Er is veel mogelijk met Elementor Pro. Maar soms ben je net op zoek naar dat ene beetje extra. Dat kun je vaak wel realiseren met Elementor Add-ons. Op de website beveelt Elementor zelf een aantal ‘3rd Party Elementor Add-ons’ aan. De meeste daarvan hebben we uitgebreid getest. We delen graag onze bevindingen met je!
LET OP: Beperk het aantal add-ons dat je op je website gebruikt. Teveel add-ons vormen niet alleen een beveiligingsrisico, maar leveren ook regelmatig problemen op de site.
1) JetPlugins van Crocoblock
Kosten: vanaf 10 dollar voor één plugin (single site)
Eén van de Elementor add-ons waar wij veel gebruik van maken is Crocoblock. Deze aanbieder heeft 18 aanvullende plugins voor Elementor. Met name JetElements, JetEngine en JetSmartFilters zijn handige add-ons voor je Elementor site. Een echte aanvulling op Elementor Pro. Maar ook bieden ze extra opties voor je WooCommerce pagina’s.
Zelf maken we veel gebruik van de listing functie van JetEngine, waarmee we custom skins kunnen maken voor blogartikelen of andere post types.
Overzicht plugins
- JetElements plugin - Extra Elementor widgets
- JetMenu plugin - Megamenu maken en andere extra's
- JetTabs plugin - Geavanceerde tabbladen (ook met afbeeldingen)
- JetBlog plugin - Meer stylingsmogelijkheden voor je artikelen
- JetReviews - voor uitgebreide review op je website
- JetWooBuilder - extra mogelijkheden voor weergeven WooCommerce producten
- JetTricks - extra visuele effecten voor je content
- JetEngine - custom post types, extra velden en listings
- JetSearch - Uitgebreid zoekformulier op de website
- JetSmartFilters - Zoekfilters voor custom post type, terms en WooCommerce producten
Widgets en extra's JetElements:
- Advanced en post carousel
- Scroll navigatie
- Inline svg
- Image Scroll
- Tijdlijn
- Audio player
- Weer (weather) widget
- Download button
- Extra Woocommerce widgets
2) PowerPack
Kosten: 59 dollar per jaar (voor onbeperkt aantal websites),
PowerPack is één van de eerste Elementor add-ons die ik heb uitgetest toen ik begon te werken met Elementor. De belangrijkste reden: ik wilde een carousel maken voor teamleden en blogartikelen. Deze functie zit helaas nog niet in Elementor Pro. Ook sprak de widget ‘Off-Canvas content’ mij aan. Maar inmiddels kan dit ook met pop-ups van Elementor Pro. Verder gebruik ik PowerPack als ik geavanceerde tabbladen wilt maken (bijvoorbeeld met iconen).
Een ander voordeel van PowerPack is dat ze een form styler widgets bieden voor Gravity forms, Caldera forms, Ninja forms, Contact form 7 en WP forms. Ideaal als je al veel contactformulieren op je website hebt staan en deze beter wilt stijlen. Gebruik je gewoon eenvoudige contactformulieren? Gebruik dan gewoon de forms widget van Elementor Pro. Dat scheelt je weer een plugin.
Widgets & Extra's:
- Post carousel (voor blogs of teamleden)
- Styling voor Gravity forms, Ninja forms, contact form 7 en WP forms
- Uitgebreide stylingsmogelijkheden voor tabbladen
- Card slider
- Showcase widget
- Content toggle
- Tijdlijn
- Magazine slider
3) Envato Elements (template kit)
Kosten: gratis
Toen Envato Elementos werd geïntroduceerd werd ik daar in eerste instantie wel blij van: nog meer beschikbare templates. Envato Elements biedt namelijk templates voor Elementor die je zo kunt importeren op je website. Een groot voordeel van Envato Elements is dat ze templates aanbieden in dezelfde stijl. Zo kun je bijvoorbeeld één stijl kiezen en daaronder heb je weer de keuze uit een ‘Over’, ‘contact’ of ‘Homepage’ template. Zo is je website altijd helemaal in één stijl.
Voor beginners
Envato Elements is een goede Elementor add-on als je weinig ervaring hebt met Elementor en geen designer bent. Je kunt dan toch eenvoudig een website maken die qua stijl ook eenheid uitstraalt.
Persoonlijk vond ik de templates qua design een beetje tegenvallen, of ik kon net niet dat template vinden waar ik naar op zoek was. Maar goed.. Ik heb dan ook vaak specifieke wensen voor mijn klanten. Leuke add-on voor beginners dus!
