MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Elementor review widget: 6 mogelijkheden

Inhoud van dit artikel:

Met de Elementor review widget kun je zelf reviews toevoegen aan je website. Wil je klanten zelf een review laten toevoegen? Dan heb je een add-on nodig. Ook is het mogelijk om met een add-on een koppeling te maken met Google reviews. In dit artikel nemen we de mogelijkheden van de Elementor review widget van Elementor Pro en de add-ons met je door!

1) De Elementor review widget

Elementor review widget

Als je reviews op je website wilt plaatsen, lijkt de meest voor de hand liggende keuze de Elementor reviews widget. Hiermee kun je handmatig meerdere reviews toevoegen aan je website. Het voordeel van deze widget is dat je een sterren rating kunt toevoegen en een link naar sociale media (of een andere website) kunt plaatsen.

De mogelijkheden op een rij:

 • Naam + (functie)titel bij review plaatsen
 • Waardering (sterren rating) optie
 • Foto toevoegen
 • Meerdere reviews
 • Slider functie
 • Link naar sociale media of website

Persoonlijk heb ik deze review widget nog nooit gebruikt, omdat ik hem iets te beperkt vind in de mogelijkheden. De sterren zijn leuk, maar je kunt je bijvoorbeeld niet op een andere plek zetten. Dat vind ik jammer. Ook vind ik de stijl van de review er niet echt uitspringen.

2) De Aanbeveling widget

Elementor aanbeveling widget

Naast de review widget, heeft Elementor ook een Aanbeveling widget. Met deze widget kun je één aanbeveling toevoegen aan een webpagina. Wil je er meer gebruiken, dan kun je deze widget dupliceren. De widget is handig als je maar één review wilt plaatsen, maar over het algemeen is het beter om er meerdere reviews op je website te plaatsen. Als je die niet hebt, kun je deze widget dus prima gebruiken!

De mogelijkheden:

 • Naam + (functie)titel bij review plaatsen
 • Afbeelding toevoegen (boven, onder of naast de naam en titel)
 • Link toevoegen

3) Testimonial carousel widget Elementor

Testimonial carousel widget elementor

Van deze widget worden we al iets blijer. Je kunt hier meerdere reviews (testimonials) toevoegen én deze widget biedt iets meer styling opties, zoals de Bubble layout (deze gebruiken we zelf vaak). Je moet wel nog steeds handmatig de testimonials toevoegen. Nadeel van deze widget is dat je geen sterren rating kunt toevoegen.

De mogelijkheden:

 • Naam + (functie)titel bij review plaatsen
 • Afbeelding toevoegen (boven, onder of naast de naam en titel)
 • Link toevoegen
 • Meerdere reviews
 • Slider optie
 • Bubble skin

4) Elementor review widget add-on: JetReview

Wil je dat je klanten zelf een review kunnen toevoegen? Dan kun je de JetReview widget van Crocoblock gebruiken. Crocoblock is een aanbieder van meerdere Elementor add-ons, waar wij veelvuldig gebruik van maken. Met de JetReview widget kun je handmatig reviews toevoegen of je klanten zelf een review laten achterlaten.

In dat laatste geval heeft je klant wel een WordPress gebruikersaccount op jouw website nodig om te kunnen reageren. Je kunt instellen dat klanten sterren, percentages of een cijfer geven. Ook kun je aangeven op welke factoren jouw product of dienst beoordeeld moet worden.

Nadeel van deze add-on: De review wordt direct geplaatst en je ontvangt geen melding als iemand een review heeft geplaatst. Als je een slechte review ontvangt, kun je deze dus niet eerst goedkeuren of op reageren.

5) Add-on: Business Reviews van Ultimate addons

Deze Business Reviews add-on van Ultimate addons is interessant als je Google of Yelp reviews op je website wilt tonen. Hier zijn uiteraard ook plugins of andere mogelijkheden voor, maar zoals je gewend bent van Elementor en add-ons, heb je veel meer stylingsmogelijkheden met deze add-on. Zo kun je zelf bepalen hoe de reviews op je website worden getoond. Een dikke plus dus!

Wat ook handig is; je kunt een filter instellen voor het tonen van bepaalde ratings (bijv. vanaf 4 sterren of hoger). Zo kun je de negatieve reviews eruit filteren. Een aanrader dus als je reviews verzamelt op Google of Yelp!

Filter google reviews elementor addon

6) WordPress Site Reviews plugin

Tot slot nog een gratis WordPress plugin die ook goed samenwerkt met Elementor: Site Reviews. Met deze plugin kunnen bezoekers zelf een review schrijven en kun je deze (met toestemming) op je website tonen. Een belangrijke verschil dus met de bovengenoemde review widgets / addons. Een klein nadeel van deze plugin is dat de styling opties beperkt zijn. Maar, het doet wat het moet doen!

Eenmaal geïnstalleerd, zie je in je Elementor panel ook widgets van deze plugin. Hierdoor kun je makkelijk reviews op de pagina’s plaatsen of een review formulier toevoegen.

Site reviews plugin elementor

submit a review elementor widget

Conclusie: welke Elementor review widget kun je het beste gebruiken?

Als je gebruikt wilt maken van een Elementor review widget, is het handig om van te voren goed te bedenken op welke manier je deze wilt gebruiken. Hoe belangrijk is het dat je klanten zelf een review kunnen toevoegen? En hoe belangrijk vind je het dat je eerst toestemming moet geven voor het plaatsen van een review? Wij maken zelf meestal gebruik van de testimonial carousel. Maar de Business Reviews van Ultimate addons is ook zeker een goede keuze als je volop inzet op reviews op Google.

Naast de genoemde add-ons voor Elementor, zijn er ongetwijfeld nog meer Elementor add-ons die de mogelijkheid bieden om reviews op je website te plaatsen. Heb je een goede gevonden? Laat het ons weten, dan voegen we die ook toe!

 

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.