Paginabreedte aanpassen in Elementor

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Wil je graag de paginabreedte aanpassen in Elementor?  Je kunt niet alleen de paginabreedte, maar ook de breedte van secties naar wens aanpassen. Zo werkt dat:

De paginabreedte aanpassen in Elementor

Wanneer je werkt met Elementor wordt de breedte van een pagina automatisch op ‘standaard’ gezet. De standaard paginabreedte staat in Elementor ingesteld op 1140 px. Dit is de breedte waarin de content wordt geplaatst. Als je dit wilt aanpassen kun je dit doen via de instellingen van Elementor.

Ga naar Elementor -> Instellingen -> tabblad ‘Stijl’. Voer hier de gewenste paginabreedte in.

paginabreedte aanpassen elementor

Pagina instellen op volledige breedte

Als je een nieuwe pagina of template maakt met Elementor staat de pagina layout standaard op ‘Standaard’, zoals je hierboven hebt ingesteld. Maar soms wil je dat content over de volledige breedte van de pagina wordt weergegeven. Hiervoor moet je de pagina layout aanpassen naar ‘Elementor volledige breedte’. Dit kun je op twee manieren doen:

1) Via WordPress

Via pagina attributen (deze vind je in de zijbalk naast de content editor) kun je het template van de pagina aanpassen:

pagina breedte layout aanpassen wordpress elementor

2) Via Elementor Panel

Als je de pagina al aan het opmaken bent in Elementor, dan kun je de instellingen net zo goed aanpassen via het Elementor panel. De wijziging is dan direct zichtbaar (de pagina wordt dan opnieuw geladen).

  • Klik linksonderin op het tandwieltje om naar pagina instellingen te gaan
  • Selecteer vervolgens ‘Elementor volledige breedte’

De breedte van een sectie aanpassen

Wanneer je een nieuwe sectie aanmaakt, staat deze standaard op ‘Vaste breedte’. De sectie houdt dan de standaard breedte aan die je hierboven hebt ingesteld (en zo niet, dan dus gewoon 1140 px). Als je de sectie breder of smaller wilt maken, kun je daarvoor de schuifbalk eronder gebruiken.

Overigens kun je de vaste breedte alleen breder maken als je de pagina layout hebt ingesteld op ‘Standaard’ in plaats van ‘Elementor volledige breedte’. Als de layout op volledige breedte staat, dan hoeft de breedte van de sectie immers ook niet meer te worden aangepast.

Sectie breedte instellen Elementor

Het is bijvoorbeeld handig om de breedte aan te passen wanneer je een tekstvak plaatst. Zo worden de teksten niet over de hele pagina weergegeven.

Sectiebreedte smaller maken elementor

Sectie instellen op volledige breedte

Naast de vaste breedte is er ook een optie om de sectie in te stellen op ‘Volledige breedte’. De sectie bedekt dan het hele scherm. Deze optie kun je gebruiken als je bijvoorbeeld een achtergrondkleur of afbeelding over de hele paginabreedte wilt laten lopen.

Sectie instellen op volledige breedte Elementor

sectie instellen op volledige breedte elementor

2 reacties

  1. Nadat ik mijn header en footer heb ingesteld krijg ik de inhoud op de pagina niet meer breed. Het blijft heel smal. Hoe kan ik dit aanpassen?

    1. Hoi Tineke,

      In principe hebben je header en footer niets te maken met de inhoud op je pagina. Op welke layout (standaard, Elementor volledige breedte, Elementor Canvas) heb je de pagina’s ingesteld?

Reacties zijn gesloten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Elementor templates: 10 gratis & betaalde aanbieders

Op zoek naar Elementor templates? Soms kun je wel wat inspiratie gebruiken als je een website aan het bouwen bent. Of je bent nog niet

WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

Een WordPress paginatitel aanpassen kun je meestal doen via het thema waar je mee werkt. Maar als je werkt met Elementor Pro, kun je er

Welke thema’s werken goed met Elementor?

‘Heb je nog wel een thema nodig met Elementor?’ Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Zeker met de komst van de Theme Builder van Elementor