WordPress & Elementor kennisbank

Leer websites bouwen als een pro

Cursus Elementor
& WordPress volgen

Een cursus Elementor volgen zodat je helemaal zelf aan de slag kunt met het maken en beheren van websites of je eigen of jullie site? Ik match je graag met de juiste expert!

Leer websites bouwen zonder kennis van code
Krijg training van een ervaren WordPress & Elementor Expert

Elementor ook beter onder de knie krijgen?

Leer van een ervaren WordPress & Elementor expert

Volg een cursus Elementor!

Een website bouwen zonder kennis van coderen was nog nooit zo gemakkelijk. Met Elementor maak je in een handomdraai professionele websites. Maar hoe werkt deze tool precies? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe zet je die optimaal in? En wat doe je nog in WordPress en wat doe je met Elementor?

Hiervoor breng ik je in contact met de juiste expert. Tijdens een cursus Elementor & WordPress leer je hoe je stap voor stap een nieuwe website bouwt. Je start met de basis en krijgt inzicht in alle mogelijkheden van Elementor. Al dan niet in combinatie met aanvullende plugins / add-ons. Na afloop van de cursus kun je zelf professionele websites bouwen met Elementor. 

Waarom een cursus Elementor?

1) Starten met Elementor

Voordat je kunt starten met het ontwerpen van pagina’s met Elementor, is het belangrijk om eerst de basis goed op orde te hebben. Zo leer je hoe je een WordPress thema installeert en configureert als je werkt met Elementor en hoe je start met Elementor. Welke dingen regel je in WordPress en wat doe je met Elementor? 

2) Pagina's vormgeven met Elementor

Daarnaast ga je bezig met het ontwerpen van pagina’s met behulp van Elementor Pro. Tijdens de cursus Elementor leer je welke widgets er zijn en hoe je deze gebruikt. Zo leer je onder andere formulieren maken, blogberichten inladen en sliders maken. Ook leer je hoe je elementen kunt stijlen en hoe je templates maakt. 

3) Pagina's optimaliseren voor mobiel

Mobiele optimalisatie is een belangrijk onderdeel als je een website gaat bouwen. In een Elementor cursus leer je hoe je pagina’s optimaliseert voor mobiel, tablet en eventuele andere breakpoints. 

4) Werken met de Theme builder

Maak templates voor je blogartikelen of portfolio, pas archiefpagina’s aan, stel een 404 pagina in en maak aantrekkelijke headers en footers. Leer werken met de beste feature van Elementor: de Theme Builder!

5) Blogpagina's vormgeven met Elementor

Heb je enkel een blogwebsite of zijn blogartikelen belangrijk op je website? Dan is dit een belangrijk onderdeel voor een Elementor cursus voor jou.  Leer hoe je een aangepaste lay-out voor blogartikelen maakt en belangrijke content elementen toevoegt als auteur, tags en categorieën, inschrijfformulieren, call to actions, social media buttons, reactieformulieren en video’s!

6) Webshop maken met Elementor

Elementor werkt goed samen met WooCommerce. Dit maakt het een geschikte tool om een webshop mee te maken. Leer hoe je de webshop inricht en vormgeeft, productarchief pagina’s instelt, producten inlaadt en meer handige trucs!

7) Popups maken met Elementor

Hoe maak je een popup voor een nieuwsbrief? Hoe kun je pop-ups gebruiken voor het maken van een (mega)menu? En hoe publiceer je de popup en stel je de triggers goed in? Het maken van popups is meestal ook onderdeel van de Elementor cursus.

Andere wensen?

Wil je graag iets anders leren? Bespreek dit dan vooral met de trainer. Maatwerk is mogelijk. 

Mogelijkheden cursus Elementor

Het is mogelijk om zowel een 1 op 1 cursus Elementor als een groepscursus te volgen. Het is aan te raden om direct te werken aan de site die je wilt bouwen. Zo kun je direct een flinke slag maken en bovendien leer je het beste als je werkt aan je eigen website. 

1 op 1 cursus Elementor

Je leert het meest bij een 1 op 1 cursus Elementor. Meer aandacht voor je persoonlijke vragen en direct werken aan je eigen website. Vraag de trainer ook of je modules kunt aanpassen. Zo weet je zeker dat je alles eruit haalt. 

Cursus Elementor voor groep of incompany

Met meerdere mensen een Elementor cursus volgen? Misschien heb je collega’s die ook graag een Elementor cursus willen volgen of wil je samen met zzp’ers een cursus volgen? Ook dat is mogelijk bij één van de Elementor Experts die cursussen verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden. 

Veelgestelde vragen:

De cursus Elementor is interessant voor iedereen die websites wil leren bouwen met Elementor. Je haalt het meeste rendement uit een cursus als je van plan bent zelf ook voor klanten websites te gaan bouwen. 

Het is in je voordeel als je kennis hebt van WordPress, maar het is niet noodzakelijk. Tijdens de cursus Elementor leer je ook over WordPress.

Ja. Je schaft zelf een licentie aan voor Elementor Pro via hun website. De kosten hiervoor bedragen 59 dollar per jaar. 

Nee, je hebt geen website nodig, maar het is wel handig als je deze al hebt. Je kunt dan direct starten met het maken van je website. Heb je nog geen WordPress website? Vraag de trainer dan of hij een testomgeving voor jou / jullie klaar kan zetten. 

Ja, je neemt zelf een laptop mee naar de cursus. 

Er zijn geen vaste data en locatie voor de cursus. In overleg met de cursist(en) plant de trainer een datum en locatie. 

Je kunt een cursus boeken voor een dagdeel of hele dag. Afhankelijk van je wensen kan de cursus verdeeld worden over meerdere dagdelen of dagen. 

De kosten voor een cursus Elementor variëren tussen de €750 en € 2000. Afhankelijk van je wensen.  De tarieven zijn exclusief btw, reiskosten en eventuele accommodatiekosten. 

Na jarenlang cursussen te hebben gegeven, heb ik besloten om een andere weg in te slaan. Ik verwijs je wel nog graag door naar een van mijn partners.