WordPress & Elementor kennisbank

Kosten Elementor Pro: welke licentie heb je nodig?

Inhoud van dit artikel:

Wat zijn de kosten Elementor pro? Elementor heeft een gratis versie en Pro versie. De Pro versie biedt meer widgets en templates, maar ook een Theme builder, WooCommerce builder en Popup builder. Heb je besloten om Elementor Pro aan te schaffen? Een goede keus. In dit artikel zetten we de (jaarlijkse) kosten voor Elementor Pro uiteen.

Update: nieuwe pakketten per 5 dec 2023

De licenties voor Elementor Pro zijn aangepast per 5 december 2023. Om toegang te krijgen tot alle widgets en WooCommerce integraties, heb je een advanced Plan nodig. Ga naar de website van Elementor voor de actuele tarieven

Kosten Elementor Pro: de pakketten

De kosten voor Elementor Pro lopen uiteen van 59 dollar per jaar tot 399 dollar per jaar. De kosten zijn afhankelijk van het aantal websites waarvoor je Elementor wilt gebruiken. Alle abonnementen bieden dezelfde functies en mogelijkheden. Hier zit geen verschil in.  We lichten de drie abonnementen hieronder verder toe:

Kosten elementor pro licenties

Essential: 59 dollar per jaar

Wanneer je kiest voor ‘Essential’, zijn de kosten Elementor 59 dollar per jaar. De kosten voor deze licentie waren tot 1 december 2022 nog 49 dollar. Deze licentie is dus iets duurder geworden. Voor die 59 dollar krijg je één licentie die je voor een enkele website kunt gebruiken. Je maakt hebt dan alle Elementor Pro functies tot je beschikking.

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bijvoorbeeld interessant als je als zzp’er je eigen website wilt bouwen en niet van plan bent om in de nabije toekomst meer websites te gaan bouwen. 

Kosten Elementor Pro Advanced: 99 dollar per jaar

Het Advanced abonnement is bedoeld als je Elementor Pro voor meer dan één website wilt gebruiken. Het is namelijk al interessant om voor dit abonnement te kiezen als je twee websites met Elementor Pro wilt bouwen. 

Voor wie is dit interessant?

Dit abonnement is interessant voor webbouwers die bijvoorbeeld eerst willen experimenteren met Elementor Pro (zo zijn we zelf ook begonnen). Of voor webbouwers die een website willen dupliceren naar een ander domein. Ook kan het zijn dat je gewoon meer dan één website wilt maken. 

Koop 3 licenties voor 99 dollar per jaar

Het Advanced abonnement is bedoeld als je Elementor Pro voor meer dan één website wilt gebruiken. Het is namelijk al interessant om voor dit abonnement te kiezen als je twee websites met Elementor Pro wilt bouwen. 

Voor wie is dit interessant?

Dit abonnement is interessant voor webbouwers die bijvoorbeeld eerst willen experimenteren met Elementor Pro (zo zijn we zelf ook begonnen). Of voor webbouwers die een website willen dupliceren naar een ander domein. Ook kan het zijn dat je gewoon meer dan één website wilt maken. 

Kosten Elementor Pro Expert: 199 dollar per jaar

Kies je voor het ‘Expert’ abonnement, dan kun je de licentie voor 25 websites gebruiken. Je krijgt dan één licentiesleutel die je voor alle websites gebruikt. Voorheen kon je met dit abonnement de licentie gebruiken voor 1000 websites. In maart 2021 heeft Elementor de tarieven hiervoor gewijzigd. Had je de licentie al eerder aangeschaft? Dan kun je deze nog steeds gebruiken voor 1000 websites. 

Voor wie is dit interessant?
Dit abonnement is bedoeld voor webbouwers / zelfstandigen die Elementor Pro voor een paar klanten willen gebruiken.  

