Contactpagina maken in WordPress met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een contactpagina maken is eigenlijk nodig voor alle websites. Mensen zijn gewend dat er een contactpagina is waarop je contactgegevens kunt vinden en eventueel een kaartje met daarop de locatie. Ook een contactformulier vind je vaak op de contactpagina. Met Elementor kun je eenvoudig een contactpagina maken en vormgeven.

Contactpagina maken met Elementor

Als je een contactpagina wilt maken met Elementor, maak je eerst een nieuwe pagina aan. Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Bewerk met Elementor’ om de pagina op te maken.

Elementor niet zichtbaar

Templates voor contactpagina

Als je niet helemaal from scratch wilt beginnen met een contactpagina maken, dan kun je ook een template van Elementor gebruiken. Dit doe je als volgt:

  • Klik op het mapje binnen de sectie om de bibliotheek van Elementor te openen

contactpagina maken met Elementor

  • Gebruik het zoekformulier om ‘Contactpagina’ templates te vinden. Je ziet nu een aantal voorbeelden die je zo kunt invoegen:

Contactpagina maken in wordpress met elementor templates

Blokken voor maken contactpagina

Naast dat je een complete template voor je contactpagina kunt implementeren, kun je ook gebruik maken van blokken. Deze kun je ook toevoegen aan je contactpagina.

  • Klik op het mapje om een nieuw template toe te voegen
    contactpagina maken met Elementor
  • Ga naar het tabblad ‘Blokken’ en zoek op ‘contact’. Je ziet nu een aantal blokken die je kunt gebruiken:

Contactpagina maken in wordpress met elementor blokken

Elementen voor contactpagina

Zoals ik in de intro al aangaf, zijn er een aantal standaard elementen die je op je website kunt gebruiken:

  • Contactgegevens

Contactgegevens kun je op verschillende manieren vormgeven. Zelf vind ik het handig om hiervoor de ‘Icon list’ widget te gebruiken. Maar je kunt ook de ‘Icon box’ hier goed voor gebruiken. Tip: sla de widget op als ‘global’, zodat dat je de contactgegevens ook gemakkelijk op een andere pagina kunt plaatsen.

  • Contactformulier

Elementor Pro biedt de mogelijkheid om eenvoudig een contactformulier toe te voegen aan je contactpagina.

  • Google maps met locatie

Met de ‘Google maps’ widget kun je ook een kaart toevoegen aan je contactpagina. Je hoeft hiervoor alleen maar je adresgegevens in te vullen. Je kunt me deze widget maar één locatie toevoegen. Wil je er meerdere toevoegen? Dan heb je hiervoor een Elementor add-on nodig. Elementor Extra’s van Namogo is één van de add-ons die een Google Maps widget aanbiedt waarmee je meerdere locaties kunt toevoegen.

Google maps widget Elementor

Google maps kaart toevoegen aan contactpagina

Zoals je ziet kun je dus eenvoudig een contactpagina maken met Elementor. Wil je bezoekers ook doorsturen naar een bedankpagina na het inzenden van het contactformulier? Dan kun je hiervoor een redirect instellen bij je contactformulier.

Deze vind je misschien ook interessant:

Terugknop toevoegen in WordPress met Elementor

Wil je een terugknop toevoegen aan een template of pagina? Hoewel in de meeste gevallen de terugknop van de browser van je bezoeker voldoet, kan

WordPress header uitschakelen met Elementor: 2 manieren

De WordPress header uitschakelen? Bijvoorbeeld omdat je een (no escape) landingspagina wilt maken of omdat je een andere header wilt gebruiken voor die pagina. Als

Achtergrondafbeelding popup aanpassen in Elementor

In Elementor kun je achtergrondafbeeldingen instellen voor secties, kolommen en widgets. Maar ook voor popups kun je een achtergrond instellen. Als je een template gebruikt