WordPress & Elementor kennisbank

Elementor Pro gratis downloaden? 7 redenen om dit NIET te doen

Inhoud van dit artikel:

Elementor Pro gratis downloaden? Elementor is een veelgebruikte page builder voor WordPress (maar liefst 10+ miljoen actieve installaties!). Ze bieden een gratis versie en een Pro versie die je kunt aanschaffen voor 59 dollar per jaar.

Zoals bij alle succesvolle plugins, gaan veel mensen op zoek naar een gratis versie om te downloaden. Of die bestaat, weet ik niet. Ik hoop het niet. En het is voor je website ook zeker niet de meest verstandige keuze. Elementor gratis downloaden, als dat al kan, kan je beveiligingsrisico’s voor je website opleveren. 

In dit artikel geef ik je 8 redenen waarom je Elementor Pro niet gratis moet downloaden. De belangrijkste reden: betaal gewoon voor iets dat zo goed is. 

Waarom je Elementor Pro niet gratis moet downloaden

We hebben een complete lijst met redenen opgesteld waarom Elementor het geld meer dan waard is en je niet op zoek hoeft naar een gratis versie van Pro variant. 

Tip: lees ook eens onze Elementor Review

1. Elementor Pro vervangt een hoop (betaalde) plugins

De eerste en belangrijke reden is dat je met Elementor Pro een heleboel plugins kunt vervangen. Denk aan popup plugins, onderhoudmodus plugins, sliders, table of contents, social media add-ons etc. Dat maakt je website een stuk schoner, overzichtelijker en sneller. Bovendien kun je hiermee een hoop conflicten tussen plugins voorkomen. Ook gaat je beveiligingsrisico omhoog naarmate je meer plugins installeert. Waardoor de kans groter is dat je wordt gehackt. Als je Elementor Pro gebruikt, scheelt je dat ook weer een hoop gedoe en eventuele onderhoudskosten.

2. Je hebt geen kosten meer voor een thema

Door de theme builder (zie ook punt 4) van Elementor, kun je bouwen met gratis thema’s, zoals Hello theme. Dit thema is ontwikkeld door Elementor zelf en bevat nauwelijks onnodige functionaliteiten of stijlen. Je stelt namelijk alle globale instellingen in met Elementor en je hebt dus geen thema meer nodig.

Je kunt ook kiezen voor andere gratis thema’s, zoals OceanWP of Astra. Deze thema’s bieden wel betaalde of pro versies, maar met Elementor heb je deze extra add-ons eigenlijk niet meer nodig. Zo bespaar je dus ook weer tussen de 40 en 70 euro.

3. Minder ‘overbodige’ codes en scripts op je website

Het probleem met veel thema’s is dat ze enorm veel functionaliteiten bieden, waardoor je website ook meer wordt belast. Door te werken met het Hello thema, heb je geen last van al deze overbodige functionaliteiten.

Heb je dan überhaupt nog een thema nodig? Ja. Voorlopig is het nog niet mogelijk om zonder een thema een website te bouwen.

4. Een theme builder

En daarmee komen we vanzelf op het vierde punt; namelijk de Theme Builder van Elementor, waarmee je zelf een thema bouwt zonder kennis van code. Denk aan het instellen van headers, footers, standaard templates voor je pagina’s, loop voor je blogs,  single templates voor je blogs, webshop of andere custom post types. Maar ook het eenvoudig instellen van archiefpagina’s en search pagina.

 

5. Gratis templates die je zo kunt invoegen

Met Elementor Pro krijg je een hoop gratis templates die je zo kunt gebruiken voor je website. Templates waar je anders veel tijd aan kwijt zou zijn of waarvoor je anders had betaald via een betaald thema. Daarnaast zijn er ook voldoende aanbieders die ook Elementor templates aanbieden. Zowel gratis als betaald. 

Elementor pro gratis templates

6. Bewegingseffecten

Met Elementor Pro is het super eenvoudig om je website tot leven te brengen met motion effects. Zo kun je content elementen op je pagina een bepaalde kant op laten bewegen, schalen, of in- en uitzoomen bij scrollen. Ook kun je bepaalde secties of widgets sticky maken

Afbeelding schalen bij scrollen elementor

Motion effects instellen elementor

7. Elementor Pro bespaart je ENORM veel tijd

En de laatste reden om Elementor Pro gratis niet te downloaden: Elementor Pro kan je enorm veel tijd besparen. Ik ben niet voor niets overgestapt naar Elementor. Vergeleken met andere page builders kan ik zo’n 5 keer sneller met bouwen! Natuurlijk moet je wel wat tijd investeren om de tool goed te leren kennen. Maar als je dat doet, geloof me, dan wil je niet meer terug!

Lees hier hoe je tijd kunt besparen met Elementor Pro

8. De makers verdienen een beloning (en een award!)

Elementor maakt je werkende leven een stuk, stuk makkelijker! Ik kan je niet uit leggen wat een verademing het is om met Elementor Pro te werken ten opzichte van andere Page Builders. Elementor bespaart een hoop tijd en maakt veel mogelijk. Dat is ons het geld méér dan waard! De makers verdienen dus een beloning. Elementor gratis downloaden is dan niet echt fair. 

