Linken binnen dezelfde pagina met anchorlinks

Inhoud van dit artikel:

Linken binnen dezelfde pagina kun je doen met anchorlinks. Anchorlinks worden vaak gebruikt wanneer je veel content op een pagina hebt staan. Daarnaast zie je ook terug op one page websites die steeds populairder worden. In dit artikel leg ik je uit hoe je kunt linken binnen dezelfde pagina naar bepaalde content met Elementor.

Gebruik je de page builder WPBakery? Hier lees je hoe je anchorlinks maakt met WPBakery.

Menu anker widget

Binnen Elementor kun je met de widget ‘Menu anker’ een anchorlink maken. Je vindt deze widget in je Elementor panel. Als je deze hebt gevonden, sleep je hem naar het blok waar je naar toe wilt linken.

Als je een anchorlink aanmaakt om te linken binnen dezelfde pagina, moet je hiervoor een ‘ID’ aan de anchorlink geven. Deze kun je zelf kiezen. Als je bijvoorbeeld een anchorlink wilt maken naar het contactformulieren dan vul je ‘contact’ in.

Anker ID toevoegen aan secties, kolommen en widgets

Er is nog een manier om te linken binnen dezelfde pagina. Bij secties, kolommen en widgets kun je namelijk ook een ‘CSS-ID’ toevoegen.

  • Ga naar ‘Geavanceerd’ en vul bij ‘CSS-ID’ de naam voor je anchorlink toe. (deze kun je zelf bedenken).

linken binnen dezelfde pagina met ankerlinks elementor

Linken binnen dezelfde pagina

Als je de anchorlink hebt aangemaakt of een CSS-ID hebt ingevoerd, kun je nu gaan linken naar die specifieke content. Dit doe je door achter de url (van de pagina die je aan het bewerken bent) een ‘#’ te plaatsen met daarachter het ID van de anchorlink die je zojuist hebt aangemaakt. Bijvoorbeeld jouwdomein.nl/#contact of jouwdomein.nl/#over.

Op deze manier kun je dus zoveel anchorlinks op je webpagina maken als je zelf wilt.

Deze vind je misschien ook interessant:

Wat is een Sticky Sidebar en hoe stel je dit in?

Een sticky sidebar is een sidebar die blijft staan terwijl je scrollt. Een sticky sidebar stel je in als je content langer is dan de

Social media deelknoppen toevoegen met Elementor

Elementor kan veel plugins vervangen, zo kun je met de tool ook makkelijk social media deelknoppen toevoegen aan je website. Bijvoorbeeld onderaan je blogartikelen. Met

Sidebar verbergen in WordPress: 3 manieren

Veel WordPress thema’s hebben standaard een sidebar ingesteld voor alle pagina’s. Maar soms wil je de sidebar verbergen op een bepaalde pagina of juist op