Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Aangepaste CSS gebruiken met WPBakery

Inhoud van dit artikel:

PSSST!

Wij werken niet langer met WPBakery maar bouwen websites met Elementor Pro. Benieuwd waarom? Ontdek de verschillen of lees onze review van Elementor Pro

CSS gebruiken binnen WordPress kan op verschillende manieren. De meeste gebruikelijke manier was altijd om dit te doen via een Childtheme. Maar tegenwoordig vind je deze optie bijna altijd in de customizer of bij de theme options van het thema dat je gebruikt. WPBakery biedt ook meerdere mogelijkheden om CSS toe te passen voor content elementen, rijen, kolommen, pagina’s of de hele website. Ik neem hieronder alle opties even met je door.

Aangepaste CSS code voor de hele website

Om CSS code te gebruiken die van toepassing moet zijn op de hele website, ga je naar WPBakery Page Builder –> Aangepaste CSS.

Hoewel het fijn is dat WPBakery deze optie biedt, gebruik ik zelf liever de customizer omdat je dan direct het resultaat ziet van je aanpassingen.

Aangepaste CSS code voor een pagina

Wil je CSS code alleen toepassen op een bepaalde pagina? Dat kan ook! Klik rechtsboven in de hoek op het tandwieltje. Er verschijnt nu direct een scherm waarin je de CSS code kunt plaatsen.

  

 

Aangepaste CSS class toepassen voor content element

Heb je een nieuwe CSS class aangemaakt dat je wilt gebruiken voor een specifiek content element? Dan kun je deze eenvoudig toevoegen:

  • Klik op het potlood icoon om het content element te bewerken

  • Scroll naar beneden totdat je het het blok ‘Extra class name’ ziet en vul hier de CSS class in.

Aangepaste CSS class toepassen voor kolom of rij

Dit werkt in principe op dezelfde manier als het bewerken van een content element. In nieuwere versies van WPBakery vind je de optie voor ‘Extra class name’ vaak onder het tabblad ‘Extras’:

 

Sanne IJspeerd

Sanne IJspeerd

Sanne is eigenaar van SIJ Web. Ze ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond in marketing- en communicatie.
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elementor Expert gezocht

tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We respecteren je privacy.
Je ontvangt max. 1 keer per maand een mail.

Offerte aanvragen

Een nieuwe website laten bouwen? Of hulp nodig bij een probleem of het bouwen van je website? Laat ons weten wat je precies nodig hebt en je ontvangt zo snel mogelijk een prijsindicatie: