Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Contactformulier beveiligen tegen spam met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een contactformulier beveiligen tegen spam op je WordPress website? Niets is zo irritant als het binnenkrijgen van spamreacties op je website. Nu zijn er allerlei plugins die je hiervoor kunt installeren, maar sinds kort kun je ook reCAPTCHA v3toevoegen aan je Elementor formulieren. Daarmee beveilig je het contactformulier tegen spamreacties. Je hebt hiervoor wel de Pro versie van Elementor nodig.

Koppeling maken met reCAPTCHA v3

Voordat je reCAPTCHA v3 kunt toevoegen aan je contactformulieren, moet je eerst een koppeling maken doormiddel van een Api key. Dit doe je als volgt:

Ga naar Elementor -> Instellingen -> Integraties

Je ziet hier de mogelijkheid om een sleutel toe te voegen. Deze moet je eerst ophalen via Google (klik hiervoor op de hyperlink ‘reCAPTCHA V3).

Recaptcha koppelen formulier elementor

Google key ophalen

Als je klikt op de hyperlink kom je op de juiste pagina in Google waar je een nieuwe sleutel kunt aanmaken voor reCAPTCHA V3.

Kopieer vervolgens beide sleutels naar het integratie tabblad in Elementor.

Api key aanmaken recaptcha elementor

 

sleutel recaptcha elementor formulier

Contactformulier beveiligen tegen spam

Vervolgens ga je naar het contactformulier dat je wilt beveiligen tegen spam. Voeg een item toe. Selecteer bij type: reCAPTCHA V3.

Contactformulier beveiligen tegen spam elementor recatcha v3

Zichtbaarheid reCaptcha

reCAPTCHA v3 is dus niet zichtbaar in het contactformulier en je bezoeker hoeft niets te doen om te verifiëren dat ze geen spambot zijn. Maar.. als je reCAPTCHA v3 hebt ingesteld, zie je wel een label op de webpagina verschijnen waarop staat dat je website beveiligd is.

Recaptcha label op website

Heb je reCAPTCHA v3 nodig?

We gebruiken de formulieren van Elementor op bijna alle websites van onze klanten. Sommige klanten krijgen nooit spamreacties binnen en anderen wel. Mijn advies: mocht je er (nog) geen last van hebben, dan zou ik de reCAPTCHA gewoon nog even weglaten. Je kunt het altijd nog toevoegen.

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

2 reacties

  1. hoi Sanne, ik heb de integratie volgens het stappenplan uitgevoerd. Op mijn desktop versie gaat het goed, maar op de mobiele tel + tablet versie zie je de reCAPTCHA button niet verschijnen. Is dat normaal?

  2. Hoi Jennifer,

    Welke button bedoel je precies? Als je recaptch v3 hebt geïnstalleerd zie je als het goed is een label in het venster verschijnen (ipv een button). Is dat wat je bedoelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.

Offerte aanvragen

Een nieuwe website laten bouwen? Of hulp nodig bij een probleem of het bouwen van je website? Laat ons weten wat je precies nodig hebt en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsindicatie: