Sidebar verbergen in WordPress: 3 manieren

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Veel WordPress thema’s hebben standaard een sidebar ingesteld voor alle pagina’s. Maar soms wil je de sidebar verbergen op een bepaalde pagina of juist op alle pagina’s. Afhankelijk van het thema waarmee je werkt, kun je dit eenvoudig uitschakelen.

1. Sidebar verbergen via Elementor

Wanneer je werkt met Elementor is het aan te raden om gebruik te maken van een thema dat goed samenwerkt met Elementor (of er soms zelfs voor is gebouwd). Wij werken altijd met het thema OceanWP. Dit thema biedt de mogelijkheid om een template te kiezen voor een bepaalde pagina.

Dit doe je als volgt:

  1. Klik op het tandwiel linksonderin beeld in Elementor

Selecteer bij ‘Pagina layout’ het template ‘Elementor volledige breedte’

Wanneer je kies voor ‘Elementor Canvas’ dan maak je op een pagina aan zonder de header en footer (die je op de hele website gebruikt). Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je zogenoemde ‘no escape’ landingspagina’s wilt instellen.

2. Sidebar verbergen via thema opties

Vaak bieden thema’s ook de mogelijkheid om de standaard pagina weergave aan te passen. Voor ieder thema werkt dit anders, het kan dus zijn dat je hier even naar moet zoeken. In het thema OceanWP vind je deze optie in de customizer onder ‘Algemene instellingen’.

Van deze optie maken ik zelf eigenlijk nooit gebruik, omdat ik de website volledig inricht met Elementor. Ik gebruik dan altijd het template ‘Elementor volledige breedte’ of ‘Elementor Canvas’.

3. Sidebar verbergen via berichtattributen (sidebar in de editor omgeving)

Als jouw thema meerdere templates biedt, dan zie je deze staan onder ‘Pagina attributen’ in de sidebar, naast de editor. Die staat standaard op ‘standaard template’. Kies hier ook voor een Elementor template als je met Elementor werkt. Soms vind je ook templates genaamd ‘microsite’ of ‘landingpage’. Deze kun je ook gebruiken als je niet met Elementor werkt.

Wil je juist wel een sidebar? Lees dan hoe je deze ook ‘Sticky’ kunt maken. 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Zoekfunctie toevoegen WordPress met Elementor

Een zoekfunctie toevoegen in je WordPress website? Als je werkt met Elementor Pro kun je eenvoudig, waar je maar wilt op de website, een zoekformulier

Elementor navigator: sneller werken en meer overzicht!

Je kent dat wel; je bent een webpagina aan het bouwen en je scrollt de hele tijd heen en weer tussen de content door. Of

Content verbergen op mobiel in WordPress met Elementor

Soms wil je content verbergen op mobiel of juist of desktop of tablet. Bijvoorbeeld omdat de webpagina anders teveel informatie bevat of omdat de content