Gerelateerde berichten tonen in WordPress met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Halleluja! De functie waar ik al op zit te wachten sinds ik werk met de Theme Builder van Elementor: het tonen van gerelateerde berichten. Eerder publiceerde ik een artikel over hoe je dit kunt doen met behulp van JetElements plugin. Deze plugin heb je met de nieuwe Elementor 2.5.0 update niet meer nodig. Elementor Pro vervangt hiermee steeds meer plugins…

Waarom gerelateerde berichten tonen?

Je wilt je bezoeker zoveel mogelijk interessante content laten zien, zodat hij langer op je website blijft. Een manier om dat te doen is door gerelateerde berichten te tonen onderaan een artikel.

Gerelateerde berichten tonen: de mogelijkheden

Gerelateerde berichten kun je gebruiken bij je blogartikelen, maar het werkt ook voor andere post types, zoals WooCommerce producten, portfolio’s etc. Je moet dan al wel een single template hebben aangemaakt voor deze post types.

Het meeste gebruikelijk is om gerelateerde berichten te tonen op basis van ‘Terms’ of ‘Auteur’. Onder ’terms’ vallen alle taxonomieën die je hebt ingesteld op je website. Denk bijvoorbeeld aan categorieën en tags. Maar ook als je Elementor gebruikt voor het maken van product templates voor WooCommerce, kun je gerelateerde berichten tonen op basis van productcategorie of tag. Ook heb je de mogelijkheid om bepaalde categorieën of tags uit te sluiten.

Gerelateerde berichten tonen: stap voor stap

1) Ga naar het single template (bijvoorbeeld: ‘blogs’), waar je gerelateerde berichten wilt tonen

2) Voeg de Posts widget toe

3) Ga naar het tabblad ‘Query’ en selecteer ‘Related’

4) Selecteer de terms

Je kunt nu aangeven op basis van welke terms je gerelateerde berichten wilt tonen. Je kunt er ook voor kiezen om gerelateerde berichten te tonen op basis van de auteur.

Hieronder zie je dat we categorieën en tags hebben geselecteerd:

5) Berichten uitsluiten

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde categorieën, tags of auteurs uit te sluiten. Ook is het handig om het huidige bericht / blogartikel uit te sluiten. Dit doe je met ‘Current posts’.

6) Fallback instellen

Wanneer je gerelateerde berichten wilt tonen is het belangrijk om een fallback in te stellen. Deze berichten worden getoond wanneer je er geen gerelateerde berichten zijn op basis van een tag of categorie. In Elementor kun je kiezen voor ‘none’, ‘Manual Selection’ of ‘Recent Posts’.

7) Gerelateerde berichten in een bepaalde periode

Je kunt ook aangeven uit welke periode je gerelateerde berichten wilt tonen. Hiermee kun je voorkomen dat er bijvoorbeeld oude berichten worden getoond. Of als je vaak nieuwe content plaatst (zoals een nieuws website) kan het handig zijn om de periode te beperken.

Je hebt nu de gerelateerde berichten toegevoegd aan je template! 🙂

Tip: toon gerelateerde berichten in een slide-in (popup)!

2 reacties

  1. ik zoek het volgende
    een overzicht van mijn berichten en als ik daar op klik een kader ernaast en dat is het punt wordt mijn berichten getoond en niet een aparte pagina. hoe doe ik dat met elementor?
    de website is een hobby site en geen bedrijf

Reacties zijn gesloten.

Deze vind je misschien ook interessant:

Blogpagina maken in WordPress met Elementor in 3 stappen

Een blogpagina maken in WordPress kun je op verschillende manieren doen. Deze optie vind je meestal in het thema waar je mee werkt, maar je

Profielpagina’s maken in WordPress met Elementor en Pods

Regelmatig krijgen we de vraag van bedrijven om hun medewerkers op de website te plaatsen. Hierbij is een alleen een profielfoto en een korte tekst

Een slide-in met gerelateerde berichten maken

Met Elementor Pro voeg je eenvoudig gerelateerde berichten toe onderaan je blogartikelen. Wil je dat de gerelateerde artikelen meer opvallen? Dan kun je hiervoor ook