WordPress & Elementor kennisbank

Wat is WPBakery Page Builder?

NOTE: Wij werken niet langer met WPBakery, maar zijn overgestapt naar de Page Builder Elementor Pro.

Inhoud van dit artikel:

WPBakery Page Builder is een plugin voor WordPress waarmee je met een drag & drop builder eenvoudig pagina’s visueel kunt opmaken. Het grootste voordeel van de plugin is dat je geen kennis hoeft te hebben van coderen om ermee te werken. De oude naam van de page builder is Visual Composer. Een naam die nu gebruikt wordt voor een nieuw product van de makers: Visual Composer Website Builder. (Lees ook ons artikel: Wat is het verschil tussen WPBakery en Visual Composer?)

Wat kun je allemaal met WPBakery?

WPBakery is gemaakt voor WordPress. Het is handig om wel een bepaalde basiskennis van WordPress te hebben wanneer je aan de slag gaat met WPBakery Page Builder, maar niet per se noodzakelijk. Je kunt WPBakery gebruiken voor je bestaande thema (wel even checken of je thema compatible is met de plugin) of je koopt een thema waarin WPBakery al is inbegrepen. Het voordeel van de laatste optie is dat je demo content kunt importeren en je de pagina’s dus niet from scratch hoeft op te maken.

Content elementen

WPBakery Page builder biedt zogenaamde content elementen om pagina’s mee op te maken. Voorbeeldelementen zijn: teksten, afbeeldingen, contactformulieren, social media links, tabs, iconen, grafieken, grids etc. Je kunt zelf bepalen op welke plek op de pagina je de elementen wilt plaatsen.

Add-ons

Naast de standaard content elementen die WPBakery biedt, zijn er ook veel add-ons beschikbaar. De makers zelf bieden 250+ add-ons, maar er zijn ook developers die zelf add-ons aanbieden voor WPBakery. Dus, ben je op zoek naar een specifiek content element? Kijk dan even of er add-ons beschikbaar zijn. Grote kans dat je hem vindt.

Templates

WPBakery biedt gratis enkele templates die je kunt gebruiken om je pagina op te maken. Daarnaast kun je je eigen templates ook eenvoudig opslaan en beheren in WPBakery.

Skin Builder

Je kunt eenvoudig kleuren instellen die je wilt gebruiken op je website. Denk bijvoorbeeld aan accent kleuren, hover kleuren, borders etc.

Drag & drop gruid builder

De drag & drop builder maakt het gemakkelijk om rijen, kolommen of content elementen te verslepen naar andere delen van de pagina.

Responsive design

Een website maken met WPBakery betekent ook dat je website direct klaar is voor alle apparaten. Via de frontend editor kun je eenvoudig kijken hoe je website eruit ziet op mobiel.

Backend en Frontend editor

WPBakery biedt zowel een backend als een frontend editor.

NOTE: Wij werken niet langer met WPBakery, maar zijn overgestapt naar de Page Builder Elementor Pro.

Meer handige tips ontvangen?

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.