WordPress & Elementor kennisbank

Elementor update 2.10: multi-step formulieren en integratie met Lottie!

Inhoud van dit artikel:

Elementor update 2.10 voor Pro gebruikers is op 9 juni uitgebracht. In deze nieuwe update zit een veelgevraagde nieuwe functie voor formulieren, namelijk de mogelijkheid om multi-step formulieren te maken. Daarnaast komen met nog een nieuwe feature: integratie met LottieFiles. Maar wat is LottieFiles eigenlijk?

LottieFiles: bewegende animaties op je website

Om eerlijk te zijn, had ik nog nog nooit van LottieFiles gehoord. Maar als je naar lottiefiles.com gaat, zie je al snel wat de mogelijkheden zijn. Met LottieFiles kun je eenvoudig bewegende animaties toevoegen aan je website. Hierdoor creëer je meer dynamiek en levendigheid op je website. En hiermee vervang je dus eigenlijk video’s en gifjes.

LottieFiles biedt een complete bibliotheek met gratis en betaalde animaties die je kunt gebruiken op je website. Elementor heeft hiervoor een nieuwe widget ontwikkeld: de Lottie widget. Daarmee kun je eenvoudig een Lottie animatie toevoegen aan je website.

Het is een leuke toevoeging voor je website, maar ik ben benieuwd hoeveel en hoe (goed) deze functionaliteit gebruikt gaat worden. Net als andere bewegingseffecten die je met Elementor kunt creëren, kan het je website al snel rommelig maken als je er niet de juiste kijk op hebt. Ga je hiermee aan de slag, zorg dat in ieder geval dat je designer hebt die met je meekijkt!

Elementor multi-step formulieren

Een tijd geleden vroeg Elementor aan de community welke functionaliteit ze het liefst toegevoegd zien in Elementor. Daaruit kwam o.a. Lottie, maar een multi-step formulier stond met stip bovenaan. Ik had hier zelf niet op gestemd, omdat ik voor geavanceerde formulieren gebruik maak van Gravity forms. Erg handig als je bijvoorbeeld conditionele logica wilt gebruiken of betalingsmogelijkheden wilt toevoegen aan je website.

Toch ben ik blij met deze nieuwe functionaliteit, want hiermee kun je de conversie verhogen op je website, omdat het een stuk gebruiksvriendelijker is. Bovendien oogt een multi-step formulier professioneler, dan een heel lang formulier waarbij je moet scrollen.

De functionaliteit kun je straks gewoon terugvinden in de formulieren widget van Elementor Pro. Je hebt dan de optie om stap toe te voegen tussen verschillende velden. Daarbij kun je ook iconen of cijfers gebruiken om de stappen mee aan te duiden. Zie het voorbeeld hieronder.

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist | B2B Marketing Manager in SaaS
Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Extra breakpoints Elementor instellen in 2 stappen

Elementor site instellingen: stijlen zonder thema

Transparante header WordPress maken met Elementor

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.