4) Elementor Extra’s
Kosten: 26 euro per jaar voor single website
Van Elementor Extra’s van Namogo was ik direct gecharmeerd. Je kunt goed zien dat de makers volop hebben ingezet op de design en van de widgets. Zo kun je op een mooie manier posts inladen. Ook de parallex elements en backgrounds kunnen zorgen voor mooie effecten op je website.
Een andere handige extension die zij aanbieden is de ‘Display conditions’. Hierme kun je instellen of je een widget wel of niet aan bepaalde bezoekers wilt tonen. Of op bepaalde dagen of tijden niet. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor call to action blokken.
Global tooltips
De tooltips waren ook een reden om de plugin aan te schaffen. Helaas bleek dit op mobiele apparaten wat minder te werken. Maar dan kun je deze optie ook gewoon uitschakelen voor mobiele apparaten.
Widgets en extra's:
- Global tooltips
- Age (18+) gate
- Uitgebreid zoekfilter
- Calendar
- Audio player
- Hotspots
- Sliding menu
- Unfold
- Inline SVG
- Parallax elements
- Extra opmaakmogelijkheden voor posts
5) Ultimate add-ons
Kosten: 49 dollar (onbeperkt aantal websites)
Dit is waarschijnlijk een van de eerste add-ons die je tegenkomt als je zoekt op ‘Elementor Add-ons’. Ultimate add-ons werkt goed samen met Astra theme (als je kiest voor de Mini Agency Bundle, krijg je Astra Pro er gratis bij), maar is ook goed te gebruiken met andere thema’s.
Net als PowerPack kun je hiermee ook formulieren (Caldera, Contact form7, Gravitiy forms) stijlen. Een andere interessante widget is de ‘‘Hotspots‘. Hiermee kun je afbeeldingen interactief maken. Handig als je bijvoorbeeld producten verkoopt waarbij enige uitleg nodig is of waarbij je juist bepaalde eigenschappen wilt highlighten.
WooCommerce extra’s
Heb je ook een webshop met WooCommerce? Dan biedt deze add-ons ook mogelijkheden om de productweergave te verbeteren. Denk aan een product carousel, het toevoegen van badges bij je producten of andere aanpassingen in de product grid.
Widgets en extra's:
- Multi buttons
- Styling voor Gravity forms, contact form 7 en WP forms
- Dual color heading
- Hotspots
- Tijdlijn
- Content toggle
6) HT Mega (gratis)
Dit is een add-on waar we nog geen ervaring mee hebben (heb jij dit wel? Laat weten wat je ervan vindt in de comments). Waarschijnlijk werd ik overweldigd door maar liefst 80+ elementen, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag.
Op het eerste gezicht zie ik niet direct widgets die eruit springen (die nog niet in Elementor Pro zitten). Plaats je vaak vacatures op je website? Dan ziet de ‘Job List‘ widget er interessant uit. Ook bieden ze meer grids voor het weergeven van posts. Dat zou ook een reden kunnen zijn om deze plugin te installeren.
Widgets en extra's:
- 80+ elementen
- Job manager
- Geanimeerde headings
- Custom carousel
- News (of blog) ticker
- Scroll image
- Extra's voor WooCommerce
7) Premium Add-ons
Kosten: gratis versie en pro versie (39 dollar – single site)
Deze add-ons zijn we volop aan het testen. De reden: image layers! Hiermee kun je afbeeldingen als het ware tot leven brengen door verschillende lagen te gebruiken. Dit brengt weer extra dynamiek op je website. Ook de multi scroll vinden we interessant. Deze add-ons biedt qua ‘special effects’ beslist meer mogelijkheden dan de andere add-ons.
Ze bieden zowel een gratis als pro versie. Bij de gratis versie zie ik niet direct veel bijzonderheden.
Widgets en extra's:
- Image layers
- Multi-scroll
- Verticaal scrollen
- Image Scroll
- Hotspots
- Particles
- Animated gradients
- Unfold
- Messenger Chat
8) Element Pack
Kosten: 24 dollar per jaar (single site)
Element Pack biedt ook een aantal interessante extra’s voor Elementor. Zoals een circle menu, cookieconsent (hoewel je hier ook gewoon andere plugins voor kunt gebruiken), documentviewer en helpdeskbuttons (bellen, chatten, mailen) voor op je website.
