Elementor slider maken op 3 manieren

Inhoud van dit artikel:

Wil je een slider maken met Elementor? De Pro versie van Elementor biedt een slider widget. Maar er zijn ook meerdere add-ons beschikbaar waarmee je sliders kunt maken. Ook kun je gebruik maken van populaire plugins zoals Slider Revolution. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt.

1) Een slider maken met de slider widget van Elementor Pro

Als je gaat voor een ‘simpele’ slider, dan kun je het beste gebruik maken van de slider widget van Elementor Pro. Deze biedt de standaard mogelijkheden die je van een slider mag gebruiken en is eenvoudig in gebruik.

Elementor slider maken

Wat kun je met de slider widget?

Achtergrond instellen

Elementor slider achtergrond instellen

Content toevoegen (tekst) en buttons

Elementor slider content aanpassen

Overlay achtergrond instellen (zodat tekst beter leesbaar wordt)

Elementor slider overlay instellen

Verschillende slider opties

Je kunt de slider op verschillende manieren instellen. Zo kun je pijlen en stippen instellen als navigatie (of weglaten), pauzeren bij hover, automatisch laten afspelen etcetera.

Elementor slider opties

Elementor slider instellen op volledige breedte

Als je de slider maakt op een lege pagina, is de kans groot dat ie nog niet op de volledige breedte wordt weergegeven (wat vaak wel mooier is). Als je dit wilt, doe je dit als volgt:

  • Ga naar de pagina instellingen en kies bij lay-out voor ‘Elementor volledige breedte’

Elementor slider op volledige breedte instellen

  • Pas vervolgens ook de lay-out van de sectie aan. Zet de breedte op ‘Volledige breedte’ en de tussenruimte op ‘Geen tussenruimte’.

Elementor slider volledige breedte

2) Elementor Slider add-on

Zoals je ziet biedt de slider widget een aantal basis opties waarmee je prima een mooie slider kunt maken. Echter kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer functionaliteit of mogelijkheden. Er zijn tal van Elementor add-ons (gratis en betaald) beschikbaar waarmee je sliders kunt maken voor Elementor. Een van die add-ons is JetElements (15 dollar), die biedt zowel sliders die je zelf kunt vullen met content en post slider. Met de post slider kun je automatisch tonen. Bijvoorbeeld de laatste blogartikelen, featured producten of cases.

Elementor slider addon JetElements
Voorbeeld slider JetElements
Elementor slider voorbeeld JetElements post slider
Voorbeeld post slider JetElements

 

3) Sliders toevoegen van een andere plugin

Gebruik je een andere plugin voor het maken van sliders? No worries. Sommige makers bieden Elementor widgets zodat je eenvoudig de slider kunt toevoegen aan een pagina. Is die er niet? Dan gebruik je gewoon de shortcode van de slider. Deze kopieer je dan naar de Shortcode widget.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.

Deze vind je misschien ook interessant:

Tekst over afbeelding plaatsen in WordPress met Elementor

Een tekst over een afbeelding plaatsen op je WordPress website kun je op verschillende manieren doen. Het is handig om wanneer je gebruik maakt van

Elementor review widget: 6 mogelijkheden

Met de Elementor review widget van Elementor Pro kun je zelf reviews toevoegen aan je website. Wil je klanten zelf een review laten toevoegen? Dan

Shortcode toevoegen aan een pagina met Elementor

Bij sommige plugins moet je een shortcode toevoegen aan een webpagina om bepaalde content zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld om een contactformulier te plaatsen of Google