Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Meerdere headers in WordPress maken met Elementor

Meerdere headers in WordPress gebruiken? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op je blogpagina een ander of extra menu wilt tonen. Ook maken wij vaak meerdere headers in WordPress voor websites die óók een webshop hebben (maar geen webshop zijn). In de webshop tonen we dan bijvoorbeeld links naar retourbeleid, verzending en andere veelgestelde vragen. Ook kan een aangepaste header handig zijn wanneer je een landingspagina maakt. Met Elementor Pro kun je eenvoudig meerdere headers aanmaken met behulp van publicatie condities.

Stap 1: Standaard header opslaan (optioneel)

Als je meerdere headers voor je WordPress website wilt maken, is het wel zo mooi om deze allemaal in dezelfde stijl te doen. Als je al een header hebt gemaakt in Elementor, kun je deze als basis gebruiken voor meerdere headers. Daarvoor moet je het template eerst opslaan.

  • Ga naar ‘Theme Builder’ en dan naar het tabje ‘Header’Themebuilder elementor openen
  • Klik op ‘bewerk met Elementor’. De Elementor editor opent.
  • Klik nu op het pijltje naast de button ‘bijwerken’ en klik op ‘Als template opslaan’
  • Geef de header een naam en sla op.

Stap 2: Extra header aanmaken

Ik ga er even vanuit dat je website in ieder geval al een header heeft. Of je deze nu in Elementor hebt ingesteld of niet, dat maakt voor het aanmaken van een extra header niet uit. Je maakt de extra header aan op dezelfde manier als een gewone header:

  • Ga naar Theme Builder
  • Klik op ‘Nieuwe toevoegen’
  • Kies voor Header en geef de extra header een naam

Header aanmaken wordpress met elementor

Stap 3: de header bewerken

Bewerk de header totdat je tevreden bent met het resultaat. Je kunt hiervoor de templates uit de bibliotheek van Elementor gebruiken. Als je al een header hebt gemaakt met Elementor kun je deze ook gebruiken (zie stap 1). Je klikt dan in het scherm hieronder op het tabblad ‘Mijn templates’. Hier zie je je opgeslagen header dan tussen staan.

Header templates Elementor

Stap 4: de header publiceren

Je kunt nu de header gaan publiceren op de gewenste pagina, post type of bijvoorbeeld categorie. In het onderstaande voorbeeld stellen we de header in voor de webshop. We sluiten de thema’s uit (voor die websites gebruiken we thema’s ook voor andere diensten buiten de webshop om, vandaar). Als je alles goed hebt ingesteld kun je de extra header publiceren. Deze is direct zichtbaar op je website en de standaard header is automatisch uitgeschakeld op die pagina’s.

Meerdere headers in WordPress maken

Je hebt nu een extra header op je website geplaatst. Maar met Elementor kun je natuurlijk meerdere headers maken en plaatsen waar je maar wilt. Door gebruik te maken van de publicatie condities kun je eenvoudig een header instellen voor welke pagina je maar wilt. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor. Daarnaast ondersteunt ze bedrijven bij de inzet van marketing- en communicatieactiviteiten.

Geef een reactie

Hulp nodig?

We helpen je graag! Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.