MENU

Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Belknop op website maken met Actionlinks Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een belknop op je website maken, zodat mensen je direct bellen als ze erop klikken is handig wanneer mensen op mobiel je website bezoeken. Met actionlinks van Elementor Pro kun je zogenoemde ‘Actieknoppen’ instellen, waaronder de belknop, waarmee je bezoekers bepaalde acties (delen, bellen, mailen, smsen etc) kunnen uitvoeren op je website. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit eenvoudig een belknop op je website maakt met Elementor.

Belknop op website maken

Om een belknop op je website te maken, ga je als volgt te werk:

 • Voeg een button toe aan de sectie of kolom waar je de belknop wilt plaatsen
 • Vul een label in voor de knop. Bijvoorbeeld ‘Bel ons’
 • Klik vervolgens op ‘Dynamische content’ in het veld waar je de URL invoert. Je ziet hier een aantal opties. Kies voor Actionslinks –> Contact URL
 • Als je deze hebt aangeklikt, klik je nogmaals op ‘Contact URL’ (die nu in het link veld staat) om de instellingen te openen. Kies vervolgens voor ‘Tel’.

  Je ziet hier ook direct alle andere opties staan die je kunt instellen met actionlinks. Zo kunnen mensen je ook een bericht sturen via SMS, WhatsApp, Sky of Messenger. Maar ook kunnen ze Google Calendar of hun Outlook agenda openen. 
 • Als je dit hebt gedaan, moet je alleen nog je telefoonnummer invoeren. Dit kun je gewoon doen zoals je gewend bent, bijvoorbeeld 06 – 12 34 56 78. Als je een internationaal bedrijf bent, moet je ook de 0031 gebruiken.

Belknop op website op desktop uitschakelen

De meeste mensen kunnen niet bellen via hun desktop computer. Het is dan ook handig om de button alleen zichtbaar te maken voor mobiele gebruikers. Dit doe je als volgt:

 • Klik op de button te bewerken
 • Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’
 • Klik op het tabje ‘Responsive’
 • Zet Desktop (en eventueel ook tablet) op ‘Hide’

Zo eenvoudig kun je dus met actionlinks een belknop op website maken.

Meer handige tips ontvangen?

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ontvangen?

Schrijf je in voor updates!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.