Widgets en extra's:
- Circle menu
- Dual buttons
- Cookie consent
- Document viewer
- Help desk icons
- Image scroll
- 360° Product Viewer
9) Essential add-ons
Essential add-ons gaat ook al een tijdje mee en blijft het aanbod uitbreiden. Zo bieden ze een post timeline, protected content en een teamcarousel.
Widgets en extra's:
- Post timeline
- Verticaal menu
- Protected content
- Team member en team carousel
- Content toggle
- Content ticker
- Particles
- Interactieve cards
- Image accordeon
- Geavanceerde tabbladen
- Extra widgets voor WooCommerce
10) Happy add-ons (gratis)
Toen we deze add-on zagen konden we bijna niet geloven dat ie gratis is. Deze add-on biedt widgets met prachtige design. Zoals de card widget, die mooie ontwerpen biedt. Maar ook eenvoudige widgets, die toch super handig zijn zoals de logo grid, gradient heading en number widget.
Klein nadeel van deze plugin: het werkt niet met dynamische content.
Widgets en extra's:
- Review widget
- Step flow
- Cards
- Logo grid
- Gradient heading
- Number widget
- Team member
- Calendly (afspraken planner)
11) Header & footer (gratis)
Als je de gratis versie van Elementor gebruikt, mis je wellicht de mogelijkheid om een header en footer te maken met Elementor. Dit kun je wel doen met de header en footer plugin. Deze plugin is gratis.
12) Elementor custom skins (gratis)
Vind je de posts widget van Elementor Pro te beperkt voor het weergeven van artikelen? Of wil je custom fields toevoegen aan de cards? Met deze gratis plugin maak je custom skins voor het weergeven van artikelen, producten of custom post types.
13) Piotnet addons for Elementor (betaald)
Kosten: 35 dollar voor één website
Dit is één van de Elementor add-ons die je meer mogelijkheden biedt voor contactformulieren. Naast dat deze addon ook vele interessante widgets biedt, hebben ze ook een form builder, waarmee je geavanceerde en visuele formulieren kunt maken. Soms ook met betaalmogelijkheid. We hebben dit zelf nog niet getest (wij werken voornamelijk met Gravity forms voor geavanceerde formulieren).
- Multi-step formulieren (nu ook mogelijk met Elementor Pro)
- Front-end formulieren
- Conditionele velden in formulieren
- Afbeelding selectievelden
- Calculatie velden
Let op: het formulier biedt alleen een betaalmogelijkheid met Stripe Payment en nog niet met iDeal / Mollie.
Welke Elementor add-ons kies je?
Als je al die Elementor add-ons bekijkt wordt je al snel gek van alle mogelijkheden. Welke kies je? Het probleem is vaak dat je maar één specifieke feature of widget nodig hebt. De vraag is of je daar voor wilt betalen of niet. Daarnaast ontwikkelt Elementor zich voortdurend verder. Nog niet zolang geleden als je Elementor add-ons nodig om een popup te maken. Dit kan nu ook gewoon met Elementor Pro.
Daarnaast wil je ook niet teveel plugins op je website hebben, dat kan zorgen voor conflicten en een trage website.
Mijn advies: bedenk eerst welke (added) feature je nodig hebt. Kijk eerst of het mogelijk is met Elementor. Zo niet, gebruik dan de plugin die de beste oplossing biedt.
Tip: op deze website vind je een overzicht van alle Elementor add-ons en widgets. Erg handig!
Elementen uitschakelen
Wat wel handig is; bij de meeste plugins kun je elementen die je niet gebruikt gewoon uitschakelen in je Elementor panel.
3 Responses
Hey Sanne,
a really helpful summary of the Elementor Addons and you are right, http://www.which-addon.com is a life and time saver 😉
Hi!
Ik ben op zoek naar een comment widget (precies zoals deze die ik nu invul). Als ik de comment widget uit elementor gebruik kan ik hier de tekst niet aanpassen en ook niet kiezen voor een naam + email achterlaten. Kun je me helpen bij wat ik nodig heb en waar ik dat kan vinden?
Hoi Maudy,
De Elementor widget laadt de comment sectie van het thema dat je gebruikt. Als je hier iets in wilt aanpassen, moet je dit dus via je thema (bv. via de customizer) doen. In principe zou naam en e-mail er standaard in moeten staan. Heb je dit ook getest als je bent uitgelogd? (als je bent ingelogd staan die velden er niet). Als je iets in de styling wilt aanpassen kun je hiervoor custom css gebruiken.
Groetjes,
Sanne