Content verbergen op mobiel in WordPress met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Soms wil je content verbergen op mobiel of juist of desktop of tablet. Bijvoorbeeld omdat de webpagina anders teveel informatie bevat of omdat de content minder mooi uitkomt op desktop of mobiel. Hoewel je webpagina’s met Elementor eenvoudig kunt aanpassen voor mobiel, is het verbergen van content soms toch nodig. Zo verberg ik de button in de header (naast het menu) meestal voor mobiele apparaten. Voor een andere klant heb ik een compleet nieuwe header gemaakt, die alleen zichtbaar is op mobiele apparaten.

Gebruik je WPBakery? Lees hier hoe je content verbergt op mobiel met WPBakery.

Welke content kun je verbergen?

Je kunt widgets verbergen en complete secties. Hiermee kun je in principe alle content op je pagina verbergen op mobiele apparaten. Sinds kort kun je ook kolommen verbergen.

Widgets verbergen op mobiel

Met de widgets van Elementor kun je de pagina vullen. Een widget is bijvoorbeeld een tekstblok, titel, afbeelding, video, iconenbox, button etc. Al deze losse elementen kun je op de volgende manier verbergen:

  • Klik op het bewerk icoon om de widget te bewerken
  • Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’
  • Open het tabje ‘Responsive’.

Je ziet hier nu de optie staan om de widget te verbergen voor mobiel, tablet of desktop.

Sectie verbergen op mobiel

Je kunt er ook voor kiezen om een hele sectie te verbergen voor mobiel.  Een sectie bestaat vaak uit meerdere kolommen en daarin maak je ook weer gebruik van verschillende widgets. Bijvoorbeeld een call to action blok, blok met contactformulier en contactgegevens, maar ook een header en footer maak je in 1 of meerdere secties. Om een sectie te verbergen doe je dit als volgt:

  • Klik op het bewerk icoon om de sectie te bewerken
  • Ga naar het tabblad ‘Gevanceerd’ 
  • Open het tabje ‘Responsive’

Je ziet hier nu de optie staan om de hele sectie te verbergen op mobiel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de volgorde van de kolommen voor mobiele apparaten om te draaien. Dit gebruik ik wel eens als ik wil dat een pagina op mobiel bijvoorbeeld begint met tekst in plaats van een afbeelding.

Deze vind je misschien ook interessant:

Vormscheiding maken tussen secties met Elementor

Geef je pagina net een beetje extra ’touch’ met een vormscheiding. Met Elementor kun je een vormscheiding (‘shape divider’) maken tussen secties. Elementor biedt hiervoor...

Standaard kleuren Elementor instellen: werk met globale kleuren!

Standaard kleuren Elementor gebruiken kun je eenvoudig doen. Het is een van de dingen die ik echt super fijn vind aan het werken met Elementor:...

WordPress paginatitel verbergen met Elementor of via thema

Hoe verberg je een paginatitel in een WordPress website? Als je een nieuwe pagina gaat bouwen met Elementor, zie je vaak standaard een paginatitel bovenaan...