Elementor wijzigingen bekijken of terugzetten? Zo doe je dat!

Inhoud van dit artikel:

Het bijhouden van wijzigingen is wel zo handig als je een pagina aan het bewerken bent. In WordPress ben je gewend dat onderaan de editor je revisies staan (afhankelijk van hoe je dit hebt ingesteld). De Elementor wijzigingen vind je onder ‘Geschiedenis’ en worden automatisch door Elementor opgeslagen. Elementor maakt hierbij onderscheid tussen Acties en Revisies.

Elementor wijzigingen bekijken

Als je de wijzigingen wilt bekijken ga je naar ‘Geschiedenis’.

Je ziet hier nu twee tabbladen: Acties en Revisies.

Elementor wijzigingen – Acties

Wanneer je een pagina in Elementor aan het bewerken bent, wordt iedere actie die je uitvoert bijgehouden. Je voegt bijvoorbeeld een afbeelding toe, plaatst een contactformulier of voegt social media button toe. Of je wijzigt de padding van een sectie of kolom. ALLE handelingen die je uitvoert worden vastgelegd in het tabblad ‘actie’ en worden bewaard zolang je de pagina aan het bewerken bent. Sluit je de pagina af, dan zijn deze acties weer verdwenen.

Elementor wijzigingen – Revisies

In het tabblad ‘revisies’ vind je alle opgeslagen versies van je pagina terug. Iedere keer wanneer je klikt op de knop ‘bewerken’ wordt er een nieuwe versie opgeslagen. Zo kun je eenvoudig een eerdere versie van de pagina terugvinden.

Elementor wijzigingen ongedaan maken

Wil je een actie of revisie terugzetten? Dan klik je op de revisie of de actie en vervolgens bovenin op de knop ‘Toepassen’. En wist je dat je een actie ook ongedaan kunt krijgen door ctrl-z te gebruiken? Heel prettig!

Templates opslaan

Naast het bijhouden van wijzigingen adviseren we je ook om de pagina’s die je hebt opgemaakt met Elementor ook op te slaan als template. Niet alleen kun je deze dan ook eenvoudig gebruiken voor andere pagina’s, maar mocht er een keer iets misgaan op de pagina of je voert per ongeluk een verkeerde handeling uit, dan kun je de pagina eenvoudig terugzetten.

Deze vind je misschien ook interessant:

Elementor niet zichtbaar? Zo los je dat op!

Wanneer je Elementor installeert op je website, verschijnt de grote blauwe knop automatisch boven de editor bij je pagina’s en berichten. Maar wat als je

Elementor werkt niet? 9 mogelijke oorzaken

Het komt weleens voor: Elementor (Pro) werkt niet (meer). Raak niet in paniek, er is altijd wel een oplossing. Hieronder vind je de meest voorkomende

Content verbergen op mobiel in WordPress met Elementor

Soms wil je content verbergen op mobiel of juist of desktop of tablet. Bijvoorbeeld omdat de webpagina anders teveel informatie bevat of omdat de content