WordPress & Elementor kennisbank

Elementor Pro kopen: is dat écht nodig? 5 voordelen

Inhoud van dit artikel:

Wil je Elementor Pro kopen om je website een boost te geven? Misschien maakt je al gebruik van de gratis versie en ben je benieuwd wat Elementor je nog meer te bieden heeft. Ook is Elementor Pro kopen interessant als je van plan bent om in de toekomst meer websites te bouwen voor jezelf of voor klanten. In dit artikel ontdek je of je Elementor Pro moet kopen of dat je ook met de gratis versie verder kan.

Lees ook de volledige Elementor Review (2023)

Voor wie is Elementor Pro interessant?

Elementor Pro kopen is vooral interessant als je van plan bent om je website in te zetten als een marketingmiddel of als je je site net dat beetje extra wilt geven. Ook vind ik dat je met Elementor Pro een stuk efficiënter werkt dan met alleen de gratis versie. Dus dat is ook een reden om Elementor Pro te gaan gebruiken.

Lees hier meer over hoe je de doelen van je website bepaalt

Waarom Elementor Pro kopen?

Elementor Pro biedt een aantal extra functies en opties ten opzichte van de gratis versie van de plugin. Met Elementor Pro heb je bijvoorbeeld toegang tot meer widgets, templates en formulieren. Hierdoor kan je jouw website een unieke look and feel geven. Daarnaast heb je aanzienlijk minder WordPress plugins nodig als je werkt met Elementor Pro. Een groot voordeel, want dit voorkomt conflicten op je website.

1. Elementor Pro widgets

Ik moest het even opzoeken, want na een week met de gratis versie te hebben gewerkt, ging ik al vrij snel Elementor Pro kopen. Hieronder zie je een overzicht van alle widgets die je erbij krijgt als je Elementor Pro koopt. Hieronder licht ik er een aantal uit die ik vaak gebruik.

 • Form
  Een must have voor iedere website. Maak eenvoudig en snel contactformulieren voor op je website. Ontdek hoe dit werkt.
 • Posts
  Als je blogartikelen op je website plaatst, heb je deze zeker nodig. Hiermee kun je namelijk de artikelen op een bepaalde plaats op je website tonen. Meer weten
 • Nav-menu
  Elementor Pro biedt een theme builder waarmee je onder andere de header van je website kunt instellen. Een Nav Menu widget mag dan dus niet ontbreken. Ontdek meer
 • Template
  Met de template widget kun je een template inladen die je in de bibliotheek hebt staan. Dat is super handig als je bijvoorbeeld een blok hebt dat vaker terug moet komen op de site. Zoals een CTA voor een nieuwsbrief inschrijfformulier. Je hoeft deze dan maar op één plek aan te passen.
 • Testimonial carousel
  Handig als je graag testimonials op je website wilt plaatsen.

2. Meer controle over de lay-out en stijl

Daarnaast heb je met Elementor Pro meer controle over de lay-out en stijl van jou website. Je kan bijvoorbeeld meer aanpassingen doen aan de kleuren, lettertypen en afbeeldingen via de site-instellingen. Hierdoor kan je jouw website de uitstraling geven die past bij jou of jouw bedrijf. Of als je als een huisstijl hebt, dan kun je de website daar eenvoudig op aanpassen.

Elementor site instellingen formulieren stijlen
Hier een voorbeeld van hoe je alle formulieren op de site globaal kunt stijlen.

3. Geen thema meer nodig met de theme builder

Als je werkt met Elementor Pro heb je in principe geen (betaald) thema meer nodig. Dat scheelt je dus in de kosten. Via Elementor Pro kun je namelijk met de theme builder zelf een header en footer bouwen. Ook kun je single templates maken voor bijvoorbeeld je blogartikelen.

Het nadeel van betaalde thema’s is dat daar vaak heel veel inzit aan stijlen en opties die je niet gebruikt. Daardoor is je site in de basis al een stuk ‘zwaarder’ dan wanneer je from scratch begint. Ook zijn websites met betaalde thema’s vaak trager en moeilijk om sneller te maken.

Themebuilder elementor openen

4. Elementor Pro kopen voor WooCommerce integratie

Als je een kleine webshop hebt, dan is Elementor Pro een aanrader. Elementor Pro biedt namelijk de mogelijkheid om jouw webshop te integreren met WooCommerce. Hierdoor kan je bijvoorbeeld productpagina’s maken met Elementor Pro en deze direct koppelen aan jouw webshop. Zo kun je je productpagina’s net dat beetje extra geven, zodat ze beter converteren. Het is een laagdrempelige manier om met een webshop te starten. Heb je wel wat budget beschikbaar en wil je graag een professionele webshop? Dan is mijn advies om dit uit te besteden.

Templates WooCommerce productpagina Elementor
Elementor Pro templates voor Woocommerce productpagina’s.

5. Meer leven in je website met animaties

Hier maak ik zelf niet super veel gebruik van, maar sommige klanten gaan hier wel heel lekker op. Hoe meer animaties, hoe beter. Elementor Pro biedt dan ook de mogelijkheid om animaties toe te voegen aan jouw website. Hierdoor kan je bijvoorbeeld knoppen laten pulseren of afbeeldingen laten in- en uitfaden. Ook heb je met Elementor Pro geavanceerde toegang tot CSS en JS, zodat je zelf verdere aanpassingen kan doen aan jouw website.

Elementor support

Als je gebruik maakt van Elementor Pro heb je ook toegang tot support van Elementor. Als je bijvoorbeeld tegen (technische) problemen aanloopt kun je contact met hen opnemen om te vragen of ze je kunnen helpen om het probleem op te lossen. Dit heb je niet als je alleen de gratis versie gebruikt. Op deze site vind je overigens ook tips om problemen met Elementor op te lossen. Of je schakel een expert in.

Elementor pro kopen: wat zijn de kosten?

Elementor Pro kopen is dus zeker nodig als je graag meer uit je website wilt halen. Er zijn verschillende licenties beschikbaar voor Elementor Pro. Maar als je net start kun je het beste de licentie van 59 dollar afnemen. Dan krijg je één licentie en die kosten betaal je jaarlijks. Je kunt het na de bouw ook weer stopzetten, alleen is dit niet aan te raden omdat je dan geen updates meer ontvangt. Alle licenties bieden evenveel mogelijkheden. Hier zit dus geen verschil in.

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist | B2B Marketing Manager in SaaS
Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Table of Content verbergen als er geen headings in het artikel staan

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Container widget Elementor (2023): de voor- en nadelen op een rij

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.