WordPress & Elementor kennisbank

Elementor pdf invoegen voor button of hyperlinks: zo simpel is het!

Inhoud van dit artikel:

In Elementor pdf invoegen; het is ongeveer de meest gestelde vraag van onze klanten zodra ze bezig gaan met het vullen van content op de website. Zo worden bijvoorbeeld privacy verklaringen of andere voorwaarden vaak als pdf op de website geplaatst. Als je geen ervaring hebt met WordPress of andere cms systemen kan het inderdaad een speurtocht zijn om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig is het heel eenvoudig als je het eenmaal weet. Of je nu met Elementor werkt of niet.

Stap 1: Pdf toevoegen als mediabestand

Voordat je het pdf bestand kunt toevoegen moet je eerst het bestand uploaden naar de WordPress mediabibliotheek. Die vind je in je WordPres omgeving onder het kopje ‘Media’. Een pdf bestand valt namelijk ook gewoon onder ‘media’ al denk je daar in eerste instantie alleen aan beeldmateriaal.

  • Klik op ‘Upload nieuw bestand’
  • Selecteer het pdf bestand op je computer
  • Het pdf staat nu in de mediabibliotheek

Stap 2: Pdf url kopiëren

Als je het pdf hebt toegevoegd en wilt invoegen op een pagina die je hebt opgemaakt met Elementor, moet je de URL kopiëren. Dit doe je door in de mediabibliotheek op het bestand te klikken. Je ziet dan aan de rechterkant allerlei informatie over het pdf bestand met daaronder ook de link waar de pdf is opgeslagen in jouw website.

Elementor pdf invoegen url kopieren

Hieronder staat al heel handig een knop waar je op kunt klikken om de link te kopiëren.

Stap 3: Elementor pdf invoegen voor button

Als je dit hebt gedaan kun je het pdf bestand nu gaan invoegen op een Elementor pagina. Zo kun je het pdf bestand bijvoorbeeld achter een button plaatsen of achter een hyperlink. Heel veel widgets van Elementor bieden een URL veld waarin je een link kunt maken naar een andere pagina of url. In dit geval kan dit dus ook naar het pdf bestand.

Plak hier de url die je zojuist hebt gekopieerd:

Elementor pdf invoegen button

Het is daarnaast gebruikelijk om bij een pdf bestand aan te geven dat je deze wilt openen in een nieuw scherm, zodat je bezoeker niet van de website verdwijnt. Klik hiervoor op het tandwieltje naast het url veld om deze optie aan te vinken (deze staat standaard uit).

Pdf invoegen in tekst

Wil je het pdf bestand invoegen als hyperlink in een tekst? Bijvoorbeeld in een blogartikel. Dan kun je hiervoor de hyperlink optie gebruiken. Deze vind je in de standaard WYSIWYG editor (zit ook in de Elementor tekst widget).

Pdf invoegen elementor hyperlink tekst

Voeg vervolgens de gekopieerde url hier ook naar toe.

Zo eenvoudig kun je dus een pdf invoegen in Elementor of WordPress. Als je het eenmaal weet is het eigenlijk heel simpel!

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Tekst over afbeelding plaatsen in WordPress met Elementor

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.