WordPress & Elementor kennisbank

Verbeter je workflow in WordPress met de Elementor Finder

Inhoud van dit artikel:

Als ik ergens niet meer zonder kan dan is het wel de Finder van Elementor. Zeker op grote website met veel content biedt de Finder een enorme uitkomst. Met de Elementor Finder kun je namelijk gemakkelijk pagina’s vinden en openen en schakelen tussen pagina’s, maar ook naar andere instellingen binnen WordPress. Het werkt dus niet alleen voor Elementor. Dit kan je enorm veel klik- en zoektijd besparen (vooral handig op een website die je niet zelf hebt gebouwd!). Zo hoef je niet de hele tijd een scherm te sluiten om een andere pagina te vinden of instellingen te vinden.

Wanneer gebruik je de Finder?

Stel je bent een header aan het maken, waarbij je aanpassingen wilt maken in het menu. Zonder de finder, zou je eerst de template header moeten afsluiten en dan via je dashboard naar ‘Weergave’ -> ‘Menu’ moeten gaan. Om vervolgens weer terug te gaan naar je template header. Natuurlijk kun je ook meerdere browser tabs open zetten, maar werken met de Elementor finder is veel fijner!

Hoe werkt de Elementor Finder?

Om de finder te gebruiken, hoef je maar één shortcut te onthouden: CMD / CTRL + E. Deze shortcut werkt overal in WordPress. Of je nu in je dashboard zit, in de front-end of een pagina aan het bewerken bent; de Finder werkt overal!

Als je zoekt met de Finder, dan verschijnen de resultaten gecategoriseerd. Zo kun je direct zien of het resultaat een pagina is, een site instelling of een Elementor template.

Als je op het resultaat klikt, gaat je browser direct naar die pagina. Wil je alleen de pagina bekijken? Klik dan op het oogje rechts ernaast. De pagina wordt dan geopend in een nieuw venster.

Elementor Finder

Als je er eenmaal aan gewend bent om mee te werken, merk je al snel dat je niet meer zonder kunt! Have fun!

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

WordPress paginatitel verbergen met Elementor of via thema

Een kolom toevoegen in Elementor

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.