de tool. Het is daarom voor ons moeilijk om een inschatting te geven als je er zelf mee bezig gaat.

Onze ervaring is wel dat als je al ervaring met pagebuilders, je Elementor ook vrij snel onder de knie hebt. Desalniettemin zal je de nodige tijd moeten investeren om leren werken met de tool en alle mogelijkheden te ontdekken. Maar we beloven je.. het is die tijd meer dan waard!

Pagina’s opgemaakt met andere pagebuilders?

Daarnaast is het ook afhankelijk van het aantal pagina’s dat je wilt overzetten en hoe die pagina’s zijn opgemaakt.

Als je geen pagebuilder tool hebt gebruikt, maar alleen de WordPress editor heb, ben je al een stuk sneller klaar. Deze pagina’s kun je gewoon exporteren en importeren naar een nieuwe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan je blogartikelen / berichten op de website. Deze kun je vrij snel overzetten. In Elementor kun je dan vervolgens een template (na)bouwen voor je blogs.

Ook kun je alle media bestanden gewoon exporteren en importeren in je nieuwe omgeving. Dat scheelt alweer.

Opnieuw beginnen

De meeste tijd gaat dus zitten in pagina’s die je hebt opgemaakt met behulp van een andere pagebuilder tool, omdat je hiermee opnieuw moet beginnen. Er is geen magische knop. Je kunt wel alle pagina’s en post types overzetten, zodat je de permalinkstructuur behoudt. Bij bijvoorbeeld WP Bakery blijft er dan een beetje shortcode achter die je kunt verwijderen uit de pagina’s. 

Website omzetten naar Elementor uitbesteden?

Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor het omzetten van je website naar Elementor. We werken dagelijks met de tool en kunnen websites hierdoor snel(ler) overzetten. Ook is het mogelijk dat we je ondersteunen bij het omzetten

Benieuwd wat dit kost? Laat hieronder je gegevens en website url achter en we geven je zo snel mogelijk een prijsindicatie voor het omzetten naar Elementor.

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Container widget Elementor (2023): de voor- en nadelen op een rij

Extra breakpoints Elementor instellen in 2 stappen

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.