Handleiding Elementor Nederlands (2021)

Op zoek naar de Nederlandse handleiding Elementor? Elementor is met 5+ miljoen actieve installaties de meest populair pagebuilder voor WordPress van dit moment. We hebben daarvoor een digitale Nederlandse handleiding gemaakt. Zo kunnen we hem makkelijk actueel houden. Zoek door de verschillende artikelen of gebruik de zoekfunctie om een specifiek artikel te vinden. Heb je meer hulp nodig? Dan kun je ons ook inschakelen voor support. 

Let op: de meeste handleidingen op onze website zijn voor Elementor Pro

Hulp nodig?

SIJ Web biedt support bij
de bouw van jouw website.

Elementor site instellingen: stijlen zonder thema

Hoe gebruik je Elementor site-instellingen? Sinds Elementor 3.0 kun je via Site-instellingen de styling van je website instellen. Waarom is dit handig? Voorheen moest je...

Transparante header WordPress maken met Elementor

Wil je een transparante header WordPress maken? Transparante headers zie je tegenwoordig op veel sites. Als je gebruik maakt van eye catching beeldmateriaal is het...

Blogfilter Elementor instellen met JetSmartFilters in 5 stappen

Blogfilters instellen met Elementor; hoe krijg je dat voor elkaar? Als je dit artikel hebt gevonden werk je waarschijnlijk al even met Elementor en zoek...

Elementor Handleiding voor gratis en Pro versie 2021

Elementor biedt een gratis versie en een pro versie. Wij werken zelf alleen met Elementor Pro in combinatie met het gratis Hello thema. Ook ontwikkeld door Elementor. De artikelen in de Elementor handleiding gaan ook grotendeels over Elementor Pro. Mocht je nog geen Elementor Pro gebruiken, dan kunnen we je dit van harte aanbevelen. Elementor ontwikkelt snel, dus we proberen de handleiding zo actueel mogelijk te houden. Mis je nog artikelen of heb je nog tips laat het ons gerust weten. 

Starten met Elementor

Een Elementor Handleiding is handig wanneer je net start met Elementor. Het voordeel van werken met Elementor is dat je bijna minder plugins nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook popups maken met Elementor , formulieren instellen, social media knoppen toevoegen etc. Een handleiding heb je eigenlijk bijna niet nodig. De pagebuilder werkt intuïtief en wanneer je eenmaal gewend bent om met Elementor te werken, kan je de handleiding gebruiken als naslag werk. Dat doen we zelf ook nog regelmatig.

De makers van Elementor bieden zelf ook een hoop tutorials aan op hun YouTube kanaal. Deze zijn alleen wel vaak in het Engels, maar vaak wel goed te volgen.

Op deze website plaatsen we alleen artikelen in het Nederlands. De artikelen zijn ook allemaal voorzien van een inhoudsopgave, ingesteld met Elementor, zodat je makkelijk door de artikelen kunt navigeren. Mocht je nog artikelen missen in de handleiding horen we dat ook graag. 

Handleiding Elementor Nederlands

Extra tips

Onze (blogartikelen) gaan verder dan alleen how-to artikelen. We geven je ook tips over wat je nog meer kunt doen met Elementor. Wie de mogelijkheden niet kent, kan ze ook niet benutten. Daarom laten we je kennis maken met alle mogelijkheden en functies die de pagebuilder te bieden heeft. 

Complete Elementor Handleiding binnenkort beschikbaar

We werken achter de schermen hard aan een complete Elementor handleiding. Omdat Elementor zich snel ontwikkelt zal deze nooit ‘af’ zijn en continu worden uitgebreid. Houd onze website daarom in de gaten voor nieuwe artikelen. Uiteraard houden we je op de hoogte van nieuwe opties en mogelijkheden van Elementor op onze blogpagina. 

Hulp nodig bij je WordPress website?

We plaatsen regelmatig nieuwe blogartikelen. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Waarom een Nederlandse handleiding Elementor?

Op dit moment biedt Elementor nog geen Nederlandse handleiding of tutorials voor werken met Elementor. Daarentegen is de plugin wel grotendeels vertaald naar Nederlandse termen. Dit kan verwarrend zijn. Daarnaast merken we bij onze klanten dat er behoefte is aan een Nederlandse handleiding Elementor of voor support voor het werken met de pagebuilder. Omdat er nog niet veel beschikbaar was, zijn wij gestart met het maken van blogartikelen voor Elementor. Deze hebben we gebundeld in een handleiding waar je gemakkelijk doorheen kunt navigeren. 

Wat vind je in de handleiding?

In de handleiding Elementor delen we niet alleen how-to artikelen, maar geven we je ook tips om bijvoorbeeld meer tijd te besparen of geven we je ideeën om bepaalde features toe te voegen aan je website. Het gaat dus verder dan een standaard handleiding. Ons doel is dat je uiteindelijk zelf eenvoudig je website naar wens kunt bouwen. Uiteraard kun je altijd bij ons terecht voor vragen of kun je werk bij ons wegzetten.

Mis je nog iets?

Wij baseren onze handleiding Elementor vooral op vragen vanuit onze klanten. Mis je een specifieke handleiding voor iets? Stuur ons dan een bericht en dan publiceren we de handleiding binnen een paar (werk)dagen voor je.

Handleiding Elementor nederlands
Beoordeling handleiding Elementor:
5/5

Onze handleiding wordt enorm gewaardeerd door de vele (startende) webbouwers in Nederland. Daar worden wij natuurlijk ook blij van! We doen ons uiterste best om de artikelen zo actueel mogelijk te houden je te blijven informeren over nieuwe Elementor updates.