Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen in WordPress

Inhoud van dit artikel:

Om berichten op verschillende pagina’s te plaatsen, maken wij gebruik van Elementor Pro. Hiermee kun je alle berichten of pagina’s op verschillende pagina’s plaatsen binnen je website (mits je de pagina’s hebt opgemaakt met Elementor). Blogartikelen zijn hiervan een goed voorbeeld. Maar je kunt ook custom post types eenvoudig laden met behulp van de Posts widget.

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen

Om de berichten op verschillende pagina’s te plaatsen maak je gebruik van de widget ‘Posts’. Deze vind je in je Elementor panel.

Berichten of post types selecteren

Per widget kun je één post type selecteren. Binnen die post type kun je ook aangeven of je berichten uit een bepaalde categorie wilt laden of met een bepaalde tag wilt laden. Zo laden wij op onze pagina Handleiding Elementor alleen al onze berichten die in de categorie ‘Elementor’ staan. Het selecteren van een post type of categorie doe je als volgt:

  • Ga naar het tabje ‘Query’. 
  • Selecteer bij ‘Source’ welke post type je wilt plaatsen op de pagina.
    Je kunt ook kiezen voor ‘Manual selection’. Daarmee kun je zelf meerdere berichten selecteren van verschillende post types.

Daaronder zie je nog meer opties die je kunt selecteren:

Auteur:
Hiermee plaats je alle berichten van een specifieke auteur.

Categorieën:
Selecteer de categorieën die je op de pagina wilt tonen.

Tags:
Plaats alleen berichten met een specifieke tag op de pagina.

Berichttype:
Plaats alleen bepaalde berichttypes op de pagina (video, link, afbeelding, quote)

Volgorde berichten instellen

Daaronder kun je ook weer instellen in welke volgorde je de berichten wilt plaatsen. Zo kun je dit op datum, titel of menu order doen. Of je stelt het in op ‘random’.

Berichten in footer plaatsen

Als je berichten op alle pagina’s op je website wilt tonen, dan kun je de berichten ook instellen in de footer. Vaak zie je hier de meest recente berichten op de website. Als je de footer hebt gemaakt met Elementor, dan kun je op dezelfde manier te werk gaan als hierboven beschreven. Gebruik je de footer in je thema? Dan kun je beter de widget ‘Recente berichten’ van WordPress zelf gebruiken. Deze vind je onder ‘Weergave’ –> ‘Widgets’.

Samenvatting

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen kun je in Elementor dus eenvoudig doen door gebruik te maken van de post widget. Hiermee kun je qua styling ook alle kanten mee op. Ook kun je ervoor kiezen om de berichten alleen in de footer te plaatsen met behulp de WordPress widget.

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Geef een reactie

Hulp nodig?

We beantwoorden je eerste vraag gratis en voor niets!

Stel hieronder je vraag:

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.