MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Standaard kleuren instellen voor je website met elementor

Inhoud van dit artikel:

Een van de dingen de dingen die ik echt super fijn vind aan het werken met Elementor is de kleurenkiezer. Daarmee kun je standaard kleuren voor je website instellen. Dit is handig wanneer je een pagina aan het maken bent en je wilt de kleuren uit je website (huisstijl) laten terugkomen op die pagina. Bijvoorbeeld als je de header aan het aanpassen bent. Zo hoef je niet steeds de kleurcodes op te zoeken en te kopiëren. In dit artikel leg ik je uit hoe je standaard kleuren instelt voor je website met behulp van Elementor

Update: in Elementor 3.0 kun je globale kleuren instellen. Lees hier hoe dat werkt. 

Hoe stel je standaard kleuren voor je website in?

  1. Open een pagina (maakt niet uit welke, mag ook een nieuwe pagina zijn) en kies voor ‘Bewerk met Elementor’
  2. Klik linksbovenin op het hamburgermenu
  3. Klik op ‘Kleurenkiezer’

Je kunt nu 8 standaard kleuren instellen die je voor je website wilt gebruiken. Je kunt ook de kleurenpaletten van Elementor kiezen ter inspiratie. Vergeet vervolgens niet om rechtsboven in op de knop ‘Toepassen’ te klikken.

Hoe gebruik je de standaard kleuren?

De standaard kleuren worden nu getoond wanneer je ergens de kleuren van wilt aanpassen. Het maakt niet uit of het nu gaat om een achtergrond, tekst, overlay, button. Super handig toch?!

Let op: de kleurenkiezer is niet hetzelfde als de kleurenpallet van Elementor. Met het kleurenpallet verander je alle kleuren op je website (tenzij je deze functie hebt uitgeschakeld). Hierover vertellen we je later meer!

Gebruik je geen Elementor, maar wil je toch standaard kleuren instellen voor je website? Dan kun je het beste de thema opties van je thema hiervoor gebruiken. Daarmee kun je bijvoorbeeld de kleuren van titels, (sub)headings en buttons aanpassen op de website. De manier waarop dit werkt is voor ieder thema anders. 

 

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor, en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.