Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Inhoud van dit artikel:

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu is het dan ook echt mogelijk zonder extra plugin: de inzendingen die je binnenkrijgt via een aangemaakt Elementor formulier opslaan in WordPress.

Als je al langer werkt met WordPress en ervaring hebt met andere formulier (premium) formulieren plugins, dan ben je gewend dat de inzendingen (submissions) automatisch worden opgeslagen in de back-end en op die manier altijd toegankelijk zijn. Hoewel Elementor het heel simpel maakt om contactformulieren te maken en vorm te geven (iets waar veel andere plugins soms een beetje ingewikkeld lijken), bestond de mogelijkheid om inzendingen op te slaan nog niet.

Hoe sla je inzendingen op?

Het opslaan van de inzendingen zit op dit moment (april 2021) nog in de experimentele fase. Als je inzendingen wilt opslaan, moet je dit eerst instellen via Elementor –> Instellingen –> Experiments.

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Hier zie je dat deze standaard aan staat (groene bullet). Je kunt deze optie ook uitschakelen, bijvoorbeeld in verband met privacy redenen.

Het formulier goed instellen

Om de inzendingen van elk formulier in te stellen, moet je dit bij formulieren die je vóór maart 2021 hebt ingesteld (toen kwam namelijk de update uit), alle formulieren opnieuw nalopen. Maak je nieuwe formulieren, dan is dit standaard al ingesteld.

  • Ga in het formulier naar ‘Actions after submit’
  • Voeg de optie ‘Collect submissions’ toe

Inzendingen Elementor formulier bewaren in WordPress

Inzendingen terugvinden in WordPress

De eerst volgende inzendingen die je ontvangt worden nu opgeslagen in Elementor. Je vindt deze onder Elementor –> Submissions:

Inzendingen sorteren

Waarom deze optie beter werkt dan bijvoorbeeld de Elementor DB plugin die wij hiervoor gebruikten, is omdat je nu meer sorteer opties hebt. Zo kun je sorteren op pagina, formulier of een specifieke periode. Dit geeft je ook meteen overzicht in het aantal formulieren je op de website hebt staan (mits je inzendingen hebt ontvangen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze vind je misschien ook interessant:

Elementor review widget: 6 mogelijkheden

Met de Elementor review widget van Elementor Pro kun je zelf reviews toevoegen aan je website. Wil je klanten zelf een review laten toevoegen? Dan

Multi-step formulier maken in WordPress met Elementor

Een multi-step formulier maken in WordPress kun je maken met Elementor Pro. Sinds juni 2020 heeft Elementor een nieuwe functie geïntroduceerd voor de formulieren widget:

Opsomming of genummerde lijst maken met Elementor

Een opsomming maken bij een tekst? Een opsomming kan een tekst aantrekkelijker maken voor je bezoekers. Zo kun je in één oogopslag belangrijke informatie laten