Kosten Elementor Pro voor bureaus: 399 dollar

Heb je meer dan 25 websites in je beheer met Elementor Pro? Dan kun je het expert abonnement nemen. Je kunt Elementor Pro dan gebruiken voor 1000 websites. Dat duurt wel even voordat je daar aan komt.. De kosten bedragen dan 399 dollar per jaar. 

Elementor kopen zonder creditcard

Elementor biedt twee betaalmogelijkheden: met PayPal of creditcard. Jammer genoeg is er nog geen mogelijkheid om met iDeal te betalen. Ik heb nog even wat navraag gedaan en voorlopig staat dit ook nog niet op de agenda. Maar hoe meer mensen het melden, hoe groter de kans natuurlijk dat dit ooit wel gebeurt. Dus stel ook vooral de vraag aan Elementor. 

Als je geen creditcard hebt, heb je dus een PayPal account nodig om Elementor aan te kunnen schaffen. Een PayPal account koppel je aan je bankrekening. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden en is eenvoudig op te zetten. 

Elementor licentie activeren

Bij het aanschaffen van Elementor Pro maak je een account aan. Via dat account kun je Elementor Pro downloaden, je abonnement stopzetten, verlengen of upgraden en domeinnamen toevoegen. Navigeer hiervoor naar ‘Subscriptions’. 

Overstappen ander abonnement

Als je maar één website hebt, is het logisch dat je begint met de Personal licentie voor 59 dollar per jaar. Maar ga je nog twee websites bouwen, dan is het interessant om te upgraden. Via je account in Elementor kun je je abonnement verhogen. Dit werkt als volgt:

Je hebt al 59 dollar uitgegeven aan een personal licentie. Je hebt er nog twee nodig. In plaats van een twee nieuwe personal licenties te kopen (voor 59 dollar per stuk), wijzig je je abonnement naar ‘Plus’. Je betaalt dan maar 40 dollar. Zo bepsaar je toch weer 78 dollar.

Wanneer je overstapt naar een ander abonnement werkt dit op dezelfde manier.

Om een abonnement te verhogen, klik je op ‘upgrade’. Je krijgt vervolgens een scherm te zien met mogelijke updates voor je licentie. 

Wat als je het abonnement stop zet?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Wat gebeurt er met je website als je het abonnement stopzet? Werkt je website dan nog wel?

Ik heb goed nieuws voor je: als je het abonnement stop zet, blijft je website gewoon in de lucht, alleen kun je bepaalde functionaliteiten (widgets) niet meer gebruiken, heb je geen koppeling meer met de Elementor templates en ontvang je geen updates meer (na de expiration date van je abonnement). Dit betekent dat je nieuwe features niet kunt gebruiken. Ook kan het zijn dat Elementor op den duur minder goed gaat werken met andere plugins (die wel up-to-date zijn) of met nieuwere WordPress versies.

Ik raad je dus aan om je abonnement jaarlijks te verlengen. Ook als je verwacht geen gebruik te zullen maken van nieuwe functies.

Kortingen

Elementor biedt zelden korting op de Pro versie, los van Black Fridays. Hier hoef je dus niet op te wachten. Elementor Pro gratis downloaden vinden wij overigens ook geen goed idee. Elementor Pro is het geld meer dan waard! 

De kosten Elementor Pro zijn dus afhankelijk van het aantal websites dat je gaat maken of beheert. Bevalt Elementor Pro helemaal niet? (kan ik mij niet voorstellen) dan heb je altijd nog een 30 dagen geld terug garantie.

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

WordPress paginatitel aanpassen met Elementor in 4 stappen

WordPress paginatitel verbergen met Elementor of via thema

Een kolom toevoegen in Elementor

2 reacties

  1. Dag Sanne,
    Even een vraag. Als je een website maakt kan je die toch opslaan als template? Een dergelijke ’template’ heb je zelf aangepast en is je eigendom. Kan je die template dan ook weer gebruiken en aanpassen wanneer je een nieuwe website maakt?

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.