WordPress & Elementor kennisbank

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen in WordPress

Inhoud van dit artikel:

Om berichten op verschillende pagina’s te plaatsen, maken wij gebruik van Elementor Pro. Hiermee kun je alle berichten of pagina’s op verschillende pagina’s plaatsen binnen je website (mits je de pagina’s hebt opgemaakt met Elementor). Blogartikelen zijn hiervan een goed voorbeeld. Maar je kunt ook custom post types eenvoudig laden met behulp van de Posts widget.

Tip: kom je niet helemaal uit de voeten met de styling mogelijkheden van de post widget? Maak dan gebruik van de addon JetEngine, hiermee kun je custom listings maken.

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen

Om de berichten op verschillende pagina’s te plaatsen maak je gebruik van de widget ‘Posts’. Deze vind je in je Elementor panel.

Berichten of post types selecteren

Per widget kun je één post type selecteren. Binnen die post type kun je ook aangeven of je berichten uit een bepaalde categorie wilt laden of met een bepaalde tag wilt laden. Zo laden wij op onze pagina Handleiding Elementor alleen al onze berichten die in de categorie ‘Elementor’ staan. Het selecteren van een post type of categorie doe je als volgt:

 • Ga naar het tabje ‘Query’. 
 • Selecteer bij ‘Source’ welke post type je wilt plaatsen op de pagina.
  Je kunt ook kiezen voor ‘Manual selection’. Daarmee kun je zelf meerdere berichten selecteren van verschillende post types.

Daaronder zie je nog meer opties die je kunt selecteren:

Auteur:
Hiermee plaats je alle berichten van een specifieke auteur.

Categorieën:
Selecteer de categorieën die je op de pagina wilt tonen.

Tags:
Plaats alleen berichten met een specifieke tag op de pagina.

Berichttype:
Plaats alleen bepaalde berichttypes op de pagina (video, link, afbeelding, quote)

Volgorde berichten instellen

Daaronder kun je ook weer instellen in welke volgorde je de berichten wilt plaatsen. Zo kun je dit op datum, titel of menu order doen. Of je stelt het in op ‘random’.

Berichten in footer plaatsen

Als je berichten op alle pagina’s op je website wilt tonen, dan kun je de berichten ook instellen in de footer. Vaak zie je hier de meest recente berichten op de website. Als je de footer hebt gemaakt met Elementor, dan kun je op dezelfde manier te werk gaan als hierboven beschreven. Gebruik je de footer in je thema? Dan kun je beter de widget ‘Recente berichten’ van WordPress zelf gebruiken. Deze vind je onder ‘Weergave’ –> ‘Widgets’.

Samenvatting

Berichten op verschillende pagina’s plaatsen kun je in Elementor dus eenvoudig doen door gebruik te maken van de post widget. Hiermee kun je qua styling ook alle kanten mee op. Ook kun je ervoor kiezen om de berichten alleen in de footer te plaatsen met behulp de WordPress widget.

Tip: maak gebruik van blogfilters!

Picture of Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Eigenaar SIJ Web | WordPress & Elementor Specialist | B2B Marketing Manager in SaaS
Ook bloggen op
SIJ Web?
Vergroot je zichtbaarheid en meld je aan als partner!

Populaire plugins

4/5
5/5
4.5/5
Meer doen met Elementor?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
No worries. Ik ga je niet spammen. Je ontvangt max. 2 keer per maand een nieuwsbrief.

Ook interessant voor jou

Table of Content verbergen als er geen headings in het artikel staan

Elementor loop builder: 10 praktische voorbeelden

Inzendingen Elementor formulier opslaan in WordPress

4 Responses

 1. Hallo Sanne

  Is het ook mogelijk met Elementor post widget om in je pagina dus niet blog, per pagina gerelateerde pagina’s te posten? Ben al weken aan het zoeken, en kom hier niets tegen of dit mogelijk is. Ik heb namelijk geen blog in mijn website, alleen pagina;s.

  Hartelijke groeten Margriet

  1. Hoi Margriet,

   Het is wel gebruikelijk om de post type ‘Berichten’ te gebruiken voor je blogartikelen. Heb je die ook niet? Dit zit namelijk standaard in WordPress. Het kan ook met pagina’s (maar niet aan te raden) als je hierbij ook categorieën en/of tags gebruikt. Dan zou de ‘related’ als bron ook moeten werken. Je moet er dan wel even opletten dat je standaard pagina’s (zoals de homepage, over ons of contactpagina) uitsluit.

   Groetjes,

   Sanne

 2. Hallo Sanne

  Ik heb wordpress als website, is een pagina met 2000 pagina’s, dus zou makkelijk zijn om een plugin te hebben waarmee je gerelateerde pagina’s zou kunnen invoegen.. Dat ik related post kan invoegen weet ik, maar gaat specifiek over pagina’s. aanroepen om in te voegen. Zou een hoop handenarbeid schelen. Maar blijkbaar bestaat het niet.
  Hartelijke groeten Margriet

 3. Hoi Margriet,

  Het inladen van pagina’s en berichten werkt met Elementor op dezelfde manier. Je kunt ze beide aanroepen met de Posts widget en dus ook voor beide gerelateerde content weergeven (mits je gebruik hebt gemaakt van categorieën, tags of een andere (custom) taxonomie).
  Mail mij anders even op sanne@sijweb.nl met wat je precies probeert te realiseren. Dan kijk ik even voor je.

  Groetjes,

  Sanne

Mis geen updates

Blijf op de hoogte van de laatste
Elementor Trends & Ontwikkelingen!

No worries, je ontvangt max. 2 keer per maand een mailing.