MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Kosten Elementor Pro: welke licentie heb je nodig?

Inhoud van dit artikel:

Wat zijn de kosten Elementor pro? Elementor heeft een gratis versie en Pro versie. De Pro versie biedt meer widgets en templates, maar ook een Theme builder, WooCommerce builder en Popup builder. Heb je besloten om Elementor Pro aan te schaffen? Een goede keus. In dit artikel zetten we de (jaarlijkse) kosten voor Elementor Pro uiteen.

Kosten Elementor Pro: 3 soorten abonnementen

De kosten voor Elementor Pro lopen uiteen van 49 dollar per jaar tot 199 dollar per jaar. De kosten zijn afhankelijk van het aantal websites waarvoor je Elementor wilt gebruiken. Alle abonnementen bieden dezelfde functies en mogelijkheden. Hier zit geen verschil in. We lichten de drie abonnementen hieronder verder toe:

Kosten Elementor Pro licenties

Personal: 49 dollar per jaar

Wanneer je kiest voor ‘Personal’, zijn de kosten Elementor 49 dollar per jaar. Je krijgt dan één licentie die je voor een enkele website kunt gebruiken. Je maakt hebt dan alle Elementor Pro functies tot je beschikking.

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bijvoorbeeld interessant als je als zzp’er je eigen website wilt bouwen en niet van plan bent om in de nabije toekomst meer websites te gaan bouwen. 

Plus: 99 dollar per jaar

Het plus abonnement is bedoeld als je Elementor Pro voor meer dan één website wilt gebruiken. Het is namelijk al interessant om voor dit abonnement te kiezen als je twee websites met Elementor Pro wilt bouwen. 

Voor wie is dit interessant?

Dit abonnement is interessant voor webbouwers die bijvoorbeeld eerst willen experimenteren met Elementor Pro (zo zijn we zelf ook begonnen). Of voor webbouwers die een website willen dupliceren op een ander domein. Ook kan het zijn dat je gewoon meer dan één website wilt maken. 

Expert: 199 dollar per jaar

Kies je voor het ‘Expert’ abonnement, dan kun je de licentie voor 1000 websites gebruiken. Je krijgt dan één licentie die je voor alle websites gebruikt. 

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bedoeld voor webbouwers die Elementor Pro gebruiken om websites te bouwen voor klanten. Zo maken wij ook al jaren dankbaar gebruik van dit abonnement. Overigens is de limiet onlangs aangepast van ‘Onbeperkt’ naar ‘1000’, omdat er veel misbruik werd gemaakt (de licenties werden doorverkocht).

Elementor licentie activeren

Bij het aanschaffen van Elementor Pro maak je een account aan. Via dat account kun je Elementor Pro downloaden, je abonnement stopzetten, verlengen of upgraden en domeinnamen toevoegen.

Kosten Elementor Pro licenties

Overstappen ander abonnement

Als je maar één website hebt, is het logisch dat je begint met de Personal licentie voor 49 dollar per jaar. Maar ga je nog twee websites bouwen, dan is het interessant om voor het Plus pakket te gaan. Via je account in Elementor kun je je abonnement verhogen. Dit werkt als volgt:

Je hebt al 49 dollar uitgegeven aan een personal licentie. Je hebt er nog twee nodig. In plaats van een twee nieuwe personal licenties te kopen (voor 49 dollar per stuk), wijzig je je abonnement naar ‘Plus’. Je betaalt dan maar 49 dollar. Zo maak je dus weer 49 dollar winst.

Wanneer je overstapt op het Expert abonnement werkt dit op dezelfde manier.

Kosten Elementor pro abonnement upgraden

Wat als je het abonnement stop zet?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Wat gebeurt er met je website als je het abonnement stopzet? Werkt je website dan nog wel?

We hebben goed nieuws: als je het abonnement stop zet, blijft je website gewoon in de lucht en blijft Elementor gewoon werken. Je ontvangt alleen geen updates meer (na de expiration date van je abonnement). Dit betekent dat je nieuwe features niet kunt gebruiken. Ook kan het zijn dat Elementor op den duur minder goed gaat werken met andere plugins (die wel up-to-date zijn) of met nieuwere WordPress versies.

We raden je dus aan om je abonnement jaarlijks te verlengen. Ook als je verwacht geen gebruik te zullen maken van nieuwe functies.

Kortingen

Elementor biedt zelden korting op de Pro versie, los van Black Fridays. Hier hoef je dus niet op te wachten. Elementor Pro gratis downloaden vinden wij overigens ook geen goed idee. Elementor Pro is het geld meer dan waard! 

Tip: Renewal korting

Net als veel andere tools biedt Elementor zogenaamde ‘Renewal’ korting. Je kunt het abonnement gewoon door laten lopen (en automatisch laten afschrijven), maar als je het abonnement stop zet, krijg je vanzelf de mogelijkheid om het abonnement alsnog te verlengen met 25% korting. Dit kan dus ook weer schelen in de kosten voor Elementor Pro.

Kosten elementor pro abonnement verlengen

De kosten Elementor Pro zijn dus afhankelijk van het aantal websites dat je gaat maken of beheert. Bevalt Elementor Pro helemaal niet? (kunnen we ons niet voorstellen) dan heb je altijd nog een 30 dagen geld terug garantie.

Laat je je website door ons bouwen? Of neem je onderhoud bij ons af dan zit Elementor Pro erbij inbegrepen.

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.