Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Elementor Pro gratis downloaden? 5 redenen om dit NIET te doen

Elementor Pro gratis downloaden? Graag leggen we je uit waarom je dit niet moet doen. 

Lees ook onze Elementor Review

Wat is Elementor?

Elementor is een veelgebruikte page builder voor WordPress. Ze bieden een gratis versie en een Pro versie die je kunt aanschaffen voor 49 dollar per jaar. Zoals bij alle succesvolle plugins, gaan veel mensen op zoek naar een gratis versie om te downloaden. Dit is voor je website niet altijd de meest verstandige weg. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom je Elementor Pro niet gratis moet downloaden. De belangrijkste reden: betaal gewoon voor iets dat zo goed is. 

Waarom je Elementor Pro niet gratis moet downloaden

1. Elementor Pro vervangt een hoop (betaalde) plugins

De eerste en belangrijke reden is dat je met Elementor Pro een heleboel plugins kunt vervangen. Denk aan popup plugins, onderhoudmodus plugins, sliders, social media add-ons etc. Dat maakt je website een stuk schoner, overzichtelijker en sneller. Bovendien kun je hiermee een hoop conflicten tussen plugins voorkomen. Dat scheelt je ook weer een hoop gedoe en eventuele onderhoudskosten.

2. Je hebt geen kosten meer voor een thema

Wij bouwen WordPress websites alleen met gratis thema’s, zoals OceanWP. Deze thema’s bieden wel betaalde of pro versies, maar met Elementor heb je deze extra add-ons eigenlijk niet meer nodig. Zo bespaar je dus ook weer tussen de 40 en 70 euro.

3. Minder ‘overbodige’ codes en scripts op je website

Het probleem met veel thema’s is dat ze enorm veel functionaliteiten bieden, waardoor je website ook meer wordt belast. Door een gratis thema te kiezen, waarvan je ook nog veel functies kunt uitschakelen (zoals bij OceanWP), is je website een stuk sneller en overzichtelijker.

scripts en styles uitschakelen oceanwp

Heb je dan überhaupt nog een thema nodig? Ja. Voorlopig is het nog niet mogelijk om zonder een thema een website te bouwen.

4. Gratis templates die je zo kunt invoegen

Met Elementor Pro krijg je een hoop gratis templates die je zo kunt gebruiken voor je website. Templates waar je anders veel tijd aan kwijt zou zijn of waarvoor je anders had betaald via een betaald thema.

Elementor pro gratis templates

5. Bewegingseffecten

Met Elementor Pro is het super eenvoudig om je website tot leven te brengen met motion effects. Zo kun je content elementen op je pagina een bepaalde kant op laten bewegen, schalen, of in- en uitzoomen bij scrollen. Ook kun je bepaalde secties of widgets sticky maken

Afbeelding schalen bij scrollen elementor

Motion effects instellen elementor

6. De makers verdienen een beloning (en een award!)

Elementor maakt je werkende leven een stuk, stuk makkelijker! Ik kan je niet uit leggen wat een verademing het is om met Elementor te werken ten opzichte van andere Page Builders. Elementor bespaart een hoop tijd en maakt veel mogelijk. Dat is ons het geld méér dan waard!

Moet je dan ieder jaar betalen?

Ja! Ze zijn de tool continu aan het ontwikkelen en ze betrekken gebruikers actief bij het ontwikkelen van nieuwe features. Ze lopen echt voorop. Daar mag zeker jaarlijks voor betaald worden (en dit is nog een goede reden om Elementor Pro niet gratis te downloaden). Daarnaast willen we natuurlijk ook dat de tool blijft bestaan en zich verder blijft ontwikkelen. Voor niets gaat de zon op…

Het verschil tussen de gratis en de pro versie

Er zijn veel verschillen tussen de gratis en de pro versie. Voor ons zijn de belangrijkste verschillen:

Kortom, genoeg redenen om over te stappen op Elementor Pro! Al gebruik je het alleen maar om je header eenvoudig aan te passen voor mobiel, dan is het de investering al waard! Hieronder nog even de verschillen die Elementor Pro zelf noemt:

Elementor gratis versus pro versie

Wat kost Elementor Pro?

De kosten voor Elementor Pro variëren tussen de 49 dollar en 199 dollar, afhankelijk van het abonnement dat je afneemt. Hoe dit precies werkt lees je in het artikel: Kosten Elementor Pro: welke licentie heb je nodig?

Elementor Pro gratis uitproberen?

We kunnen ons toch voorstellen dat je misschien wel benieuwd bent naar de Pro versie. Wil je Elementor Pro gratis uitproberen? Stuur ons een verzoek en we zetten een testomgeving voor je klaar! Zo kun je alsnog Elementor Pro gratis testen.

Tip: lees ook onze Elementor Review

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor. Daarnaast ondersteunt ze bedrijven bij de inzet van marketing- en communicatieactiviteiten.

Geef een reactie

Hulp nodig?

We helpen je graag! Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.