WordPress & Elementor kennisbank

Website maken met Elementor

Wil je een website maken met Elementor? Een goede keus! Elementor is één van meest populaire en betrouwbare page builder tool voor WordPress. Met oneindig veel mogelijkheden, zonder dat je kennis nodig hebt van code! We helpen je graag op weg!

Wat is Elementor?

Elementor is een page builder tool voor WordPress waarmee je zonder kennis van code eenvoudig webpagina’s kunt maken. Met de drag & drop builder van Elementor sleep je de widgets (tekstblokken, video’s, titels, buttons, iconen etc.) naar de pagina. Zo maak je in een handomdraai een nieuwe website. 

Website maken met Elementor of Elementor Pro?

Een van de redenen waarom Elementor zo populair is, is omdat er een gratis variant beschikbaar, die je via WordPress eenvoudig kunt installeren. De gratis versie beschikt over de nodige ‘basis’ functies waarmee je vrij snel een eenvoudige website kunt bouwen. 

Wil je meer dan een ‘simpele’ website en het professioneel aanpakken? Dan heb je al snel de Pro versie nodig (wij werken eigenlijk niet meer zonder). De Pro versie maakt veel uitgebreide thema’s overbodig, omdat je voor bijna alles Elementor kunt gebruiken. Denk aan het instellen van de header & footer, het inladen van blogartikelen, pop-ups maken, het maken van single templates en archiefpagina’s etc. 

Als je niet zeker weet welke je nodig hebt, begin je gewoon met de gratis versie van Elementor. Je komt er dan vanzelf wel achter of je Pro nodig hebt of niet. Voor de Pro versie betaal je voor één licentie 49 dollar

Elementor Expert gezocht
Elementor widgets

Handleiding Elementor

Direct aan de slag met Elementor? Op onze website bieden we handleidingen voor werken met Elementor. 

Een website maken met Elementor: wat heb je nodig?

Om een website te maken met Elementor heb je een aantal dingen nodig:

Een website maken met Elementor kan pas als je een domeinnaam en webhosting hebt. Dit kun je regelen bij één van de vele aanbieders. Zelf werken we veel met TransIp en Antagonist. Weet je niet zeker welke partij je moet kiezen? Stuur ons dan gerust een mailtje

Elementor is een pagebuilder voor WordPress. WordPress is een wereldwijd populair cms (content management systeem) voor websites. Bij de meeste hostingproviders kun je eenvoudig WordPress installeren. Is dit niet het geval? Neem dan even contact op met je hostingpartij en vraag hoe dit precies werkt. 

Als je werkt met WordPress heb je een thema nodig. Standaard is het thema Twenty Seventeen geïnstalleerd. Als je een website wilt maken met Elementor, zijn er een aantal populaire (gratis) thema’s die je kunt installeren. 

Als het thema is geïnstalleerd kun je de gratis Elementor plugin installeren. Dit doet je via je WordPress omgeving. 

Heb je Elementor Pro aangeschaft? Dan moet je de Pro versie eerst downloaden via je account op Elementor.com. Vervolgens kun je deze uploaden naar je WordPress omgeving. (note: om de Pro versie te gebruiken MOET de gratis versie ook geïnstalleerd zijn). 

website maken met elementor pro versie installeren

Starten met Elementor

Als je Elementor hebt geïnstalleerd kun je direct starten met het bouwen van de eerste pagina’s. In de tutorial hieronder leer je hoe je een website maakt met Elementor:

Waarom wij werken met Elementor

We hebben in het verleden gewerkt met veel verschillende pagebuilder tools zoals WPBakery, Divi Builder, Site Origin of ingebouwde pagebuilders bij thema’s. Elementor blijft er met kop en schouders bovenuit steken als het gaat om functionaliteiten en gebruikersgemak. In een artikel van ons lees je nog meer over de voordelen van werken met Elementor Pro. 

Elementor Expert gezocht