WordPress & Elementor kennisbank

Elementor Pro update 2.9: full site editing en dynamische kleuren

Inhoud van dit artikel:

Elementor Pro update 2.9 is uit. Een paar weken terug werd in de gratis versie van Elementor Theme Style geïntroduceerd. De Elementor Pro update 2.9 voegt daar ook een custom css functie aan toe. Daarnaast zitten er in Elementor Pro update 2.9 nog twee extra functionaliteiten: full site editing en het instellen van dynamische kleuren. Wat betekent dit precies en wat heb je eraan?

Custom CSS in Theme Style

Heb je al geëxperimenteerd met Theme Style? Dan miste je wellicht nog de optie om custom css toe te voegen. In de Elementor Pro update 2.9 kun je nu ook custom css toevoegen. Ik vind dit een fijne toevoeging, omdat ik dit niet langer via het thema hoef te doen. Ik kan nu alle stijlen volledig beheren vanuit Theme Style.

Full site editing: Header en footer vanuit één plek aanpassen

Slimme bouwers maken gebruik van de CTRL / CMD + E sneltoets. Daarmee kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende templates / pagina’s binnen Elementor. Maar voor wie dat (nog) niet deed is blij met deze nieuwe functie, waarbij je direct de header en footer vanuit een willekeurige pagina kunt bewerken. Je hoeft dus niet meer eerst de pagina te verlaten (wat met de sneltoets ook wel zo is), maar je blijft lekker in één scherm werken. Erg prettig! En het kan je tijd schelen.

Dynamische kleuren instellen

Tot nu toe kon je alleen dynamische tags gebruiken voor teksten en nummers. Dynamische tags zijn nu ook beschikbaar voor alle widgets waarin je kleuren kunt aanpassen. De dynamische kleuren worden ondersteund door ACF color field en custom field keys.

Wat heb je hier aan?

Zoals je ziet heeft dit blogartikel een paarse titel gekregen, in plaats van de blauwe kleur die ik heb ingesteld voor de complete site. Met dynamische velden kun je de kleuren per pagina / blog / post type dus aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde blogcategorieën een andere achtergrondkleur- en titel geven. Maar ook voor WooCommerce producten kan het het interessant zijn om verschillende kleuren voor een productpagina in te stellen.

Standaard achtergrondkleuren voor secties

Anderzijds, kun je dit ook gebruiken om achtergrondkleuren voor secties in te stellen. Dit moest je altijd handmatig doen (hoewel ik daarvoor zelf meestal een css class aanmaakte), maar met de nieuwe Elementor Pro update 2.9 kun je dit instellen met dynamische kleuren. Hoe dat precies werkt? Daarover publiceren we binnenkort een nieuw blogartikel!

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Extra breakpoints Elementor instellen in 2 stappen

Elementor site instellingen: stijlen zonder thema

Elementor update 3.2: Nóg meer grenzeloze design opties!

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.