WordPress & Elementor kennisbank

Leer websites bouwen als een pro

Online Cursus Elementor
& WordPress

Een cursus Elementor volgen zodat je helemaal zelf aan de slag kunt met het maken en beheren van websites?  Bekijk onze mogelijkheden!

Leer websites bouwen zonder kennis van code

Leer wat je doet in WordPess en wat met Elementor

Ervaar hoe je snel en efficiënt kunt bouwen met Elementor

5/5

Klanten geven ons gemiddeld 5 sterren! lees alle reviews

Wil je ook professionele websites bouwen?

Websites bouwen zonder kennis van code

Online cursus Elementor via Zoom

Een website bouwen zonder kennis van coderen was nog nooit zo gemakkelijk. Met Elementor maak je in een handomdraai professionele websites. Maar hoe werkt deze tool precies? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe zet je die optimaal in? En wat doe je nog in WordPress en wat doe je met Elementor?

Tijdens deze online cursus Elementor & WordPress bouw je aan je nieuwe site. Het is dus geen open cursus, maar een één op één cursus, afgestemd op jouw wensen. Na afloop van de cursus staat je nieuwe site in de basis klaar. 

Waarom een online cursus Elementor?

No data was found

1) Starten met WordPress & Elementor

Voordat je kunt starten met het ontwerpen van pagina’s met Elementor, is het belangrijk om eerst de basis goed op orde te hebben. Die basis begint aan de achterkant. In dit deel leer je de basis van WordPress, hoe je een thema installeert en configureert als je werkt met Elementor en hoe je start met Elementor. Welke dingen regel je in WordPress en wat doe je met Elementor? Dat leer je in deze module. 

2) Pagina's vormgeven met Elementor

In deel 2 ga je bezig met de vormgeving van je website. Tijdens dit deel van de online cursus Elementor leer je welke widgets je het meest nodig hebt en hoe je deze gebruikt. Zo leer je onder andere formulieren maken, blogberichten inladen en sliders maken. Ook leer je hoe widget kunt stijlen en hoe je deze stijlen kunt hergberuiken. De inhoud hiervan is in overleg aan te passen. 

3) Pagina's optimaliseren voor mobiel

De mobiele versie van je website is net zo belangrijk als de desktop versie. Elementor biedt ruim voldoende mogelijkheden om je website geheel aan te passen voor mobiel en tablet. In dit deel laten we je zien hoe je dit doet. 

4) Werken met de Theme builder

De Theme Builder is de meeste gevanceerde functie van Elementor en biedt je de mogelijkheid om te werken zonder thema. Waarom dat zo interessant is, leggen we je uit tijdens de cursus. In dit deel leer je:

5) Blogpagina's vormgeven met Elementor

Een van de meest voorkomende onderdelen op een site: het bloggedeelte. Een goede site kan niet meer zonder. Daarom duiken we in dit deel dieper in op het ontwerpen en inrichten van de blogoverzichtspagina en de het single blog template. 

6) Webshop maken met Elementor

Wil je een webshop op je site? Of is je nieuwe site een webshop? Dan passen we de cursus hier op aan en gaan we dieper in op de mogelijkheden met WooCommerce en Elementor. Leer hoe je een shoppagina instelt, hoe je een product template maakt en waarom archiefpagina’s belangrijk zijn. 

7) Popups maken met Elementor

Een interessante functie van Elementor: popups. Daarmee kun je meer dan je misschien denkt. Wat kun je allemaal met Elementor popups? Voor welke doeleinden kun je ze gebruiken en hoe zet je ze optimaal in? 

Andere wensen?

Heb je nog andere specifieke wensen of functionaliteiten voor je site? Neem contact met ons op om dit te bespreken en dan kunnen we dit eventueel meenemen in de online cursus.

Hoe verloopt de online cursus Elementor?

De online cursus bestaat uit twee delen van 3 uur, met een tussenperiode van een week. Zo heb je een week de tijd om het geleerde in praktijk te brengen en bij het volgende deel vragen te stellen. 

Je krijgt van ons een zoomlink waarmee je de online cursus kunt volgen. We hebben rechtstreeks contact en je kunt tussendoor veel vragen stellen. In het eerste deel gaan we vooral in op de basis van het bouwen met Elementor en in het tweede deel ga je meer zelf aan de slag. Wij kijken dan met je mee en helpen je op weg met slimme trucs. 

Werk direct aan je eigen site

Je bent het meest gemotiveerd als je werkt aan je eigen website. Daarom raden we aan dat we tijdens de online curus direct met jouw site aan de slag gaan. Op basis daarvan kunnen we de inhoud van de cursus ook voor je aanpassen. Zo heb je aan het einde van de online cursus Elementor al een goede basis staan. 

Testomgeving

We kunnen direct starten met bouwen op het live domein (als hier nog geen website opstaat) en anders helpen we je met het opzetten van een testomgeving, zodat je ook na de cursus het gemaakte werkt kunt bewaren en beheren. 

Aantal deelnemers

Het is mogelijk om alleen een online cursus te volgen, maar je kunt ook anderen uitnodigen om deel te nemen aan de cursus. Bijvoorbeeld iemand die in de toekomst ook (veel) met de website gaat werken. Er kunnen maximaal 4 mensen deelnemen aan de cursus.

Veelgestelde vragen:

De online cursus Elementor is interessant voor iedereen die websites wil leren bouwen met Elementor. Je haalt het meeste rendement uit een cursus als we direct aan jouw site bouwen. 

Het is in je voordeel als je kennis hebt van WordPress, maar het is niet noodzakelijk. In de eerste module ‘Starten met Elementor’, leggen we je de basis van WordPress uit. 

Ja. Je schaft zelf een licentie aan voor Elementor Pro via hun website. De kosten hiervoor bedragen 49 dollar per jaar voor een website. 

Heb je nog geen licentie? Of wil je werken op een testomgeving en heb je geen extra licentie? Dan kun je tijdens de cursus tijdelijk gebruik maken van onze licentie.

Nee, je hebt geen website nodig, maar het is wel handig als je deze al hebt. Je kunt dan direct starten met het maken van je website. Heb je nog geen WordPress website? Dan zetten wij een omgeving voor je klaar waar je tijdens de cursus in kunt werken. 

Ja, je hebt een gratis Zoomaccount nodig waarmee je kunt deelnemen aan de cursus. 

De cursus bestaat uit twee dagdelen van 3 uur met een tussenperiode van een week. Dit plannen we in overleg. 

De online cursus kost in totaal € 750 en wordt vooraf gefactureerd. 

Het is mogelijk om op verzoek een certificaat te ontvangen. 

Onze klanten

Partner voor ondernemende bedrijven