MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Elementor werkt niet? 8 mogelijke oorzaken

Inhoud van dit artikel:

Het komt weleens voor: Elementor (Pro) werkt niet (meer). Raak niet in paniek, er is altijd wel een oplossing. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken waarom Elementor niet werkt.

Wil je liever niet zelf bezig met deze oplossingen? Dan kunnen wij je ook helpen. Stuur ons dan een mailtje.

Maak eerste een back-up

Let op: maak eerst een back-up voordat je bezig gaat met onderstaande wijzigingen!

1) Elementor werkt niet door verkeerde php versie

Om te beginnen is check je of je website op de juiste php versie draait. Elementor adviseert een php versie van 5.4 of hoger. Draait je website op 5.4? Dan zou ik je alsnog adviseren om deze te upgraden naar minimaal 7.2 (dit doe je via je hosting). Als je de laatste versie van WordPress hebt geïnstalleerd, krijg je een melding als je een php versie van 5.4 of lager gebruikt.

Bij ‘systeeminformatie’ in Elementor kun je zien of jouw website voldoet aan de vereisten voor Elementor. Ook kun je hier zien of er eventueel andere problemen zijn die er voor kunnen zorgen dat Elementor niet werkt.

2) Is alles up to date?

Wellicht een inkoppertje, maar niet geheel onbelangrijk. Zorg dat je website up-to-date is. Dit houdt in dat al je plugins zijn bijgewerkt, maar dat ook de laatste versie van je thema is geïnstalleerd. Werk alles bij.

3) Conflict met andere plugins

Het kan ook zijn dat Elementor niet werkt door een conlict met een andere plugin. Hier kom je maar op één manier achter: deactiveer een voor een alle plugins. Zo kom je erachter welke plugin de boosdoener is waarom Elementor niet werkt.

4) Caching plugin uitschakelen

Gebruik je een caching plugin? Schakel deze dan ook even uit. Ik heb al meerdere keren meegemaakt dat een caching plugin de oorzaak was dat Elementor niet werkt of dat bepaalde wijzigingen niet zichtbaar zijn.

5) Thema wijzigen

Het kan ook zijn dat het aan je thema ligt. Zo ben ik een keer heel lang bezig geweest om te onderzoeken waarom Elementor niet werkte op een website van een klant van ons. Na een update van een thema (die pas later beschikbaar kwam) was het probleem opgelost. Als alles hierboven niet heeft gewerkt, wissel dan naar het thema TwentySixteen.

Overigens is het aan te raden om Elementor te gebruiken met een thema die goed werkt met de tool.

6) Zet de editor loader aan

Tot slot kun je nog proberen om de editor loader aan te zetten. Dit doe je via ‘Elementor -> Instellingen -> Advanced’:

7) Probeer een andere browser

Heb je problemen met de editor? Het is niet mogelijk om pagina’s te bewerken via Microsoft browsers zoals Internet Explorer en Edge. Je kunt dan de onderstaande foutmelding krijgen. Als je deze melding krijgt, gebruik dan een andere browser zoals Safari, Chrome of Firefox.

Elementor werkt niet

8) Verhoog je Php memory limiet

Dit probleem hebben we zelf al meerdere keren gehad bij het installeren van Elementor add-ons. Elementor werkt niet doordat de editor op ‘loaden’ blijft staan. In de meeste gevallen kun je dit oplossen door de php limiet van je website te verhogen naar 256MB.

Werkt Elementor nog steeds niet?

Dan kun je het beste even contact opnemen met de Elementor zelf. Dat doe je door een ticket in te dienen op hun website.

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

4 reacties

  1. Wij hebben het Stratus thema, dat is helemaal gebouwd voor Elementor. Sinds kort kan ik geen pagina’s meer bewerken met Elementor, er verschijnt dan een pagina met alleen maar tekst onder elkaar. Ook als ik dit thema op een nieuwe installatie toepas en mijn updates doe. Wat zou het probleem kunnen zijn?
    Elke browser geeft hetzelfde resultaat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.