Elementor update 2.8: Nieuwe kleurenkiezer en donkere modus

Inhoud van dit artikel:

Elementor update 2.8 is uit. Met weer wat interessante nieuwe features, waar wij in ieder geval heel blij van worden!

1) Nieuwe kleurenkiezer

Hopelijk maakte je al gebruik van de kleurenkiezer van Elementor. Zo niet, doe dat dan alsnog! Het bespaart je een hoop tijd. Met de kleurenkiezer kun je standaard kleuren in stellen die je op je website kunt gebruiken. Dat was al handig, maar wat nog ontbrak was de mogelijkheid om vanuit de kleurenkiezer direct een kleur op te slaan.

Dat is handig als je bijvoorbeeld bezig bent met het instellen van een achtergrondkleur en je de gekozen kleur direct wilt opslaan in de colorpicker. Hiervoor hoef je nu niet meer eerst terug te gaan naar de standaard kleuren. Daarnaast kun je ook makkelijker kleuren verwijderen, de volgorde aanpassen en meerdere kleuren toevoegen. Lekker efficiënt toch? 🙂

2) Donkere modus

Voor degenen die net als ik soms tot in de late uurtjes doorgaan, is er goed nieuws! Voortaan kun je in Elementor werken in de donkere modus. Dat is toch iets rustiger voor je ogen, zeker tijdens de donkere winteravonden. Maar de donkere modus kan ook handig zijn als je een werkt aan een dark-themes website. Daarnaast helpt het om de batterij van je laptop te besparen. Een welkome verbetering dus!

3) Verborgen content duidelijker zichtbaar in preview

Oeh! Hier word ik écht blij van. Zoals je weet kun je bepaalde secties / kolommen of widgets uitschakelen voor desktop, mobiel op tablet. Maar, als je werkt aan het bouwen van een nieuwe pagina, kon je niet goed zien welke elementen verborgen zijn en welke niet (tenzij je het Elementorpanel inklapt). Zo heb ik weleens klanten die denken dat content er dubbel opstaat en dus per ongeluk een widget verwijderen. Dat probleem is nu verleden tijd. Het element komt nu op ‘mute’ te staan. Dit houdt in dat ze iets minder goed zichtbaar is dan de andere elementen.

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.