MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Contactformulier redirecten naar bedankpagina met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een contactformulier redirecten naar een bedankpagina is handig wanneer je doelen wilt bijhouden in Google Analytics en wilt zien waar deze bezoekers vandaan komen. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de mensen via Google komen, een mailing die onlangs is verstuurd of juist via je social media kanalen. Door hier inzicht in te hebben, kun je de marketingstrategie hier op aanpassen. Belangrijk om bij te houden dus! In Elementor kun je eenvoudig een contactformulier redirecten naar bedankpagina.

De bedankpagina aanmaken

Het ligt misschien voor de hand, maar als je mensen wilt redirecten na het invullen van het contactformulier, heb je eerst een bedankpagina nodig. Deze kun je gewoon aanmaken onder ‘pagina’s’. Op de pagina bedank je de bezoeker bijvoorbeeld dat hij contact met je opneemt en geef je aan op welke termijn je reageert op zijn bericht. Eventueel kun je ook doorverwijzen naar interessante artikelen of je sociale media kanalen.

Let op: het is wel belangrijk om je pagina hierbij op ‘no-follow’ en ‘no-index’ te zetten, zodat de pagina niet geïndexeerd wordt in Google en op je website. Lees hier hoe je dat doet.

Redirect inschakelen

Ga nu naar het formulier dat je wilt bewerken. Dit kun je doen door naar de pagina te gaan waar het contactformulier op staat. Klik op de widget om het contactformulier te bewerken.

 • Scroll naar het tabje ‘Actions After Submit’
 • Ga op het veld staan om een nieuwe optie toe te voegen (de rest laat je dus gewoon staan)
 • Er verschijnt nu een nieuwe tab ‘Redirect’. Voer hier de URL in van de bedankpagina
 • Klik op ‘Bijwerken’. Het formulier is nu aangepast. Test voor de zekerheid of het werkt.

Je kunt overigens meerdere ‘Actions after submit’ toevoegen in Elementor. Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig een formulier koppelen aan je mailingtool of een extra email instellen.

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

2 reacties

 1. Hoi Sanne,
  Ha wat fijn weer dit artikel! Wat ik nu nog wel zou willen is dat degene die zo’n redirect pagina als bedank pagina krijgt deze wel ook kan sluiten zodat diegene weer terugkomt op de pagina waar hij op mijn site was.
  Weet jij hoe ik dit dan moet inrichten met elementor? Ik heb de pro versie.
  Alvast bedankt
  Ingrid

 2. Hoi Ingrid,

  Fijn dat de artikelen je helpen. En goede vraag!

  Gebruik je de bedank pagina om conversies te meten? Dan kun je het beste de bedank pagina ook opmaken met Elementor en daar een ‘Terug knop’ toevoegen. Zie ook dit artikel: https://www.sijweb.nl/terugknop-toevoegen-elementor/

  Gebruik je de bedankpagina niet om conversies te meten, dan zou je ook een popup ipv redirect kunnen instellen onder ‘Actions after submit’. De bezoeker kan de popup dan vervolgens wegklikken.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.