Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Pagina titel verbergen WordPress en Elementor

Hoe verberg je een paginatitel in een WordPress website? Als je een nieuwe pagina gaat bouwen met Elementor, zie je vaak standaard een paginatitel bovenaan de pagina staan. Als je de paginatitel wilt verbergen, zijn er een aantal methodes om dit te doen.

1. Via het thema

Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kun je de pagina titel (voor de standaard layout) aan of uitzetten. Zo werken wij bijvoorbeeld met OceanWP die de mogelijkheid biedt om paginatitels uit te schakelen voor alle pagina’s. Dit werkt als volgt:

Ga naar Customizer -> Algemene opties -> paginatitel. Zet vervolgens de stijl op ‘verborgen’.

paginatitel verbergen oceanwp

2. Via Elementor

Elementor biedt sinds enige tijd ook de mogelijkheid om handmatig de paginatitel uit te schakelen voor een pagina. Een nadeel van deze methode is dat het niet op globaal niveau (voor je hele website) wordt toegepast. Je moet dan dus iedere keer als je een nieuwe pagina maakt deze optie aanvinken.

Klik linksonderin op het tandwieltje om naar de pagina instellingen te gaan. Zet vervolgens de optie om de titel te verbergen aan.

Titel verbergen elementor

3. Via CSS

Wil je de paginatitel standaard op je hele website verbergen en biedt je thema niet de mogelijkheid? Dan kun je gebruik maken van custom css. Deze plaats je in het child theme van je website. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit precies doet:

Redenen om de paginatitel niet te verbergen

Als je een bepaalde styling gebruikt voor het weergeven van de paginatitel, bijvoorbeeld met een achtergrondkleur of grootte, is het voor de consistentie op je website beter als de paginatitel standaard is ingeschakeld. Je weet dat zeker dat de paginatitel er op iedere pagina hetzelfde uitziet. En nog veel belangrijker: als je aanpassingen doet in de styling wordt dit overal toegepast.

Styling aanpassen

De beste manier om de styling van de pagina titel aan te passen is via het thema dat je gebruikt. Biedt het thema dat je gebruikt te weinig mogelijkheden en gebruik je liever Elementor? Maak dan een global sectie. Deze kun je dan vervolgens handmatig toevoegen aan pagina’s waarop je wel een pagina titel wilt gebruiken. En als je een keer iets wilt aanpassen in de styling, wordt dit automatisch toegepast op alle pagina’s.

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor. Daarnaast ondersteunt ze bedrijven bij de inzet van marketing- en communicatieactiviteiten.

Geef een reactie

Hulp nodig?

We helpen je graag! Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.