Akkoord privacy voorwaarden toevoegen contactformulier

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Inhoud van dit artikel:

Pssst, bevalt Elementor Pro?

En wil je meer sites bouwen met Elementor Pro? Upgrade nu je licentie en profiteer van kortingen tot 60%šŸ„³

In Nederland hebben we te maken met de AVG wet. Deze wet stelt onder andere dat je bezoekers van je website op de hoogte brengt over wat je doet met de ingezonden gegevens via een contactformulier. Als je een contactformulier hebt gemaakt met Elementor Pro, kun je hiervoor een extra veld toevoegen. Hieronder leg ik uit hoe dat werkt.

1. Acceptance veld toevoegen

Voeg het ‘Acceptance’ veld toe aan het formulier. De meeste gebruikelijke plek is om dit onderaan het contactformulier te doen.

Acceptance veld contactformulier Elementor

2. Verwijs naar de privacy voorwaarden

In het acceptance veld kun je vervolgens verwijzen naar de privacy voorwaarden op je website. Als je wilt linken naar de privacy voorwaarden, moet je de hyperlink opmaken in html. Dat kan als volgt:

<a href="/wp-content/uploads/2020/03/privacy_voorwaarden.pdf">privacy voorwaarden</a>

Let op dat je de juiste link tussen de ” ” zet. Heb je de privacy voorwaarden in een pdf geplaatst? Dan link je naar het document in de mediabibliotheek. Je krijgt dan bijvoorbeeld dit:

3. Maak het veld verplicht

Zorg ervoor dat de inzender akkoord gaat met de privacy voorwaarden door er een verplicht veld van te maken. Dit doe je door ‘Required’ aan te zetten.

4. Standaard aanvinken: niet doen!

Je kunt ook instellen dat de acceptance box automatisch is aangevinkt. Volgens de privacy wet mag dit niet. Jouw bezoeker moet zelf het vinkje zetten. Laat deze optie dus gewoon uitstaan.

Pssst, bevalt Elementor Pro?

En wil je meer sites bouwen met Elementor Pro? Upgrade nu je licentie en profiteer van kortingen tot 60%šŸ„³

2 reacties

 1. Hallo Sanne,

  ik ben je op jouw website terecht gekomen nadat ik het een en ander opzocht voor mijn wordpress website met elementor. Hele handige tips en duidelijke instructies geef je.

  Echter krijg ik het niet voor elkaar om een werkende hyperlink te plaatsen in het ”acceptance” veld. Jij geeft aan; let op dat je de juiste link tussen de ”” plaatst. Hoe weet ik wat mijn juiste link is? Ik heb het geprobeerd door het adres van mijn privacy policy te kopiĆ«ren en te plakken maar dat resulteert in een niet gevonden pagina.

  Kun jij mij hierbij helpen? Ik verneem graag en bij voorbaat hartelijk dank.

  Met vriendelijke groet,

  Rafael Hornero

  1. Hoi Rafeal,

   Heb je de privacy voorwaarden geĆ¼pload naar de mediabibliotheek in je WordPress website? Dan kun je die link kopiĆ«ren en dat zou moeten werken.
   Je krijgt dan bijvoorbeeld:
   “/wp-content/uploads/2020/03/privacy_voorwaarden.pdf”

   Mail me even als het niet lukt ([email protected]).

   Groet,

   Sanne

Reacties zijn gesloten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Deze vind je misschien ook interessant:

Bevestigingsmail instellen in Elementor formulier in 2 stappen

Als je gebruik maakt van de formulieren widget van Elementor Pro, is het mogelijk om een bevestigingsmails in te stellen voor de inzender. Standaard is

Contactformulier beveiligen tegen spam met Elementor

Een contactformulier beveiligen tegen spam op je WordPress website? Niets is zo irritant als het binnenkrijgen van spamreacties op je website. Nu zijn er allerlei

Contactformulier maken op je website met Elementor

Een contactformulier maken op je website kan op veel manieren. Er zijn een heleboel plugins, zoals contact form 7, caldera forms, wp forms waarmee je