WordPress & Elementor kennisbank

Shortcode toevoegen aan een pagina met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Bij sommige plugins moet je een shortcode toevoegen aan een webpagina om bepaalde content zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld om een contactformulier te plaatsen of Google maps kaart in te laden. Om maar wat voorbeelden te noemen. Deze shortcodes kun je niet gewoon in de teksteditor widget van Elementor plaatsen. Er zijn twee andere manieren waarop je dit kunt doen:

1) Shortcode toevoegen met widget

Elementor heeft een widget ‘shortcode’ waarmee je simpel een shortcode kunt toevoegen waar je maar wilt op je website. Sleep de widget naar het juiste vak en voer de shortcode in. Meestal zie je niet direct het voorbeeld. Klik hiervoor onderin op het oogje om een preview van de website te bekijken.

2) Shortcode toevoegen met dynamische content

Via dynamische content kun je een ook shortcode plaatsen. De dynamische content zie je bij verschillende widget verschijnen, zoals de teksteditor. Als je hier ‘Shortcode’ selecteert kun je deze vervolgens toevoegen. Overigens heb ik zelf nog niet ontdekt wat precies het nut is van deze laatste optie, als je hiervoor ook gewoon de widget kunt gebruiken. Mocht je hier wel ideeën over hebben hoor ik het graag, dan pas ik dit artikel direct aan! 🙂

Shortcodes van Elementor

Overigens hebben de templates die je hebt gemaakt in Elementor ook allemaal een shortcode. Zo kun je deze ook makkelijk toevoegen aan een pagina. Eerlijk gezegd heb ik hier zelf nog nooit gebruik van gemaakt, omdat je hiervoor ook gewoon de ‘Template widget’ kunt gebruiken. Maar toch.. handig om te weten! Je vindt deze shortcodes trouwens bij je ‘Saved Templates’.

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Multi-step formulier maken in WordPress met Elementor

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.