WordPress & Elementor kennisbank

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Inhoud van dit artikel:

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu is het dan ook echt mogelijk zonder extra plugin: de inzendingen die je binnenkrijgt via een aangemaakt Elementor formulier opslaan in WordPress.

Als je al langer werkt met WordPress en ervaring hebt met andere formulier (premium) formulieren plugins, dan ben je gewend dat de inzendingen (submissions) automatisch worden opgeslagen in de back-end en op die manier altijd toegankelijk zijn. Hoewel Elementor het heel simpel maakt om contactformulieren te maken en vorm te geven (iets waar veel andere plugins soms een beetje ingewikkeld lijken), bestond de mogelijkheid om inzendingen op te slaan nog niet.

Hoe sla je inzendingen op?

Het opslaan van de inzendingen zit op dit moment (april 2021) nog in de experimentele fase. Als je inzendingen wilt opslaan, moet je dit eerst instellen via Elementor –> Instellingen –> Experiments.

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Hier zie je dat deze standaard aan staat (groene bullet). Je kunt deze optie ook uitschakelen, bijvoorbeeld in verband met privacy redenen.

Het formulier goed instellen

Om de inzendingen van elk formulier in te stellen, moet je dit bij formulieren die je vóór maart 2021 hebt ingesteld (toen kwam namelijk de update uit), alle formulieren opnieuw nalopen. Maak je nieuwe formulieren, dan is dit standaard al ingesteld.

 • Ga in het formulier naar ‘Actions after submit’
 • Voeg de optie ‘Collect submissions’ toe

Inzendingen Elementor formulier bewaren in WordPress

Inzendingen terugvinden in WordPress

De eerst volgende inzendingen die je ontvangt worden nu opgeslagen in Elementor. Je vindt deze onder Elementor –> Submissions:

Inzendingen sorteren

Waarom deze optie beter werkt dan bijvoorbeeld de Elementor DB plugin die wij hiervoor gebruikten, is omdat je nu meer sorteer opties hebt. Zo kun je sorteren op pagina, formulier of een specifieke periode. Dit geeft je ook meteen overzicht in het aantal formulieren je op de website hebt staan (mits je inzendingen hebt ontvangen).

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Multi-step formulier maken in WordPress met Elementor

Elementor update 2.10: multi-step formulieren en integratie met Lottie!

2 reacties

 1. Dag Sanne, ik ben een enthousiast gebruiker van Elementor Free en ik heb met beperkte ervaring een site gebouwd. We organiseren een maandelijks concert en ik ben op zoek naar een aanmeldingsmogelijkheid van bezoekers. Hierbij moet de aanmelder het aantal gewenste plaatsen kunnen aangeven, bevestigingsmail ontvangen, eventueel het aantal resterende plaatsen zien en wij moeten een overzicht van de aanmelders kunnen printen. Daarnaast een reset mogelijkheid van de aanmeldingsdatabase om de aanmeldpagina weer voor een volgend concert te kunnen gebruiken. Biedt de Pro versie al deze functionaliteiten? Dank voor je antwoord. M.vr.gr Jan Kleijn

  1. Hoi Jan,

   Leuk om te horen dat je een enthouasiste Elementor gebruiker bent! Wat je zoekt is niet mogelijk met de formulieren widget van Elementor. Hiermee kun je enkel formulieren aanmaken, maar hier zit geen ‘boekings’ systeem achter dat bijhoudt hoeveel plaatsen al vergeven zijn of nog beschikbaar.
   Als je handig bent met WooCommerce, de shopping plugin voor WordPress, zou je het daarmee kunnen proberen in te richten. Als je het maar sporadisch gebruikt zou ik eerder kijken naar bestaande ticketingsystemen zoals een EventBrite bijvoorbeeld. Dan betaal je wel een bepaald percentage over de betalingen (weet niet precies hoe het zit bij gratis tickets), maar krijg je wel alle functionaliteiten waar je naar op zoek bent en het is vrij eenvoudig in te richten. Je kunt de boekingen dan ook nog steeds via je website laten verlopen.

   Hopelijk kun je hier mee verder!

   Groeten,

   Sanne

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.