“Cannot load preview. You can post as it is, or try another link” LinkedIn error

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Soms heb je van die problemen waar je niet direct de vinger achter kunt krijgen. Een klant van ons kon zijn pagina’s niet delen op LinkedIn. De volgende error verscheen:

Social media tags onderzoeken

Het niet laden van de pagina kan allerlei oorzaken hebben. Het eerste wat ik onderzoek is of de social media meta tags goed staan ingesteld. Dit kun je testen met een handig tooltje SocialDebug.com. De resultaten blijken uitstekend te zijn. Hier ligt dus niet het probleem.

LinkedIn Post inspector

Na lang zoeken ontdek ik dat LinkedIn een post inspector tool aanbiedt. Hiermee kun je zien wat er mis is met de link. Daarbij krijg ik de onderstaande feedback:

“We encountered an SSL connection error while trying to access the URL. Please check that the site is using a prime size that is compatible with Java 8, or contact Support with the content’s URL.”

Aha! Het heeft te maken met de SSL verbinding. SSL is een versleutelde verbinding tussen de server en de bezoeker van je website. Deze herken je aan de ‘https’ (ipv http) voor je domeinnaam. Een SSL certificaat voor je website is volgens de privacy wet verplicht.

SSL uitschakelen

Om te testen of het hier inderdaad aan ligt, schakel ik het SSL certificaat tijdelijk uit. Dit werkt: de pagina wordt nu wel geladen in LinkedIn. Maar het SSL certificaat uitschakelen is natuurlijk niet de oplossing. Ik neem contact op met de hostingpartij.

De oplossing: een betaald SSL certificaat

In dit geval is Hostnet de hostingprovider voor deze website. Net als veel andere hostingproviders bieden zij een gratis SSL certificaat voor je website.

Ze erkenden het probleem; LinkedIn kan deze versleuteling niet verwerken. Ze bieden mijn klant de mogelijkheid om een betaald SSL certificaat te nemen. Een certificaat die overigens alleen aan te vragen is via een supporticket.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Meer handige tips ontvangen?

Lees ook:

Nieuwe website uitbesteden?
SIJ Web realiseert je nieuwe website van A tot Z.
Deze vind je misschien ook interessant:

WordPress blog layout aanpassen met Elementor

Een WordPress blog layout aanpassen kun je met behulp van Elementor Pro doen zonder enige kennis van code. De reden om een blog layout aan...

Verbeter je workflow in WordPress met de Elementor Finder

Als ik ergens niet meer zonder kan dan is het wel de Finder van Elementor. Zeker op grote website met veel content biedt de Finder...

Elementor tabel invoegen? Dat kan met deze 5 addons!

In Elementor tabel invoegen? Helaas is er (nog) geen standaard widget in Elementor voor het invoegen van een tabel. In dit artikel zetten we alle...