Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Pssst, bevalt Elementor Pro?

En wil je meer sites bouwen met Elementor Pro? Upgrade nu je licentie en profiteer van kortingen tot 60%🥳

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu is het dan ook echt mogelijk zonder extra plugin: de inzendingen die je binnenkrijgt via een aangemaakt Elementor formulier opslaan in WordPress.

Als je al langer werkt met WordPress en ervaring hebt met andere formulier (premium) formulieren plugins, dan ben je gewend dat de inzendingen (submissions) automatisch worden opgeslagen in de back-end en op die manier altijd toegankelijk zijn. Hoewel Elementor het heel simpel maakt om contactformulieren te maken en vorm te geven (iets waar veel andere plugins soms een beetje ingewikkeld lijken), bestond de mogelijkheid om inzendingen op te slaan nog niet.

Hoe sla je inzendingen op?

Het opslaan van de inzendingen zit op dit moment (april 2021) nog in de experimentele fase. Als je inzendingen wilt opslaan, moet je dit eerst instellen via Elementor –> Instellingen –> Experiments.

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Hier zie je dat deze standaard aan staat (groene bullet). Je kunt deze optie ook uitschakelen, bijvoorbeeld in verband met privacy redenen.

Het formulier goed instellen

Om de inzendingen van elk formulier in te stellen, moet je dit bij formulieren die je vóór maart 2021 hebt ingesteld (toen kwam namelijk de update uit), alle formulieren opnieuw nalopen. Maak je nieuwe formulieren, dan is dit standaard al ingesteld.

  • Ga in het formulier naar ‘Actions after submit’
  • Voeg de optie ‘Collect submissions’ toe

Inzendingen Elementor formulier bewaren in WordPress

Inzendingen terugvinden in WordPress

De eerst volgende inzendingen die je ontvangt worden nu opgeslagen in Elementor. Je vindt deze onder Elementor –> Submissions:

Inzendingen sorteren

Waarom deze optie beter werkt dan bijvoorbeeld de Elementor DB plugin die wij hiervoor gebruikten, is omdat je nu meer sorteer opties hebt. Zo kun je sorteren op pagina, formulier of een specifieke periode. Dit geeft je ook meteen overzicht in het aantal formulieren je op de website hebt staan (mits je inzendingen hebt ontvangen).

Pssst, bevalt Elementor Pro?

En wil je meer sites bouwen met Elementor Pro? Upgrade nu je licentie en profiteer van kortingen tot 60%🥳

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Tekst over afbeelding plaatsen in WordPress met Elementor

Een tekst over een afbeelding plaatsen op je WordPress website kun je op verschillende manieren doen. Het is handig om wanneer je gebruik maakt van

Wat is een Sticky Sidebar en hoe stel je dit in?

Een sticky sidebar is een sidebar die blijft staan terwijl je scrollt. Een sticky sidebar stel je in als je content langer is dan de

Nieuwsbrief inschrijfformulier in WordPress koppelen aan mailingtool

Je nieuwsbrief inschrijfformulier in WordPress koppelen aan je mailingtool, zoals bijvoorbeeld MailChimp, MailerLite of Active Campaign doe je eenvoudig met Elementor Pro. Natuurlijk zijn er