Opsomming of genummerde lijst maken met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een opsomming maken bij een tekst? Een opsomming kan een tekst aantrekkelijker maken voor je bezoekers. Zo kun je in één oogopslag belangrijke informatie laten opvallen. Met Elementor kun je op twee manieren een tekst opsomming maken. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit doet.

1) Opsomming met Tekstbewerker widget

De eerste optie is een opsomming maken met behulp van de tekstbewerker widget. Dit is de meest basis manier van een opsomming maken, die bij veel mensen bekend is. Net als je gewend bent om in WordPress een opsomming te maken in de editor, werkt dit met Elementor op precies dezelfde manier:

  • Voeg de tekst widget toe

  •  Voer de tekst in en gebruik het opsommings icoon om de opsomming te maken

Deze optie biedt geen extra opmaakmogelijkheden. Als je de bullets wilt aanpassen, moet je dit doen via custom css. Of soms biedt het thema dat je gebruikt hiervoor ook mogelijkheden.

2) Opsomming maken met de iconenlijst widget

Je kunt er ook voor kiezen om een opsomming te maken met behulp van de iconenlijst widget. Hiermee maak je een opsomming waarbij je zelf kunt kiezen welke iconen je wilt gebruiken. Ook kun je de grootte, regelafstand eenvoudig aanpassen. Klein nadeel: je kunt geen genummerde opsomming maken.

Het werkt als volgt:

  • Voeg de iconen list widget toe

  • Plaats de tekst

  • Kies een icoon
    Je hoeft niet per se een icoon te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om deze optie leeg te laten. Klik dan op het kruisje.
  • Pas eventueel de styling aan
    Via het tabblad ‘stijl’ kun je eenvoudig de lijst aanpassen. Zo kun je de tussenruimte (regelafstand) aanpassen, de uitlijning instellen of een scheiding gebruiken. Ook kun je het icoon groter of kleiner maken en de kleur aanpassen. Ook de tekstopmaak kun je naar wens aanpassen.
Deze vind je misschien ook interessant:

Table of contents in WordPress met Elementor

Een table of contents automatisch tonen op je WordPress website? Dat kan met de nieuwe table of contents widget van Elementor Pro. Daarmee heb je...

Elementor review widget: 6 mogelijkheden

Met de Elementor review widget van Elementor Pro kun je zelf reviews toevoegen aan je website. Wil je klanten zelf een review laten toevoegen? Dan...

Tekst over afbeelding plaatsen in WordPress met Elementor

Een tekst over een afbeelding plaatsen op je WordPress website kun je op verschillende manieren doen. Het is handig om wanneer je gebruik maakt van...