Kosten Elementor Pro: welke licentie heb je nodig?

Inhoud van dit artikel:

Wat zijn de kosten Elementor pro? Elementor heeft een gratis versie en Pro versie. De Pro versie biedt meer widgets en templates, maar ook een Theme builder, WooCommerce builder en Popup builder. Heb je besloten om Elementor Pro aan te schaffen? Een goede keus. In dit artikel zetten we de (jaarlijkse) kosten voor Elementor Pro uiteen.

Kosten Elementor Pro: Individuele pakketten

De kosten voor Elementor Pro lopen uiteen van 49 dollar per jaar tot 199 dollar per jaar voor individuele gebruikers. De kosten zijn afhankelijk van het aantal websites waarvoor je Elementor wilt gebruiken. Alle abonnementen bieden dezelfde functies en mogelijkheden. Hier zit geen verschil in.  We lichten de drie abonnementen hieronder verder toe:

Essential: 49 dollar per jaar

Wanneer je kiest voor ‘Essential’, zijn de kosten Elementor 49 dollar per jaar. Je krijgt dan één licentie die je voor een enkele website kunt gebruiken. Je maakt hebt dan alle Elementor Pro functies tot je beschikking.

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bijvoorbeeld interessant als je als zzp’er je eigen website wilt bouwen en niet van plan bent om in de nabije toekomst meer websites te gaan bouwen. 

Kosten Elementor Pro Advanced: 99 dollar per jaar

Het Advanced abonnement is bedoeld als je Elementor Pro voor meer dan één website wilt gebruiken. Het is namelijk al interessant om voor dit abonnement te kiezen als je twee websites met Elementor Pro wilt bouwen. 

Voor wie is dit interessant?

Dit abonnement is interessant voor webbouwers die bijvoorbeeld eerst willen experimenteren met Elementor Pro (zo zijn we zelf ook begonnen). Of voor webbouwers die een website willen dupliceren naar een ander domein. Ook kan het zijn dat je gewoon meer dan één website wilt maken. 

Kosten Elementor Pro Expert: 199 dollar per jaar

Kies je voor het ‘Expert’ abonnement, dan kun je de licentie voor 25 websites gebruiken. Je krijgt dan één licentie die je voor alle websites gebruikt. Voorheen kon je met dit abonnement de licentie gebruiken voor 1000 websites. In maart 2021 heeft Elementor de tarieven hiervoor gewijzigd. Had je de licentie al eerder aangeschaft? Dan kun je deze nog steeds gebruiken voor 1000 websites. 

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bedoeld voor webbouwers / zelfstandigen die Elementor Pro voor een paar klanten willen gebruiken.  

Kosten Elementor Pro voor  Teams

Sinds maart 2021 zijn er twee nieuwe pakketten bijgekomen voor bureaus. Deze tarieven liggen aanzienlijk hoger dan de individuele pakketten, maar bieden daarentegen ook 24/7 support via een live chat. Daarnaast kun je met dat abonnement ook een profiel aanmaken op het Elementor expert platform

Studio: 499 dollar per jaar

Het pakket studio is bedoeld voor kleine bureaus die tot 100 websites bouwen. De licentie biedt geen extra functionaliteiten, maar wel VIP support tot 5 members. Dat is handig wanneer meerdere medewerkers tegelijk support tickets indienen bij Elementor voor verschillende websites. 

Agency: 999 dollar per jaar

Dit is het grootste pakket en biedt je de mogelijkheid om Elementor pro op 1000 websites te gebruiken. Dat zijn er aardig wat. De licentie is dan ook vooral interessant wanneer je als bureau meer dan 100 websites hebt gebouwd met Elementor. 

Elementor kopen zonder creditcard

Elementor biedt twee betaalmogelijkheden: met PayPal of creditcard. Jammer genoeg is er nog geen mogelijkheid om met iDeal te betalen. We hebben even wat navraag gedaan en voorlopig staat dit ook nog niet op de agenda. Maar hoe meer mensen het melden, hoe groter de kans natuurlijk dat dit ooit wel gebeurt. Dus stel ook vooral de vraag aan Elementor. 

