Extra sidebar toevoegen in WordPress met Elementor

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Een extra sidebar toevoegen in WordPress? Of zelf een sidebar maken zonder de standaard widgets van WordPress of je thema? Met Elementor kun je eenvoudig een (extra) sidebar toevoegen in WordPress. Een sidebar zie je vaak naast blogartikelen of als extra navigatie menu op een bepaalde pagina. Je kunt op drie manieren een (extra) sidebar in WordPress maken als je gebruik maakt van Elementor.

1) Sidebar van het thema gebruiken

Als je in je thema al een sidebar hebt ingesteld voor alle standaard pagina’s. Dan toont deze direct wanneer je een nieuwe pagina maakt met Elementor. Dit komt omdat je website automatisch het standaard template van je thema gebruikt bij het maken van een nieuwe pagina.

Als je deze sidebar wilt aanpassen dan doe je dit via ‘Weergave’ -> ‘Widgets’. Dit staat dus los van Elementor.

Je kunt er ook voor kiezen om de sidebar te verbergen. 

2) Extra sidebar toevoegen in WordPress met de sidebar widget

Wil je voor een specifieke pagina een sidebar toevoegen? Met de sidebar widget van Elementor kun je een sidebar invoegen die je hebt ingesteld in WordPress (Weergave -> Widgets).

extra sidebar toevoegen in wordpress met elementor

Als je deze hebt toegevoegd kun je vervolgens kiezen welke sidebar je wilt gebruiken:

extra sidebar toevoegen in wordpress met elementor sidebar widget

Qua opmaakmogelijkheden kun je niet heel veel als je op deze manier een extra sidebar toevoegt. Je kunt wel de achtergrondkleur aanpassen. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Geavanceerd’ -> ‘Achtergrond’.

3) Handmatig een extra sidebar toevoegen met Elementor

Wil je (extra) sidebar maken met behulp van Elementor widgets? Die je helemaal naar eigen wens kunt opmaken? Dat kan natuurlijk ook. Op onze website is de sidebar ook handmatig gemaakt met Elementor widgets. Dit doe je als volgt:

  • Voeg een extra kolom toe aan de pagina
  • Vul de kolom met content / widgets (zoals je ook een pagina opmaakt)
    Widgets die je bijvoorbeeld kunt gebruiken: Posts, zoekformulier of contactformulieren.

Tip: wil je deze sidebar op meerdere plekken op de website toevoegen? Sla hem dan op als ‘Global widget‘. Dan hoef je de sidebar altijd maar op één plek aan te passen.

Sidebar sticky maken

Met Elementor kun je de sidebar ook sticky maken. Maak je de sidebar helemaal handmatig met Elementor? Dan kun je ook de losse elementen sticky maken.

Zoals je ziet kun je met Elementor dus eenvoudig een extra sidebar toevoegen in WordPress.

Succes!

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar nu is het dan ook echt mogelijk zonder extra plugin: de inzendingen die je binnenkrijgt

Elementor tabel invoegen? Dat kan met deze 5 addons!

In Elementor tabel invoegen? Helaas is er (nog) geen standaard widget in Elementor voor het invoegen van een tabel. In dit artikel zetten we alle

Secties en widgets sticky maken met Elementor

Hoe maak je elementen sticky op je pagina met Elementor? Met Elementor Pro kun je bijna alle sticky maken op je pagina. Denk aan de