WordPress & Elementor kennisbank

Handleiding Elementor Nederlands (2024)

Op zoek naar de Nederlandse handleiding Elementor? Elementor is met 10+ miljoen actieve installaties de meest populaire pagebuilder voor WordPress van dit moment waar wij honderden websites mee hebben gebouwd. En we helpen jou daar ook graag een handje bij. We hebben daarom een digitale Nederlandse Elementor handleiding gemaakt. Deze houden we zoveel mogelijk actueel. Ben je zelf een professionele website aan maken? Zoek dan door de verschillende artikelen of gebruik de zoekfunctie om een specifiek artikel te vinden. 

4.5 / 5
4.8/5

Bouw je WordPress site met Elementor Pro!

Let op: voor de meeste handleidingen op deze site heb je Elementor Pro nodig. 

Sticky social media buttons op je website plaatsen? Je wilt bijvoorbeeld dat de social media deelknoppen zichtbaar blijven bij het scrollen. Dit maakt de kans…

Meerdere headers in WordPress gebruiken? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op je blogpagina een ander of extra menu wilt tonen. Ook maken wij…

Een global widget is een widget die je op meerdere plekken op de website tegelijk kunt toevoegen. Je hoeft de widget dan maar op één…

Elementor Handleiding voor gratis en Pro versie 2024

Elementor biedt een gratis versie en een pro versie. Wij werken zelf alleen met Elementor Pro in combinatie met het gratis Hello thema. Ook ontwikkeld door Elementor. De artikelen in de Elementor handleiding gaan ook grotendeels over Elementor Pro. Mocht je nog geen Elementor Pro gebruiken, dan kunnen we je dit van harte aanbevelen. Elementor ontwikkelt snel, dus we proberen de handleiding zo actueel mogelijk te houden.

Naast Elementor artikelen plaatsen we af en toe ook artikelen in deze handleiding over Elementor add-ons die je extra functionaliteit brengen aan je website. Zo heb je een complete toolbox waarmee je aan de slag kunt met het maken van professionele websites. 

Mis je nog artikelen of heb je nog tips laat het ons gerust weten. 

Handleiding elementor nederlands 2022

Handleiding Elementor Nederlands

Starten met Elementor

Een Elementor Handleiding is handig wanneer je net start met Elementor. Het voordeel van werken met Elementor is dat je bijna minder plugins nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook popups maken met Elementor , formulieren instellen, social media knoppen toevoegen etc. Een handleiding heb je eigenlijk bijna niet nodig. De pagebuilder werkt intuïtief en wanneer je eenmaal gewend bent om met Elementor te werken, kan je de handleiding gebruiken als naslag werk. Dat doen we zelf ook nog regelmatig.

De makers van Elementor bieden zelf ook een hoop tutorials aan op hun YouTube kanaal. Deze zijn alleen wel vaak in het Engels, maar vaak wel goed te volgen en dus zeker een aanrader om deze ook te gaan volgen. Vaak voegen we deze tutorials ook toe aan onze artikelen; zo heb je alles op één plek!

Op deze website plaatsen we alleen artikelen in het Nederlands. De artikelen zijn ook allemaal voorzien van een inhoudsopgave, ingesteld met Elementor, zodat je makkelijk door de artikelen kunt navigeren. Daarnaast kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om regelmatig nieuwe artikelen te ontvangen over Elementor. Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Hulp nodig bij je WordPress website?

Ben je klaar met eindeloos Googlen of zoeken op deze site naar de juiste artikelen? Wil je toch graag wat werkzaamheden uitbesteden aan een WordPress & Elementor Expert? Kom in contact met de juiste expert!

Extra tips

Onze (blogartikelen) gaan verder dan alleen how-to artikelen. We geven je ook tips over wat je nog meer kunt doen met Elementor. Wie de mogelijkheden niet kent, kan ze ook niet benutten. Daarom laten we je kennis maken met alle mogelijkheden en functies die de pagebuilder te bieden heeft. 

Complete Elementor Handleiding binnenkort beschikbaar

We werken achter de schermen hard aan een complete Elementor handleiding. Omdat Elementor zich snel ontwikkelt zal deze nooit ‘af’ zijn en continu worden uitgebreid. Houd onze website daarom in de gaten voor nieuwe artikelen. Uiteraard houden we je op de hoogte van nieuwe opties en mogelijkheden van Elementor op onze blogpagina. 

Waarom een Nederlandse handleiding Elementor?

Op dit moment biedt Elementor nog geen Nederlandse handleiding of tutorials voor werken met Elementor. Daarentegen is de plugin wel grotendeels vertaald naar Nederlandse termen. Dit kan verwarrend zijn. Daarnaast merken we bij onze klanten dat er behoefte is aan een Nederlandse handleiding Elementor of voor support voor het werken met de pagebuilder. Omdat er nog niet veel beschikbaar was, zijn wij gestart met het maken van blogartikelen voor Elementor. Deze hebben we gebundeld in een handleiding waar je gemakkelijk doorheen kunt navigeren. 

Wat vind je in de handleiding?

In de handleiding Elementor delen we niet alleen how-to artikelen, maar geven we je ook tips om bijvoorbeeld meer tijd te besparen of geven we je ideeën om bepaalde features toe te voegen aan je website. Het gaat dus verder dan een standaard handleiding. Ons doel is dat je uiteindelijk zelf eenvoudig je website naar wens kunt bouwen. 

Mis je nog iets?

Wij baseren onze handleiding Elementor vooral op vragen vanuit onze klanten. Dagelijkse krijgen we nu vragen binnen, waardoor we de Elementor handleiding goed actueel kunnen houden. Mis je een specifieke handleiding voor iets? Stuur ons dan een bericht en dan publiceren we de handleiding binnen een paar (werk)dagen voor je.

Handleiding Elementor nederlands
Beoordeling handleiding Elementor:
5/5

Onze handleiding wordt enorm gewaardeerd door de vele (startende) webbouwers in Nederland. Daar worden wij natuurlijk ook blij van! Daarom schreven wij ook een Elementor review op onze site, waarin je kunt lezen wat de voordelen zijn van Elementor en hoe je er snel en efficiënt mee kunt werken. Het is een nieuwe manier van websites bouwen, die nog wel even blijft. Deze Elementor handleiding helpt je daarmee goed op weg!

We doen ons uiterste best om de artikelen zo actueel mogelijk te houden je te blijven informeren over nieuwe Elementor updates.