Op zoek naar Elementor templates? Soms kun je wel wat inspiratie gebruiken als je een website aan het bouwen bent. Of je bent nog niet zo handig met Elementor en vindt het fijner om te starten met een Elementor template in plaats van zelf een template te bouwen. Er zijn heel veel gratis en betaalde Elementor templates te vinden online. Deze onderstaande aanbieders worden door Elementor zelf aanbevolen. Daarnaast bieden de meeste add-ons vaak ook templates aan.
1. Elementor bibliotheek
Laten we beginnen met de aanbieder die het meest voor hand ligt: de bibliotheek van Elementor. Je kunt de bibliotheek ook openen door op CTRL + Shift + L te drukken. Gebruik je de gratis versie van Elementor? Dan heb je wat minder templates waar je uit kunt kiezen.
2. Envato Elements
Envato Elements biedt meer dan 2000 templates voor Elementor. Het grote voordeel van Envato Elements is dat het niet alleen pagina templates biedt, maar meerdere templates voor je complete website. Als een stijl je aanspreekt, kun je ook andere templates in dezelfde stijl gebruiken. Zo houd je de variatie erin, maar blijf je toch een constante stijl gebruiken.
Een interessant toevoeging: met een betaald abonnement krijg ook toegang tot de fotobibliotheek. Zo kun je in een handomdraai foto’s vinden en toevoegen aan je webpagina’s. Ideaal voor webbouwers en designers.
3. Template monster (betaald)
Template monster is een populaire marktplaats voor WordPress thema’s. En ze bieden tegenwoordig ook Elementor templates aan. Je betaalt hiervoor tussen de 7 en 14 dollar. Je kunt hier zowel losse templates kopen als bundels. Voor die laatste betaal je iets meer.
4. Katka templates (gratis)
Katka biedt 30 pagina templates, 240+ verschillende blok/sectie templates. Daarnaast bieden ze ook 100+ templates voor popups. Al deze templates zijn gratis, maar je kunt er voor kiezen om de maker een kleine gift te geven.
5. Easy template (betaald)
Zit je in een niche markt? EasyThemePacks biedt sets voor niches zoals bakkerijen, advocaten, restaurants en reisbureaus. Het zijn dus eigenlijk geen templates, maar complete websites. De afbeeldingen in de templates mag je ook gebruiken voor je website. Super handig, maar je betaalt er wel een redelijke prijs voor.
6. Sizzify Lite (gratis)
Sizzify Lite is een plugin die je kunt installeren. Naast templates biedt deze plugin ook 11 nieuwe Elementor widgets die je in je ontwerpen kunt gebruiken. Op dit moment biedt de plugin 13 verschillende Elementor pagina templates. De meeste hiervan zijn landingspagina’s. Ideaal dus als je een campagne gaat draaien en tijd wilt besparen.
7. Elementor HQ (betaald)
Elementor HQ is een template pack die je kunt gebruiken voor je website. Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier als wanneer je een thema koopt op bijvoorbeeld Themeforest of template monster. Je betaalt voor het template pack eenmalig 39 dollar.
8. The landing factory (gratis en betaald)
De naam zegt het al; deze aanbieder biedt vooral templates voor landingspagina’s. Ze hebben een enorm grote collectie van meer dan 300 verschillende templates. Ook bieden ze gratis varianten. De website biedt een handig zoekfilter waarmee je snel het juiste template hebt gevonden. Je kunt ervoor kiezen om losse templates aan te schaffen (kosten ongeveer 16 dollar) of om een jaarabonnement te nemen waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken de templates. De kosten daarvan bedragen 336 dollar.
9. LaunchParty (gratis)
LaunchParty biedt meer dan 650+ templates voor Elementor. Waaronder 89 pagina templates, 452 block templates en en 122 Elementor Theme Builder templates (zoals headers en footers). Ook kun je de templates downloaden met je eigen kleurschema en bieden ze zowel de light als de dark versie van templates. Als je er zelf niet uit komt, bieden ze ook nog tutorials die je helpen om je website te bouwen.
10. Elementorism (betaald)
Tot slot: Elementorism. Zij bieden een set van 49+ gratis en betaalde Elementor templates, ook voor specifieke niches zoals trouwerijen, reizen en restaurants. Hoewel de meeste templates betaald zijn vind je er ook nog een paar gratis varianten tussen. Om toegang te krijgen tot alle templates betaal je 39 dollar.
Waarom ik geen gebruik maak van templates
Laatst vroeg iemand mij om haar website te beoordelen. Het was de eerste website die ze in haar leven had gemaakt, met Elementor. Een blik op haar site en zag direct dat ze gebruik had gemaakt van demo templates. Op iedere pagina had ze namelijk een ander template gebruikt met een andere stijl. Dit maakt je website een rommelig gebeuren en oogt onprofessioneel.
Elementor Templates nemen ‘standaard’ stijl niet over
Wist je dat als je een template inlaadt deze zelden de standaard stijlen van je website gebruikt? Voor elk template zijn andere fonts en kleuren ingesteld. Nu kun je dit eenvoudig resetten naar je standaard instellingen (zodat je website weer één geheel wordt), maar als je dit voor alle blokken / widgets moet doen, kun je wel even bezig zijn. Ik ben daarom niet per se voorstander van het gebruik van templates. In de praktijk ben ik zelf sneller in het namaken van een template, dan het aanpassen van een demo template. Demo templates zijn dan dus niet meer dan een inspiratiebron.