WordPress & Elementor kennisbank

Elementor Pro update 2.6: Custom Icons, Recaptcha v3 en meer!

Inhoud van dit artikel:

Onlangs kwam Elementor update 2.6 uit. Nu is ook versie 2.6 van de Elementor Pro uit. Wat is er nieuw?

1) Custom iconen uploaden

De iconen bibliotheek van Elementor werd in 2.6 uitgebreid met Font Awesome 5 iconen, waardoor je nu bijna 1000 meer iconen tot je beschikking hebt. Maar met de Elementor Pro update 2.6 kun je de iconen bibliotheek integreren met drie veelgebruikte iconen font generatoren: Fontello, IcoMoon en Fontastic. Op die manier heb je nog nog meer keuze mogelijkheden uit iconen. Je kunt de iconen vervolgens gewoon stijlen met Elementor, zoals je gewend bent.

custom iconen uploaden elementor

2) reCAPTCHA v3

Bescherm je website tegen hackers met reCAPTCHA v3 in je formulieren. In Elementor Pro update 2.6 kun je reCAPTCHA v3 toevoegen aan je formulieren. reCAPTCHA v3 monitort, bijna zonder onderbreking, en kent behind the scenes een score toe gebaseerd op de acties van de bezoeker. Op die manier krijgen alleen verdachte bezoekers (spambots), validatievelden en hebben andere gebruikers hier geen last van.

Recaptcha toevoegen elementor formulieren

3) Popup exit animation

Als je al werkte met popups van Elementor, dan miste je misschien net als ik een popup exit animation. Tot nu toe kon je alleen een popup entrance animeren. Maar zeker als je de popups gebruikt voor bijvoorbeeld een menu, dan is het mooier als je ook de exit animation kunt instellen. Op die manier verdwijnt de popup niet ‘opeens’ uitbeeld.  In de nieuwe Elementor Pro update is een exit animation voor popups toegevoegd. Een goede toevoeging!

Classic popup Elementor
Classic popup

4) Personaliseren van archiefpagina’s

Dynamische content is straks ook beschikbaar voor archiefpagina’s. Als je gebruik maak van ACF (extra velden) kun je deze nu ook inladen op je archiefpagina’s. Op die manier kun je gepersonaliseerde archiefpagina’s maken.

Stel je hebt een webshop en je wilt graag een dynamische banner op de archiefpagina plaatsen. Dan kun je dit nu ook realiseren met een ACF field. Klinkt misschien wat ingewikkeld als je (nog) niet werkt met dynamische content, ACF of archiefpagina’s. Maar het is zeker een welkome aanvulling voor webbouwers die alles uit Elementor willen halen!

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor update 3.2: Nóg meer grenzeloze design opties!

Elementor update 3.0: Nog meer globale settings en verbeterde performance

Elementor update 2.10: multi-step formulieren en integratie met Lottie!

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.