Moet je dan ieder jaar betalen?

Ja! Ze zijn de tool continu aan het ontwikkelen en ze betrekken gebruikers actief bij het ontwikkelen van nieuwe features. Ze lopen echt voorop. Daar mag zeker jaarlijks voor betaald worden. Elementor pro gratis downloaden kan dus niet. En moet je ook niet willen. Je wilt natuurlijk ook dat de tool blijft bestaan en zich verder blijft ontwikkelen. Voor niets gaat de zon op…

Het verschil tussen Elementor gratis en de pro versie

Er zijn veel verschillen tussen de gratis en de pro versie. Voor ons zijn de belangrijkste verschillen:

Dus.. Elementor gratis downloaden? Ik dacht het niet!

Er zijn dus genoeg redenen om over te stappen op Elementor Pro! Al gebruik je het alleen maar om je header eenvoudig aan te passen voor mobiel, dan is het de investering al waard! Op zoek gaan naar een gratis versie is niet nodig. Hieronder nog even de verschillen die Elementor Pro zelf noemt:

Elementor gratis versus pro versie

Wat kost Elementor Pro?

De kosten voor Elementor Pro variëren tussen de 59 dollar en 399 dollar, afhankelijk van het abonnement dat je afneemt. Hoe dit precies werkt lees je in het artikel: Kosten Elementor Pro: welke licentie heb je nodig? 

Elementor Pro gratis downloaden is dus niet mogelijk. Je kunt Elementor Pro gewoon kopen. Je kunt wel binnen 30 dagen je geld terugvragen. 

Tip: lees ook onze Elementor Review

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Container widget Elementor (2023): de voor- en nadelen op een rij

Extra breakpoints Elementor instellen in 2 stappen

10 reacties

 1. Prima artikel alleen 6x zeggen ‘koop elementor pro’ omdat jullie affiliate zijn van hen is een beetje overdreven.

  1. Hoi Benjamin,

   Bedankt voor je feedback. Goed punt, inderdaad een beetje over the top. Ik heb een aantal knoppen verwijderd. Hopelijk weerhoudt het je niet om Elementor Pro aan te schaffen ;-).

 2. Ik gebruik momenteel de gratis versie voor mijn website (ik ben geen prof..gewoon hobby, reisblog)…als ik nu zou overschakelen naar Elementor Pro…wat gebeurt er dan effectief ? Moet ik dan mijn volledige site opnieuw gaan lay-outen ? Ik gebruik nu elementor gratis met Phlox thema.
  Alvast bedankt !
  groeten,
  Solange

  1. Hoi Solange, als je Elementor Pro aanschaft blijft je website gewoon zoals ie is, je krijgt er alleen meer mogelijkheden (zoals widgets) bij om je pagina’s op te maken. Je kunt de Pro versie dus gewoon aanschaffen! 🙂

 3. hallo Sanne,
  het lukt mij niet op de website van Elementor de pro versie aan te schaffen… Hoe doe ik dat? paypal en alles wel geprobeerd maar op een of andere manier pakt het systeem het niet.

  1. Hoi Fenna, vervelend dat het niet lukt. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met Elementor zelf. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de chatfunctie op hun site.

   Succes!

 4. Hallo Sanne
  Als hobby heb ik een website gemaakt met Muse van Adobe, helaas wordt dit niet verder ontwikkeld en ondersteund. Ik wil de website nu gaan maken met WP.
  Ik zag dat je met Elemator Pro leuke dingen kunt doen.
  Ik wil E Pro kopen om de website te maken dit is een eenmalig website ter informatie. Aanpassingen aan de site worden niet gedaan. Als ik EP koop maar voor de komende jaren geen licentie meer neem blijft het dan altijd beschikbaar voor die site. Uiteraard krijg ik dan geen nieuwe update’s meer met nieuwe dingen. Maar dat hoeft ook niet als de site klaar is wordt er toch niets meer mee gedaan.

  1. Hallo Jan,

   Je kunt zeker leuke dingen doen met Elementor Pro! :-). Als je niet verlengt blijft je website gewoon zoals je hem hebt gebouwd. Je krijgt dan alleen inderdaad geen updates meer en een melding bovenin dat je de licentie opnieuw moet activeren (maar als je nooit inlogt, heb je hier dus niet zoveel last van).

   Groetjes,

   Sanne

 5. Elementor pro lijkt me wel wat, maar ben nog niet zeker of ik het veel zal gebruiken. Als ik pro 1 jaar probeer en een aantal pro widgets gebruik, zullen die na opzeggen van het abonnement dan breken, of blijven die het gewoon doen, maar kan ik ze dan niet meer aanpassen?

  1. Hoi Bertina,

   Je website en Elementor Pro blijft gewoon werken als je niet verlengt. Je kunt dan alleen geen updates meer uitvoeren, maar nog wel de widgets blijven aanpassen.

   Groetjes,

   Sanne

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.