Elementor verhoogt licentie tarieven (2021): wat zijn de gevolgen voor jou?

Inhoud van dit artikel:

Eerder deze week kondigde Elementor aan dat ze de tarieven voor de licenties voor meer dan 25 websites gaan verhogen. Mijn inziens werd dit wel een keer tijd; 199 dollar voor 1000 websites sloeg namelijk nergens op. Maar is dat een reden om de licenties met 800 dollar per jaar te verhogen voor nieuwe gebruikers?

Wat zijn de nieuwe tarieven?

Heb je al een Elementor licentie, welke dan ook, dan verandert er niets.

Heb je nog géén Elementor Pro licentie en schaf je die aan ná 9 maart, dan verandert het volgende:

  • Koop je een licentie voor één website, dan verandert er niets
  • Koop je een licentie voor drie websites, dan verandert er niets
  • Heb je een licentie nodig voor meer dan 25 websites, dan dan ga je meer betalen. 

Tarief wijzigingen:

  Oude tarief (per jaar) Nieuwe tarief (per jaar)
1 website 49 dollar 49 dollar
3 websites 99 dollar 99 dollar
25 websites 199 dollar 199 dollar
100 websites 199 dollar 499 dollar
1000 websites 199 dollar 999 dollar

Wil je na 9 maart dus een licentie kopen die je voor meer dan 25 websites wilt gebruiken, dan ga je aanzienlijk meer betalen. Voor 1000 websites is dit zelfs 800 dollar per jaar meer.

Heb jij nu de expert licentie? Dan houd je deze en kun je deze ook gewoon vernieuwen. Je gaat dus niet meer betalen. Alleen nieuwe gebruikers betalen meer. Als je dus nog niet de expert licentie hebt, is het slim om deze nu nog aan te schaffen.

Waarom gaan de tarieven omhoog?

De tarieven van Elementor zijn sinds hun bestaan bijna niet gewijzigd, terwijl Elementor zich sindsdien enorm verder heeft ontwikkeld en verbeterd. Los daarvan, vraag ik mij ook al jaren af hoe 199 dollar voor 1000 websites uit kan en vroeg ik mij af hoe lang ze dit nog kunnen volhouden.

Extra voordelen

Dus nieuwe gebruikers gaan meer betalen. Maar daarnaast hebben ze ook wat extra voordelen toegevoegd:

  • VIP Support – 24/7 via een live chat (dit was er nog niet)
  • Support voor meerdere medewerkers (je kunt nu alleen via één account support aanvragen)
  • Op maat gemaakte templates (meer informatie hierover volgt binnenkort)
  • Een profiel op het Experts netwerk waardoor je nieuwe klanten kunt aantrekken.

50% korting op nieuwe licenties voor bestaande gebruikers

Wil je ook profiteren van deze nieuwe voordelen? Dan moet je wel de licentie verhogen. Vanaf 9 maart en tot 9 juni 2021 krijg je 50% korting en deze korting houd je ook als de licentie opnieuw moet worden verlengd. In ons geval zouden we de licentie van 1000 websites dus nu 499 dollar per jaar gaan betalen. Dat is 300 dollar meer per jaar. Ondanks dat wij nauwelijks gebruik maken van Elementor support, ga ik de licentie verhogen. Omdat de tool dit meer dan waard is.

Ben je het er niet mee eens?

Vind je het belachelijk dat de prijzen worden verhoogd en haak je daarom af? Dan kan ik alleen maar zeggen dat je de tool niet op waarde schat. Mijn bedrijf bestaat omdat Elementor er is. Ik kan dingen die ik, zonder developers achtergrond, nooit had gekund zonder Elementor. En daar betaalde ik slechts 199 dollar per jaar voor. Dat is een schijntje.
Bovendien raakt de tariefwijziging de kleine zelfstandige niet. Als je méér dan 25 websites hebt gebouwd met Elementor, ben je niet meer klein. En als dit wel een probleem voor je is, dan verzoek je jouw klant om zelf een licentie aan te schaffen óf je berekent het door in je offerte (dat zou je sowieso moeten doen).

Zit je aan de 1000 websites die je hebt gebouwd met Elementor? Dan mag ik hopen dat je die 999 dollar per jaar gewoon makkelijk kunt betalen. Anders vraag je écht veel te weinig voor de websites die je oplevert en heb je dus andere problemen.

Samengevat:

Ja, 800 dollar per jaar is een flinke prijsstijging, maar niet meer dan redelijk. Het zet de prijs/kwaliteitverhouding weer gelijk. De prijs was namelijk veel te laag. Bovendien vind ik het heel netjes dat de prijzen voor de kleine zelfstandigen (tot 25 websites) niet worden verhoogd en ook de gratis versie blijft bestaan. Elementor blijft dus toegankelijk, alleen de bureaus / studio’s die ook daadwerkelijk geld verdienen aan Elementor (zoals wij) gaan meer betalen (tenzij je al een licentie hebt).

  • Heb je al een Elementor Pro licentie? Dan verandert er niets
  • Koop je na 9 maart een Elementor Pro een licentie die je voor meer dan 25 websites wilt gebruiken? Dan ga je meer betalen 
  • Wil je profiteren van de nieuwe voordelen? Dan kun je tot 9 juni upgraden met 50% korting. Die korting blijft staan zolang je het abonnement hebt

Verwacht je meer websites te gaan bouwen met Elementor, dan doe je er verstandig aan om nu de expert licentie aan te schaffen tegen het oude tarief.

Deze vind je misschien ook interessant:
No data was found