WordPress & Elementor kennisbank

Contactformulier redirecten naar bedankpagina met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een contactformulier redirecten naar een bedankpagina is handig wanneer je doelen wilt bijhouden in Google Analytics en wilt zien waar deze bezoekers vandaan komen. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de mensen via Google komen, een mailing die onlangs is verstuurd of juist via je social media kanalen. Door hier inzicht in te hebben, kun je de marketingstrategie hier op aanpassen. Belangrijk om bij te houden dus! In Elementor kun je eenvoudig een contactformulier redirecten naar bedankpagina.

De bedankpagina aanmaken

Het ligt misschien voor de hand, maar als je mensen wilt redirecten na het invullen van het contactformulier, heb je eerst een bedankpagina nodig. Deze kun je gewoon aanmaken onder ‘pagina’s’. Op de pagina bedank je de bezoeker bijvoorbeeld dat hij contact met je opneemt en geef je aan op welke termijn je reageert op zijn bericht. Eventueel kun je ook doorverwijzen naar interessante artikelen of je sociale media kanalen.

Let op: het is wel belangrijk om je pagina hierbij op ‘no-follow’ en ‘no-index’ te zetten, zodat de pagina niet geïndexeerd wordt in Google en op je website. Lees hier hoe je dat doet.

Redirect inschakelen

Ga nu naar het formulier dat je wilt bewerken. Dit kun je doen door naar de pagina te gaan waar het contactformulier op staat. Klik op de widget om het contactformulier te bewerken.

 • Scroll naar het tabje ‘Actions After Submit’
 • Ga op het veld staan om een nieuwe optie toe te voegen (de rest laat je dus gewoon staan)
 • Er verschijnt nu een nieuwe tab ‘Redirect’. Voer hier de URL in van de bedankpagina
 • Klik op ‘Bijwerken’. Het formulier is nu aangepast. Test voor de zekerheid of het werkt.

Je kunt overigens meerdere ‘Actions after submit’ toevoegen in Elementor. Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig een formulier koppelen aan je mailingtool of een extra email instellen.

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist
Website Strateeg | Marketing Manager in de IT

Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

Multi-step formulier maken in WordPress met Elementor

8 reacties

 1. Hoi Sanne,
  Ha wat fijn weer dit artikel! Wat ik nu nog wel zou willen is dat degene die zo’n redirect pagina als bedank pagina krijgt deze wel ook kan sluiten zodat diegene weer terugkomt op de pagina waar hij op mijn site was.
  Weet jij hoe ik dit dan moet inrichten met elementor? Ik heb de pro versie.
  Alvast bedankt
  Ingrid

  1. Hoi Ingrid,

   Fijn dat de artikelen je helpen. En goede vraag!

   Gebruik je de bedank pagina om conversies te meten? Dan kun je het beste de bedank pagina ook opmaken met Elementor en daar een ‘Terug knop’ toevoegen. Zie ook dit artikel: https://www.sijweb.nl/terugknop-toevoegen-elementor/

   Gebruik je de bedankpagina niet om conversies te meten, dan zou je ook een popup ipv redirect kunnen instellen onder ‘Actions after submit’. De bezoeker kan de popup dan vervolgens wegklikken.

   Succes!

 2. Hi Sanne,

  Ik krijg het helaas niet voor elkaar. In het filmpje doet hij dit met Raven Elements. Deze kan ik niet vinden als ik deze zoek bij plugins. Daarnaast gebruik ikzelf Happyforms voor mijn formulieren. Als ik deze als Widget in mijn pagina zet, kan ik vervolgens alleen kiezen welke van de aangemaakte formulieren ik wil gebruiken en dus geen re-direct instellen. Kan jij mij vertellen hoe ik dit op zou kunnen lossen? Alvast bedankt!

  Groetjes, Jeffrey

  1. Hoi Jeffrey,

   Dit artikel gaat over hoe je contactformulieren maakt met de page builder Elementor, dit is een plugin voor WordPress die een widget heeft waarmee je formulieren kunt maken. Als je een andere plugin gebruikt voor de formulieren (daar zijn er heel veel van), moet je even op de naam van die plugin zoeken icm je vraag of contact opnemen met support van de plugin.

   Groetjes,

   Sanne

 3. Hoi Sanne,

  Ik gebruik zelf ook Elementor maar ik dacht dat er een add-on geïnstalleerd moest worden om deze extra widget in Elementor te krijgen. Maar ik heb net gelezen dat je dit formulier alleen kan maken met de Elementor pro versie. Weet jij of dit de enige mogelijkheid is (om de pro versie aan te schaffen) of is er nog een andere optie om dit voor elkaar te krijgen met Elementor?

  Groetjes, Jeffrey

  1. Hoi Jeffrey,

   Het is inderdaad een Pro widget van Elementor en daarvoor moet je inderdaad Elementor Pro aanschaffen. Als je verder geen gebruik wilt maken van de functionaliteiten van Elementor Pro en het gaat om een simpel formulier zou je ook een andere plugin (bv. WPforms) kunnen gebruiken. Die kun je ook gewoon invoegen op de pagina’s die je bouwt met Elementor.

   Groetjes,

   Sanne

 4. Hi Sanne,

  Ik gebruik zelf ook Elementor Pro en wil graag een bedankpagina maken waarin ik een tijdelijke aanbieding doen die – als de pagina opent – 30 minuten geldig is. Ik zie wel een countdown menu waarbij kan worden afgeteld, maar dit staat dan weer los van de tijdelijke actie die ik wil doen.

  Weet jij hoe ik dit in mijn bedankpagina kan integreren?

  1. Hoi Liesbeth,

   Je kunt inderdaad wel een countdown instellen, maar deze kan nooit gelinkt worden aan de datum waarop iemand een bestelling plaatst. De pagina is namelijk statisch en iedereen krijgt deze te zien. Je zult dus op zoek moeten naar andere tools / plugins waarmee je dit wel mogelijk kunt maken (ik zou zo niet weten welke).

   Groet,

   Sanne

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.