Profielpagina’s maken in WordPress met Elementor en Pods

Inhoud van dit artikel:

Regelmatig krijgen we de vraag van bedrijven om hun medewerkers op de website te plaatsen. Hierbij is een alleen een profielfoto en een korte tekst niet meer voldoende. De teamleden moeten hun eigen profielpagina krijgen, die netjes is vormgegeven. Hoe krijg je dit voor elkaar? Hiervoor heb je Elementor Pro nodig.

Stap 1: Custom post types maken met Pods

Om te beginnen is het handig om voor de profielen een custom post type aan te maken, zodat je ze makkelijk kunt terugvinden in het menu.

Wij maken hiervoor altijd dankbaar gebruik van Pods. Een gratis plugin waarmee je custom post types kunt aanmaken. Standaard custom post types in WordPress zijn bijvoorbeeld ‘Berichten’ en ‘Pagina’s. Lees hier hoe je een custom post type aanmaakt met pods.

  • Maak de custom post type ‘Team’, ‘medewerkers’ of ‘mensen’. Het is maar net wat voor jou de beste omschrijving is.
  • Voeg de teamleden toe

Plaats de profieltekst in de editor en voeg ook alvast de profielfoto toe als uitgelichte afbeelding. Heb je nog geen tekst of foto? Dan kun je dit eventueel ook later toevoegen.

Stap 2: Een overzichtspagina aanmaken

Nu je de profielen hebt aangemaakt, kun je ze gaan inladen op elk willekeurig pagina met behulp van Elementor. Het meest voor de hand liggend is om hiervoor een aparte pagina aan te maken met de naam ‘Ons Team’ (of een andere naam die voor jullie meer de lading dekt).

  • Bewerk de pagina met Elementor
  • Voeg de widget ‘Posts’ toe aan een nieuwe sectie

  • Scroll naar het tabje ‘Query’ en selecteer bij ‘Source’ de post type die je zojuist hebt aangemaakt.

De teamleden worden nu automatisch geladen op de pagina. Ook als je een nieuw teamlid toevoegt, staat deze automatisch op de pagina.

Note: wanneer je gebruikt maakt van taxonomieën (zoals tags en categorieën), dan kun je er ook voor kiezen om specifieke teamleden toe te voegen aan deze pagina. Daarover later meer.

Stap 3: Lay-out aanpassen

Nu de teamleden zijn geladen op de pagina kun je eenvoudig de lay-out en stijl aanpassen. Zo kun je er voor kiezen om de samenvatting toe te voegen, wel of geen ‘lees’ meer link te plaatsen of de verhoudingen van de foto’s aan te passen. Ook kun je het aantal kolommen aanpassen.

Hieronder een voorbeeld van één van onze klanten, P&A Talentontwikkeling.

Deze vind je misschien ook interessant:

WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

Een WordPress paginatitel aanpassen kun je meestal doen via het thema waar je mee werkt. Maar als je werkt met Elementor Pro, kun je er

Productpagina WooCommerce aanpassen met Elementor in 3 stappen

De productpagina’s van WooCommerce zien er altijd vrij standaard uit. Een productpagina WooCommerce aanpassen kun je op verschillende manieren doen, maar de meest makkelijke manier

Auteur archiefpagina aanpassen in WordPress met Elementor

Wanneer je meerdere auteurs op je website hebt, kan het handig zijn om aangepaste archiefpagina’s te maken voor de auteurs. Op deze pagina kunnen bezoekers