Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Contactformulier beveiligen tegen spam met Elementor

Een contactformulier beveiligen tegen spam op je WordPress website? Niets is zo irritant als het binnenkrijgen van spamreacties op je website. Nu zijn er allerlei plugins die je hiervoor kunt installeren, maar sinds kort kun je ook reCAPTCHA v3toevoegen aan je Elementor formulieren. Daarmee beveilig je het contactformulier tegen spamreacties. Je hebt hiervoor wel de Pro versie van Elementor nodig.

Koppeling maken met reCAPTCHA v3

Voordat je reCAPTCHA v3 kunt toevoegen aan je contactformulieren, moet je eerst een koppeling maken doormiddel van een Api key. Dit doe je als volgt:

Ga naar Elementor -> Instellingen -> Integraties

Je ziet hier de mogelijkheid om een sleutel toe te voegen. Deze moet je eerst ophalen via Google (klik hiervoor op de hyperlink ‘reCAPTCHA V3).

Recaptcha koppelen formulier elementor

Google key ophalen

Als je klikt op de hyperlink kom je op de juiste pagina in Google waar je een nieuwe sleutel kunt aanmaken voor reCAPTCHA V3.

Kopieer vervolgens beide sleutels naar het integratie tabblad in Elementor.

Api key aanmaken recaptcha elementor

 

sleutel recaptcha elementor formulier

Contactformulier beveiligen tegen spam

Vervolgens ga je naar het contactformulier dat je wilt beveiligen tegen spam. Voeg een item toe. Selecteer bij type: reCAPTCHA V3.

Contactformulier beveiligen tegen spam elementor recatcha v3

Zichtbaarheid reCaptcha

reCAPTCHA v3 is dus niet zichtbaar in het contactformulier en je bezoeker hoeft niets te doen om te verifiëren dat ze geen spambot zijn. Maar.. als je reCAPTCHA v3 hebt ingesteld, zie je wel een label op de webpagina verschijnen waarop staat dat je website beveiligd is.

Recaptcha label op website

Heb je reCAPTCHA v3 nodig?

We gebruiken de formulieren van Elementor op bijna alle websites van onze klanten. Eerlijk gezegd hebben we nog geen klanten gehad die klaagden over het binnenkrijgen van spamreacties. Mocht je er geen last van hebben, dan zou ik de reCAPTCHA gewoon nog even weglaten.  Je kunt het altijd nog toevoegen.

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor. Daarnaast ondersteunt ze bedrijven bij de inzet van marketing- en communicatieactiviteiten.

Geef een reactie

Hulp nodig?

We helpen je graag! Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.