Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Minder WordPress plugins? Deze 12 plugins vervang je met Elementor Pro

Als ik iets fijn vind aan het werken met Elementor Pro, is dat je veel minder plugins nodig hebt voor je website. Voor veel relatief eenvoudige websites, is het zelfs de enige plugin die ik gebruik. Minder plugins, betekent ook minder kans op conflicten na updates. En dus ook minder onderhoud. Elementor lijkt hard op weg te zijn naar ‘The only plugin you need for WordPress‘. Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. In dit artikel alvast een aantal plugins die zo de prullenbak in kunnen als je werkt metElementor Pro:

1) Popup plugins

Er zijn ik weet niet hoeveel popup plugins die je kunt gebruiken voor je website. Gratis en betaalde versies. Dankzij de popup feature van Elementor heb je deze niet meer nodig. Hiermee maak je in no-time professionele popups. Van fullscreen popups, tot slide-ins, fly-ins en hello bars. Ook kun je de popup feature bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van een megamenu.

Klein nadeel: het is (nog) niet mogelijk om statistieken bij te houden. Zo maak je popups met Elementor

Classic popup Elementor
Classic popup
slide-in popup elementor
Slide-in popup

2) Plugins voor (simpele) formulieren

Heb je gewoon standaard contactformulier op je website? Dan kun je heel goed de forms widget van Elementor gebruiken. Werkt super eenvoudig en biedt ook nog eens de mogelijkheid om je formulieren te koppelen aan je mailingtool. Ideaal dus. Voor de wat meer geavanceerde formulieren, zou ik nog wel een andere plugin adviseren.

contactformulier maken wordpress website

3) Social media deelknoppen

Deelknoppen toevoegen aan je website? Dit kun je gewoon doen met de ‘Share buttons’ van Elementor. Zo voeg je eenvoudig aan alle pagina’s of templates de deelknoppen toe.

4) Contact knoppen (WhatsApp, email, bellen)

Wil je verschillende contactknoppen op je website? Dat kun je instellen met de Action links van Elementor Pro. Maak bijvoorbeeld een WhatsApp knop of stel een belknop in.

whatsapp button op je website met elementor

5) Google maps

Gebruik je nog een plugin om een kaart te tonen op je website? Niet meer nodig! Met Google maps widget van Elementor kun je eenvoudig een kaart toevoegen en je locatie daarop weergeven.

Google maps widget Elementor

Wil je meerdere locaties tonen? Dan heb je nog een Elementor add-on nodig. Elementor Extra’s heeft een Google Maps widget waarmee je meerdere locaties kunt toevoegen aan Google Maps.

6) Onderhoudsmodus plugins

Is je website nog in ontwikkeling? Of wil je deze tijdelijk offline zetten voor onderhoud? Dan kun je hiervoor ook Elementor gebruiken. Met de onderhoudsmodus van Elementor zet je je website tijdelijk offline. Ook biedt Elementor standaard templates die je kunt gebruiken voor de onderhoudsmodus.

7) Slider plugin

Een slider is bijna een standaard element geworden op de homepage van veel websites. Elementor Pro heeft een slides widget die je kunt gebruiken waarmee je (eenvoudige) slides kunt maken.

Tekst over afbeelding plaatsen met een slider elementor

8) Video plugins

Een (YouTube) video insluiten op je website en stijlen? Dat kan gewoon met de video widget van Elementor. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook een start- en eindtijd instellen, een image overlay instellen of het geluid dempen. Super handig!

Video popup in wordpress met elementor maken

9) Current date en time plugins

Wil je de current date en / of time toevoegen aan je website? Bijvoorbeeld in de footer? Dan kun je gebruik maken van dynamische content van Elementor. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer handmatig het jaartal in de footer aan te passen. Geen extra plugin (meer) voor nodig.

10) reCAPTCHA plugin

Je contactformulieren op de website beveiligen tegen spam? Geen probleem met Elementor Pro. Elementor biedt namelijk de mogelijkheid om reCAPTCHA (v3) toe te voegen aan je contactformulieren.

Recaptcha toevoegen elementor formulieren

11. Zoekfunctie

Met Elementor Pro kun je een zoekfunctie toevoegen aan elke gewenste pagina, waarbij je ook kunt kiezen uit verschillende stijlen. Erg handig!

12. Fotogalerij

Wil je een portfolio mooi tonen op de website? Of op een aantrekkelijke manier productfoto’s presenteren? In Elementor Pro vind je de Gallery widget. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende layouts (grid, masonry en justified) en de styling compleet naar wens aanpassen. Geen extra plugin meer voor nodig dus!

fotogalerij toevoegen wordpress met elementor pro

Hiermee kun je alweer 12 plugins die je gebruikt op je website in de prullenbak gooien. We sluiten niet uit dat dit lijstje nog verder wordt aangevuld 🙂

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor. Daarnaast ondersteunt ze bedrijven bij de inzet van marketing- en communicatieactiviteiten.

Geef een reactie

Hulp nodig?

We helpen je graag! Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.