Akkoord privacy voorwaarden toevoegen contactformulier

Inhoud van dit artikel:

In Nederland hebben we te maken met de AVG wet. Deze wet stelt onder andere dat je bezoekers van je website op de hoogte brengt over wat je doet met de ingezonden gegevens via een contactformulier. Als je een contactformulier hebt gemaakt met Elementor Pro, kun je hiervoor een extra veld toevoegen. Hieronder leg ik uit hoe dat werkt.

1. Acceptance veld toevoegen

Voeg het ‘Acceptance’ veld toe aan het formulier. De meeste gebruikelijke plek is om dit onderaan het contactformulier te doen.

Acceptance veld contactformulier Elementor

2. Verwijs naar de privacy voorwaarden

In het acceptance veld kun je vervolgens verwijzen naar de privacy voorwaarden op je website. Als je wilt linken naar de privacy voorwaarden, moet je de hyperlink opmaken in html. Dat kan als volgt:

<a href="/wp-content/uploads/2020/03/privacy_voorwaarden.pdf">privacy voorwaarden</a>

Let op dat je de juiste link tussen de ” ” zet. Heb je de privacy voorwaarden in een pdf geplaatst? Dan link je naar het document in de mediabibliotheek. Je krijgt dan bijvoorbeeld dit:

3. Maak het veld verplicht

Zorg ervoor dat de inzender akkoord gaat met de privacy voorwaarden door er een verplicht veld van te maken. Dit doe je door ‘Required’ aan te zetten.

4. Standaard aanvinken: niet doen!

Je kunt ook instellen dat de acceptance box automatisch is aangevinkt. Volgens de privacy wet mag dit niet. Jouw bezoeker moet zelf het vinkje zetten. Laat deze optie dus gewoon uitstaan.

2 reacties

 1. Hallo Sanne,

  ik ben je op jouw website terecht gekomen nadat ik het een en ander opzocht voor mijn wordpress website met elementor. Hele handige tips en duidelijke instructies geef je.

  Echter krijg ik het niet voor elkaar om een werkende hyperlink te plaatsen in het ”acceptance” veld. Jij geeft aan; let op dat je de juiste link tussen de ”” plaatst. Hoe weet ik wat mijn juiste link is? Ik heb het geprobeerd door het adres van mijn privacy policy te kopiëren en te plakken maar dat resulteert in een niet gevonden pagina.

  Kun jij mij hierbij helpen? Ik verneem graag en bij voorbaat hartelijk dank.

  Met vriendelijke groet,

  Rafael Hornero

  1. Hoi Rafeal,

   Heb je de privacy voorwaarden geüpload naar de mediabibliotheek in je WordPress website? Dan kun je die link kopiëren en dat zou moeten werken.
   Je krijgt dan bijvoorbeeld:
   “/wp-content/uploads/2020/03/privacy_voorwaarden.pdf”

   Mail me even als het niet lukt ([email protected]).

   Groet,

   Sanne

Reacties zijn gesloten.

Deze vind je misschien ook interessant:

Contactformulier redirecten naar bedankpagina met Elementor

Een contactformulier redirecten naar een bedankpagina is handig wanneer je doelen wilt bijhouden in Google Analytics en wilt zien waar deze bezoekers vandaan komen. Zo

Nieuwsbrief inschrijfformulier in WordPress koppelen aan mailingtool

Je nieuwsbrief inschrijfformulier in WordPress koppelen aan je mailingtool, zoals bijvoorbeeld MailChimp, MailerLite of Active Campaign doe je eenvoudig met Elementor Pro. Natuurlijk zijn er

Contactformulier maken op je website met Elementor

Een contactformulier maken op je website kan op veel manieren. Er zijn een heleboel plugins, zoals contact form 7, caldera forms, wp forms waarmee je