Als je geen creditcard hebt, heb je dus een PayPal account nodig om Elementor aan te kunnen schaffen. Een PayPal account koppel je aan je bankrekening. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. 

Elementor licentie activeren

Bij het aanschaffen van Elementor Pro maak je een account aan. Via dat account kun je Elementor Pro downloaden, je abonnement stopzetten, verlengen of upgraden en domeinnamen toevoegen. Navigeer hiervoor naar ‘Subscriptions’. 

Elementor pro kopen elementor account

Overstappen ander abonnement

Als je maar één website hebt, is het logisch dat je begint met de Personal licentie voor 49 dollar per jaar. Maar ga je nog twee websites bouwen, dan is het interessant om te upgraden. Via je account in Elementor kun je je abonnement verhogen. Dit werkt als volgt:

Je hebt al 49 dollar uitgegeven aan een personal licentie. Je hebt er nog twee nodig. In plaats van een twee nieuwe personal licenties te kopen (voor 49 dollar per stuk), wijzig je je abonnement naar ‘Plus’. Je betaalt dan maar 49 dollar. Zo maak je dus weer 49 dollar winst.

Wanneer je overstapt naar een ander abonnement werkt dit op dezelfde manier.

Om een abonnement te verhogen, klik je op ‘upgrade’. Je krijgt vervolgens een scherm te zien met mogelijke updates voor je licentie. 

Elementor Pro licentie upgraden

Wat als je het abonnement stop zet?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Wat gebeurt er met je website als je het abonnement stopzet? Werkt je website dan nog wel?

We hebben goed nieuws: als je het abonnement stop zet, blijft je website gewoon in de lucht, alleen kun je bepaalde functionaliteiten (widgets) niet meer gebruiken, heb je geen koppeling meer met de Elementor templates en ontvang je geen updates meer (na de expiration date van je abonnement). Dit betekent dat je nieuwe features niet kunt gebruiken. Ook kan het zijn dat Elementor op den duur minder goed gaat werken met andere plugins (die wel up-to-date zijn) of met nieuwere WordPress versies.

We raden je dus aan om je abonnement jaarlijks te verlengen. Ook als je verwacht geen gebruik te zullen maken van nieuwe functies.

Kortingen

Elementor biedt zelden korting op de Pro versie, los van Black Fridays. Hier hoef je dus niet op te wachten. Elementor Pro gratis downloaden vinden wij overigens ook geen goed idee. Elementor Pro is het geld meer dan waard! 

De kosten Elementor Pro zijn dus afhankelijk van het aantal websites dat je gaat maken of beheert. Bevalt Elementor Pro helemaal niet? (kunnen we ons niet voorstellen) dan heb je altijd nog een 30 dagen geld terug garantie.

Laat je je website door ons bouwen? Of neem je onderhoud bij ons af dan zit Elementor Pro erbij inbegrepen.

2 reacties

  1. Dag Sanne,
    Even een vraag. Als je een website maakt kan je die toch opslaan als template? Een dergelijke ’template’ heb je zelf aangepast en is je eigendom. Kan je die template dan ook weer gebruiken en aanpassen wanneer je een nieuwe website maakt?

Reacties zijn gesloten.

Deze vind je misschien ook interessant:

WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

Een WordPress paginatitel aanpassen kun je meestal doen via het thema waar je mee werkt. Maar als je werkt met Elementor Pro, kun je er

Elementor niet zichtbaar? Zo los je dat op!

Wanneer je Elementor installeert op je website, verschijnt de grote blauwe knop automatisch boven de editor bij je pagina’s en berichten. Maar wat als je

Welke thema’s werken goed met Elementor?

‘Heb je nog wel een thema nodig met Elementor?’ Die vraag wordt steeds vaker gesteld. Zeker met de komst van de Theme Builder van Elementor