WordPress & Elementor kennisbank

Meerdere headers in WordPress maken met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Meerdere headers in WordPress gebruiken? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op je blogpagina een ander of extra menu wilt tonen. Ook maken wij vaak meerdere headers in WordPress voor websites die óók een webshop hebben (maar geen webshop zijn). In de webshop tonen we dan bijvoorbeeld links naar retourbeleid, verzending en andere veelgestelde vragen. Ook kan een aangepaste header handig zijn wanneer je een landingspagina maakt. Met Elementor Pro kun je eenvoudig meerdere headers aanmaken met behulp van publicatie condities.

Stap 1: Standaard header opslaan (optioneel)

Als je meerdere headers voor je WordPress website wilt maken, is het wel zo mooi om deze allemaal in dezelfde stijl te doen. Als je al een header hebt gemaakt in Elementor, kun je deze als basis gebruiken voor meerdere headers. Daarvoor moet je het template eerst opslaan.

 • Ga naar ‘Theme Builder’ en dan naar het tabje ‘Header’Themebuilder elementor openen
 • Klik op ‘bewerk met Elementor’. De Elementor editor opent.
 • Klik nu op het pijltje naast de button ‘bijwerken’ en klik op ‘Als template opslaan’
 • Geef de header een naam en sla op.

Stap 2: Extra header aanmaken

Ik ga er even vanuit dat je website in ieder geval al een header heeft. Of je deze nu in Elementor hebt ingesteld of niet, dat maakt voor het aanmaken van een extra header niet uit. Je maakt de extra header aan op dezelfde manier als een gewone header:

 • Ga naar Theme Builder
 • Klik op ‘Nieuwe toevoegen’
 • Kies voor Header en geef de extra header een naam

Header aanmaken wordpress met elementor

Stap 3: de header bewerken

Bewerk de header totdat je tevreden bent met het resultaat. Je kunt hiervoor de templates uit de bibliotheek van Elementor gebruiken. Als je al een header hebt gemaakt met Elementor kun je deze ook gebruiken (zie stap 1). Je klikt dan in het scherm hieronder op het tabblad ‘Mijn templates’. Hier zie je je opgeslagen header dan tussen staan.

Header templates Elementor

Stap 4: de header publiceren

Je kunt nu de header gaan publiceren op de gewenste pagina, post type of bijvoorbeeld categorie. In het onderstaande voorbeeld stellen we de header in voor de webshop. We sluiten de thema’s uit (voor die websites gebruiken we thema’s ook voor andere diensten buiten de webshop om, vandaar). Als je alles goed hebt ingesteld kun je de extra header publiceren. Deze is direct zichtbaar op je website en de standaard header is automatisch uitgeschakeld op die pagina’s.

Meerdere headers in WordPress maken

Je hebt nu een extra header op je website geplaatst. Maar met Elementor kun je natuurlijk meerdere headers maken en plaatsen waar je maar wilt. Door gebruik te maken van de publicatie condities kun je eenvoudig een header instellen voor welke pagina je maar wilt. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist | B2B Marketing Manager in SaaS
Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Transparante header WordPress maken met Elementor

De 8 voordelen van Elementor Pro voor marketeers

2 Responses

 1. Hallo Sanne. Ik probeer dus verschillende headers te maken voor verschillende categoriën. Ik heb als voorbeeld. trouwjurken, trouwpak. Maar heb ongeveer 40 pagina’s voor bruidegom, en ook voor trouwjurken. etc…..Nu is het zowieso niet te zien wat je al toegevoegd hebt, wordt op een gegeven moment echt een doolhof. Maar ik heb ongeveer 25 pagina’s toegevoegd in mijn header-bruidegom,,maar het is maar op één pagina zichtbaar. Is dit normaal, of doe ik iets verkeerd? Je kunt het maar op één manier doen. Verder al flink opgeschoten na alle tips die je geeft. Hartelijke groeten Margriet

  1. Hoi Margriet,

   Ik wil je niet ontmoedigen, want volgens mij ben je goed bezig. Maar ik zou niet voor iedere categorie een andere header maken. Dat wordt het inderdaad een doolhof, zeker als je zoveel verschillende categorieën hebt. Je kunt het beste één algemene header maken voor al je categorieën, dus eigenlijk voor je hele website (deze publiceer je op ‘entire site’) en dan submenu’s instellen op de categorie pagina’s. Bijvoorbeeld bovenaan de pagina of in de sidebar.

   Groet,

   Sanne

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.